Greener Geplaatst: 6 mei 2012 Delen Geplaatst: 6 mei 2012 Beste iedereen, Mijn nieuwe woning is opgeleverd (door omstandigheden...) met een keramische kookplaat ipv ééntje op gas. Ik wilde er dus één op gas omdat de stroom hier nog wel eens lam ligt en ik niet kan koken op al mijn Surefires. Een paar dagen BBQ-en is leuk maar dat stopt ook wel na een paar dagen shtf. (Vergeet ook niet alle geurtjes die dit los maakt) Vraag: Moet ik er weer geld tegen aan gooien voor een toestel op gas of niet zeiken en lekker kokkerelen op mijn keramische plaat?!? greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 6 mei 2012 Delen Geplaatst: 6 mei 2012 Dat ligt helemaal aan jezelf Greener. Als je een keuze maakt(wat het ook is) dan moet dit positief voor je uitpakken(nu en in de toekomst). Ik zelf heb mijn gaskookplaat afgekoppeld van het gasnet en kook nu op gasflessen. Dit scheelt weer in de kosten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Chinook Geplaatst: 6 mei 2012 Delen Geplaatst: 6 mei 2012 Wij hadden een aantal jaren een inductiekookplaat. En kwamen erachter dat dit (zeer waarschijnlijk) nogal ongezond is. Natuurlijk niet vanuit regulier oogpunt maar de straling schijnt behoorlijk heftig voor je te zijn. Dus zijn we weer terug op gas gegaan. En moet zeggen dat ik het prima vind zo, hoewel er voor allebei wel wat te zeggen is. We hebben altijd nog onze campinggasstellen voor het geval dat.. als je bang bent voor stroomuitval zou ik inderdaad deze back up in orde maken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
medan Geplaatst: 6 mei 2012 Delen Geplaatst: 6 mei 2012 ik kook op gas via het net en als dat er niet meer is heb ik een gastank onder in mijn keukenkast staan. ps. als je besluit om over te stappen op gas laat het me dan weten, ik heb eventueel wel belang om die keramische plaat over te nemen voor een project. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 6 mei 2012 Delen Geplaatst: 6 mei 2012 Ik zou gewoon lekker gaan kokkerellen op je keramische plaat en als backup een tweepits gasstelletje met grote gasfles aanhouden. Ik heb zelf ruim een half jaar op zo'n twee pittertje gekookt en je kunt hier werkelijk alles op doen wat nodig is. Het vergt alleen een beetje planning. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Preppie Geplaatst: 9 mei 2012 Delen Geplaatst: 9 mei 2012 Lekker koken op je keramische plaat in je nieuwe keuken: tenminste als je geen bezwaar hebt tegen koken op electrische bron. Via bv. marktplaats kun je eventueel een kookplaat op flessengas aanschaffen om achter de hand te hebben. Want als de stroom uitvalt, is de kans groot dat je ook geen Nuts-gas hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 10 mei 2012 Delen Geplaatst: 10 mei 2012 Gewoon houden en een campinggasstelletje aanschaffen. Een 1pits stelletje is al voldoende. Ik kook haast alles op een pitje. Inderdaad vergt het wat planning maar het werkt wel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dr.Prepper Geplaatst: 10 mei 2012 Delen Geplaatst: 10 mei 2012 Een houtkachel met goeie vlakke bovenkant! Ook top om mee te koken, heb er al meermalen mee geexperimenteerd. Het liefst kocht ik eentje met echt zo'n kookplaat aan de bovenkant - een model dat met name populair is in Noorse jagershutten - maar die vond mn vrouw niet mooi. Ook belangrijk Achteraf maar beter, want zn capaciteit zou te groot zijn voor onze huiskamer. Degene die we nu hebben is precies goed en gelukkig ook vlak aan de bovenkant (pijp zit achter) dus prima op te koken. Back to basic, helemaal leuk! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Preppie Geplaatst: 17 mei 2012 Delen Geplaatst: 17 mei 2012 Heel veel kun je ook rauw eten. Van groenten zijn bv. aardappelen, boontjes, rabarber echter niet aan te bevelen om rauw te eten. Granen kun je kiemen evenals gedroogde bonen en linzen. Van tarwe en andere granen kun je ook kiesjell (nu meer bekend als rejuvelac) maken. En hou je toch meer van gekookt eten, dan is de oude hooikist een uitkomst om het gasverbruik te minimaliseren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.