Gast Geplaatst: 24 juni 2015 Delen Geplaatst: 24 juni 2015 40 jaar oud vlees in omloop in China De Chinese autoriteiten hebben onlangs een onsmakelijke vondst gedaan. Ze onderschepten 800 ton illegaal rund- en kippenvlees, waarvan een deel al 40 jaar oud bleek te zijn. Hele partijen waren al verrot. Op sommige verpakkingen stond als verpakkingsdatum het jaartal 1970. http://www.telegraaf.nl/buitenland/24193801/__40_jaar_oud_vlees_in_omloop__.html Misschien een prepper die van zijn oude voorraden af wilde ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tom Geplaatst: 24 juni 2015 Delen Geplaatst: 24 juni 2015 40 jaar oud vlees in omloop in China De Chinese autoriteiten hebben onlangs een onsmakelijke vondst gedaan. Ze onderschepten 800 ton illegaal rund- en kippenvlees, waarvan een deel al 40 jaar oud bleek te zijn. Hele partijen waren al verrot. Op sommige verpakkingen stond als verpakkingsdatum het jaartal 1970. http://www.telegraaf.nl/buitenland/24193801/__40_jaar_oud_vlees_in_omloop__.html Misschien een prepper die van zijn oude voorraden af wilde ? Oude partijen vlees liggen soms hier ook wel tien jaar in de vriesruimtes. Dan wordt het verhandeld en op de label staat dan geen naam van leverancier. Wordt aangeboden via goedkope adresjes. Als je het gaat braden ruik je het meestal wel, vooral varkensvlees stinkt dan de pan uit. Een rotte lucht in combinatie met de braadgeur. En natuurlijk lekker ongezond:mad: Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 24 juni 2015 Delen Geplaatst: 24 juni 2015 40 jaar oud vlees in omloop in China De Chinese autoriteiten hebben onlangs een onsmakelijke vondst gedaan. Ze onderschepten 800 ton illegaal rund- en kippenvlees, waarvan een deel al 40 jaar oud bleek te zijn. Hele partijen waren al verrot. Op sommige verpakkingen stond als verpakkingsdatum het jaartal 1970. http://www.telegraaf.nl/buitenland/24193801/__40_jaar_oud_vlees_in_omloop__.html Misschien een prepper die van zijn oude voorraden af wilde ? Dat zogenaamde verse vlees uit de supermarkt? 2 jaar oud: http://www.nujij.nl/algemeen/uw-verse-gehakt-uit-de-ah-is-ouder-dan-u-denkt.15949902.lynkx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 24 juni 2015 Delen Geplaatst: 24 juni 2015 Goed vlees kost geld. En daar geven wij best veel aan uit. Maar dan is het ook goed. En het scheelt wat rekeningen van de dokter. De kids zijn hier zelden of nooit ziek. We koken vers, eten vers en niets uit blik of glas. Soms uit de vriezer. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wildemossel Geplaatst: 24 juni 2015 Delen Geplaatst: 24 juni 2015 Dat zogenaamde verse vlees uit de supermarkt? 2 jaar oud: Erg waardevol, dank je Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Duitsland had een aantal jaar geleden toch ook zo'n schandaal !? "Gammelfleisch" noemen ze het daar als ik het goed onthouden heb. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Gelukkig zit er tegenwoordig lekker veel antibiotica in al het vlees dus nog gezond ook. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Gelukkig zit er tegenwoordig lekker veel antibiotica in al het vlees dus nog gezond ook. Vergeet de groeihormonen (oe, waarom groei ik zo?) en het landbouwgif (oe, waarom ben ik steeds ziek?) uit het voer niet. Sausje kleur- geur- en smaakstoffen erop. Gezond. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Vergeet de groeihormonen (oe, waarom groei ik zo?) en het landbouwgif (oe, waarom ben ik steeds ziek?) uit het voer niet. Sausje kleur- geur- en smaakstoffen erop. Gezond. Vlees 40 jaar bewaren, dus het ultieme preppers voer. Stel je gaat naar de kilo slager en je koopt vlees van pakweg 10 jaar oud, 3x eerder ingevroren geweest etc. etc. Je maakt er een stoofpotje van in de weck en na 20 jaar vreet je het weer op. Lijkt me echt gezond. hahaha lol. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
konijn Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 hoe is het in vredesnaam mogelijk dat je 800 ton aan vlees even vergeet voor zo'n 40 jaar!? daarom altijd de THT datum checken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Geen FiFo gebruikt ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
rumble Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 http://www.koopeenkoe.nl verantwoord vlees van je eigen koe! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 http://www.koopeenkoe.nl verantwoord vlees van je eigen koe! Staat ook een review van hier op het forum. Zeer smakelijk! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JJ&A Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Wij eten nog niet één keer in de maand vlees. Weten hoe slecht het is, teven zorg het voor verzuring van het lichaam net als zuivel, het veroorzaakt daar door botontkalking, en vatbaarheid voor kanker. Groet, J.J Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 25 juni 2015 Delen Geplaatst: 25 juni 2015 Wij eten nog niet één keer in de maand vlees. Weten hoe slecht het is, teven zorg het voor verzuring van het lichaam net als zuivel, het veroorzaakt daar door botontkalking, en vatbaarheid voor kanker. Groet, J.J Tegen verzuring kun je zelf wat doen. Ik drink momenteel veel Alka-thee met 52 kruiden. Er zijn ook Alka-druppels die het lichaam ontzuren. Tevens is brandnetelthee ook een zeer gezond middel om te ontzuren. En brandnetels groeien momenteel volop, en zijn GRATIS. Van de stengels kun je ook nog eens touw maken. Over het heilzame effect van brandnetels is hier op het forum, en internet genoeg te vinden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GodelEscherBach Geplaatst: 28 juni 2015 Delen Geplaatst: 28 juni 2015 China is een land waar ik altijd zo mijn bedenkingen bij heb. In januari las ik dit bericht: China rolt bendes op in vleesschandaal De verdachten, die lid waren van diverse bendes, hebben volgens het Chinese ministerie van openbare veiligheid zieke varkens verkocht in elf provincies. In totaal gaat het om 1000 ton varkensvlees die illegaal zijn verwerkt tot ham en bacon. Ook is het vlees gebruikt voor de productie van 48 ton olie die wordt gebruikt om te koken. Volgens het ministerie had het vlees een waarde van in totaal ¥100 mln (€13,7 mln) [...] De bendes kregen de zieke dieren in handen door omkoping van ambtenaren die de doodsoorzaak moesten stellen voor de verzekering. Zij informeerden de verdachten als er een claim bij de verzekering was ingediend. De dieren werden opgekocht zodra de doodsoorzaak bekend was. Het ministerie onderzoekt de zaak sinds een jaar. China wordt al langer geplaagd door voedselschandalen. In januari werden zeven mensen aangehouden die lamsvlees injecteerden met vervuild water. Hierdoor werd het vlees zwaarder en bracht het meer geld op. bron: http://fd.nl/economie-politiek/1088219/china-rolt-bendes-op-in-vleesschandaal Ik weet dat ze in China veel van Europa proberen te leren op het gebied van voedselveiligheid. Ik ben benieuwd hoe het in de komende jaren uitpakt. Net als in Rusland zal men vooral moeten kijken naar het bestuurlijke systeem dat corruptie in de hand werkt (of zelf gewoon corrupt is). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.