Dreutel Geplaatst: 2 augustus 2015 Delen Geplaatst: 2 augustus 2015 Franse wetenschappers hebben op wijnranken op Corsica een bacterie aangetroffen die de verwoestende ziekte van Pierce veroorzaakt. http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4099207/fransen-vrezen-wijngaarden-vondst-wijnziekte-corsica.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 2 augustus 2015 Delen Geplaatst: 2 augustus 2015 Goede wijn is nog steeds geen bier ! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 2 augustus 2015 Delen Geplaatst: 2 augustus 2015 Top, Gaan mijn flessen nog meer rendement opleveren Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Enigma13 Geplaatst: 2 augustus 2015 Delen Geplaatst: 2 augustus 2015 Wijn? WIJN? Hoor ik daar iemand WIJN zeggen? 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JJ&A Geplaatst: 5 september 2020 Delen Geplaatst: 5 september 2020 Tips, Vele Wijnen zijn vegetarische instinker, waar moet je dan op letten???. Sommige voedingsmiddelen bevatten dierlijke ingrediënten zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Wijn bijvoorbeeld is een vegetarische instinker. Hoe kan dat? Wijn wordt gemaakt van druiven, dus vegetarisch, toch? In de meeste gevallen niet. Wijnbouwers voegen vaak iets toe om de drank te filteren en sneller helder te krijgen. Na de fermentatie is wijn namelijk troebel, door gistcellen en restjes van druivenschillen. Die lossen deels vanzelf op, maar dierlijke eiwitten versnellen dat 'klaringsproces'. Uit maag of beenderen Om wijn helder te maken wordt meestal stremsel (een extract uit de lebmaag van pasgeboren kalfjes), gelatine (een bindmiddel uit huid en beenderen), vislijm (gelatine uit membranen van de visblaas), caseïne (een eiwit uit melk) of varkensvet gebruikt. Ook verschillende bieren en vruchtensappen worden trouwens met dierlijke eiwitten geklaard. https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/wist-je-dat-wijn-niet-vegetarisch-is/ Wie een flesje met het Europese vegan-logo koopt, is alvast zeker dat hij of zij van een plantaardig glas geniet. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 5 september 2020 Delen Geplaatst: 5 september 2020 5 uur geleden, JJ&A zei: Sommige voedingsmiddelen bevatten dierlijke ingrediënten zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Interessant stukje JJ. Dit wist ik dus niet ,mooi weer wat geleerd. Jammer toch dat zowat alles wat we eten en drinken van tips & trucs aan elkaar hangt. groet,mevr.Grijpstra 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 15 september 2020 Delen Geplaatst: 15 september 2020 Nou moe! das nie eerlijk, niet! Tjemig zeg! We worden al dagelijks belazerd met wat we eten en drinken! En nu ook nog es met wijn! En ik let nog wel ZO goed op! ? (sommige dingen zetten ze ook niet op het etiket, he?) Als het minder dan een bepaald percentage is, heb ik begrepen...? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 12 februari 2021 Delen Geplaatst: 12 februari 2021 Op 5-9-2020 om 14:16, JJ&A zei: Sommige voedingsmiddelen bevatten dierlijke ingrediënten zonder dat we ons daarvan bewust zijn. en niet alleen voedingsmiddelen bevatten dierlijke ingredienten. Gisteravond heb ik op NPO 3 uitzending gezien van Keuringsdienst van Waarde. Daarin werd getoond dat zelfs in wasverzachter dierlijk afvalvet wordt verwerkt. Kijk , in zeep is wel bekend dat dat wordt verwerkt , maar met wasverzachter verwacht je toch eigenlijk niet. En staat dus ook niet op etiketten vermeld. Dat vind ik toch wat kwalijk. Gebruikte het spul al niet, maar weet nu zeker dat ik er niks aan mis ! groet,mevr.Grijpstra 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MamaM Geplaatst: 12 februari 2021 Delen Geplaatst: 12 februari 2021 Op 15-9-2020 om 10:51, Sjuul zei: (sommige dingen zetten ze ook niet op het etiket, he?) Als het minder dan een bepaald percentage is, heb ik begrepen...? "Een ingrediëntenlijst is voor sommige producten niet verplicht. Dat geldt bijvoorbeeld voor vers fruit, verse groenten, bruiswater en voedingsmiddelen die bestaan uit slechts één ingrediënt zoals koffie, olijfolie en vers vlees. Ook voor dranken met een alcoholgehalte van meer dan 1,2 % is een ingrediëntenlijst niet verplicht." --> Oftewel: van vrijwel alle alcoholische dranken heb je geen idee wat je naar binnen giet! https://www.nice-info.be/gezond-eten/het-etiket/de-lijst-van-ingrediënten-lezen-en-begrijpen "Ook bepaalde bestanddelen hoef je niet op te nemen in de lijst van ingrediënten (tenzij het om een allergeen gaat). Deze zijn vastgesteld in artikel 20 van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Het gaat onder andere om: Levensmiddelenadditieven die zijn gebruikt als technische hulpstof Draagstoffen Opgietvloeistof die gewoonlijk niet wordt geconsumeerd" https://normecfoodcare.com/kennisbank/ingredientendeclaratie/ Zo was ik eens zeeeeeer verbaasd om in een 'suikervrij' snoepje toch suiker op de ingrediëntenlijst te zien. Toen ik erover belde, bleek dat iets suikervrij mag heten zolang er niet meer dan een 0.5 gram suiker per 100 gram product in zit (en nee, we hebben het nu niet over dat grijze gebied van de fruitsuikers, agavestroop, etc.; gewone kristalsuiker mag er in). Ook heel bijzonder. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 12 februari 2021 Delen Geplaatst: 12 februari 2021 @MamaM, Ja, ook op dat terrein worden we belazerd. Door een voedselallergie, in de familie, heb ik een etiketten lezen tic ontwikkeld 😁 Je wilt niet weten, wat voor troep ze door dingen doen, vaak ook totaal niet noodzakelijk. Ik bedoel; suiker in vleeswaren? WTH!! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 12 februari 2021 Delen Geplaatst: 12 februari 2021 @MamaM, Ja, ook op dat terrein worden we belazerd. Door een voedselallergie, in de familie, heb ik een etiketten lezen tic ontwikkeld 😁 Je wilt niet weten, wat voor troep ze door dingen doen, vaak ook totaal niet noodzakelijk. Ik bedoel; suiker in vleeswaren? WTH!! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 12 februari 2021 Delen Geplaatst: 12 februari 2021 @Dreutel, Tjsa,mono cultuur is ook niet echt een natuurlijk gebeuren... ik heb nog nooit in "de natuur" alleen maar velden van brandnetel gezien, er staat altijd van alles tussen, voor het noodzakelijke natuurlijke evenwicht... Dus, ach ja... t is wachten op dit soort problemen... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.