SuzieQ Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Sinds een tijdje ben ik op de "gezonde tour".. Dat wil zeggen gewoon wat gezonder gaan eten en wat meer natuurlijke producten gaan gebruiken. En dat is te zien aan mijn gewicht, ben van een broekmaat 40 naar 36/38 gegaan.. En dat zonder dieet! (En zonder stress;)) Maar ben geen superfood hipster ofzo hoor Ook ben ik de veelzijdigheid van bepaalde dingen gaan onderzoeken en uitproberen. Baking soda is een van mijn favoriete middeltjes maar daarnaast ook kokosolie! Gebruiken jullie dit ook? En staat het ook in jullie voorraad? http://www.sightdish.nl/weet-wat-je-eet/de-voordelen-van-kokosolie/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nazdrovje Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Ik ken het wel, maar gebruik het haast nooit. Santen gaat er wel vrij hard doorheen aangezien ik veel Indisch/Thais/Aziatisch kook. Tevens probeer ik te minderen met palmolie, maar die is haast niet te doen! Zit echt zon beetje in alles! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Mijn dochters gebruikten dat . Maar die zijn nu de deur uit . Het werd sinds die niet meer gekocht. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 vind het alleen zo duur...... heb trouwens ook gehoord dat je het met bijenwas kan mengen in een soort supermiddeltje daar ben ik dan wel erg geïnteresseerd in:D @Geert in groningen hebben we daar een spreekwoord voor:) (misschien in belgië ook wel) Wat de boer niet kent, vreet hij ook niet haha. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Toef Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 @SuzieQ Ik heb altijd een paar flessen rijstolie staan, om mee te bakken,salades aanmaken en als huidolie. Het zit vol met oryzanol antioxidant, vitamine E en omega 3&6. Kokosolie eigenlijk nooit geprobeerd, lijkt me wat smaakvoller dan rijstolie maar volgens mij hebben beide oliën redelijk de zelfde eigenschappen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 vind het alleen zo duur...... heb trouwens ook gehoord dat je het met bijenwas kan mengen in een soort supermiddeltje daar ben ik dan wel erg geïnteresseerd in:D @Geert in groningen hebben we daar een spreekwoord voor:) (misschien in belgië ook wel) Wat de boer niet kent, vreet hij ook niet haha. ha klopt en zo vreet ik veel niet van dat moderne spul . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Wist zelfs niet dat het bestond om te bakken en te braden . Heb net in mijn voorraad oliën gekeken en het staat er niet bij . @MyronPrps hoe zei ik dat ook weer . Een gat in mijn cultuur? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 23 februari 2015 Auteur Delen Geplaatst: 23 februari 2015 @SuzieQ Ik heb altijd een paar flessen rijstolie staan, om mee te bakken,salades aanmaken en als huidolie. Het zit vol met oryzanol antioxidant, vitamine E en omega 3&6. Kokosolie eigenlijk nooit geprobeerd, lijkt me wat smaakvoller dan rijstolie maar volgens mij hebben beide oliën redelijk de zelfde eigenschappen. Oh rijstolie kan ik ook wel eens proberen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 23 februari 2015 Auteur Delen Geplaatst: 23 februari 2015 vind het alleen zo duur...... heb trouwens ook gehoord dat je het met bijenwas kan mengen in een soort supermiddeltje daar ben ik dan wel erg geïnteresseerd in:D @Geert in groningen hebben we daar een spreekwoord voor:) (misschien in belgië ook wel) Wat de boer niet kent, vreet hij ook niet haha. Duur??? Bij de toko niet In de supermarkt betaal je €6 voor een potje.. Ik haal t bij de toko voor €3,95 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Loreen Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Duur??? Bij de toko niet In de supermarkt betaal je €6 voor een potje.. Ik haal t bij de toko voor €3,95 Is het dan ontgeurde olie? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 23 februari 2015 Auteur Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Is het dan ontgeurde olie? Ja die bij de toko is geurloos.. Ze hadden ze laatst ook bij de Xenos, ook €3,95 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Loreen Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Ja die bij de toko is geurloos.. Ze hadden ze laatst ook bij de Xenos, ook €3,95 Ah, ja. Dat is dus bewerkte olie. Niet per se ongezond ofzo, maar dat heeft dus niet die goede eigenschappen die in je link staan Zelf gebruik ik ook wel kokosolie. Tis vrij duur maar aan de andere kant, er gaat niet een hele pot per week door of zo. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 23 februari 2015 Auteur Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Ah, ja. Dat is dus bewerkte olie. Niet per se ongezond ofzo, maar dat heeft dus niet die goede eigenschappen die in je link staan Zelf gebruik ik ook wel kokosolie. Tis vrij duur maar aan de andere kant, er gaat niet een hele pot per week door of zo. Hmm.. Op de verpakking staat 100% pure coconut oil.. Heb ik me weer laten misleiden haha, 100% ammehoela dus.. Nee ik gebruik niet veel per keer.. Met koken ook echt alleen om mee te wokken of een eitje te bakken. Vlees braad ik daar niet in. Verder gebruik ik het meer voor m'n haar, of als crème etc Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Wij bakken frietjes in cocosvet. Heel erg lekker en zeer gezond maar pokkeduur want de frietjes verbruiken deze vetten. Je mag en kan ook dit vet zuiveren en opnieuw gebruiken..nogmaals heel erg gezond maar wel duur. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Loreen Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Hmm.. Op de verpakking staat 100% pure coconut oil.. Heb ik me weer laten misleiden haha, 100% ammehoela dus.. Haha nee niet echt, want het is wel 100% kokosolie in de zin dat er niets bijgevoegd is. Het is alleen geraffineerd Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 23 februari 2015 Auteur Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Wij bakken frietjes in cocosvet. Heel erg lekker en zeer gezond maar pokkeduur want de frietjes verbruiken deze vetten. Je mag en kan ook dit vet zuiveren en opnieuw gebruiken..nogmaals heel erg gezond maar wel duur. Daar ben ik dus al die tijd al benieuwd naar geweest of dat lekker is! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Daar ben ik dus al die tijd al benieuwd naar geweest of dat lekker is! Wel , ik kan je nu met 200% zekerheid zeggen dat dit extreem lekker is. Als je verse frietjes snijd en bakt ze juist voor en goed af in cocosvet......oooooooooooo mmmmmmmmmmmmmmmm. En je kan er meer van eten ook omdat dit soort vet niet op de maag gaat drukken. Ik krijg er zin in alleen al van het te schrijven Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Toef Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Oh rijstolie kan ik ook wel eens proberen.. En ik ga kokosolie eens proberen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Sinds een tijdje ben ik op de "gezonde tour".. Dat wil zeggen gewoon wat gezonder gaan eten en wat meer natuurlijke producten gaan gebruiken. En dat is te zien aan mijn gewicht, ben van een broekmaat 40 naar 36/38 gegaan.. En dat zonder dieet! (En zonder stress;)) Maar ben geen superfood hipster ofzo hoor Ook ben ik de veelzijdigheid van bepaalde dingen gaan onderzoeken en uitproberen. Baking soda is een van mijn favoriete middeltjes maar daarnaast ook kokosolie! Gebruiken jullie dit ook? En staat het ook in jullie voorraad? http://www.sightdish.nl/weet-wat-je-eet/de-voordelen-van-kokosolie/ nee natuurlijk eet je dat niet.... De steeds stijgende vraag naar palmolie heeft wel nefaste gevol- gen. De ruimte die nodig is om de oliepalm te telen, gaat immers veelal ten koste van vaak eeuwen- oude Indonesische en Maleisische oerbossen, die worden gezien als bossen met een hoge behouds- waarde (High Conservation Value of HCV). Een groot gedeelte van de wouden op Borneo, die zich uitstrekken over delen van beide landen, is de voorbije decennia al ten onder gegaan aan de opmars van de plantages. In de volgende vijf tot tien jaar zou nog eens drie tot vier miljoen hectare (ruim de oppervlakte van Nederland) wor- den opgeofferd. http://www.rspo.org/file/Belgium%20TG112_palmolie.pdf Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Loreen Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 nee natuurlijk eet je dat niet.... De steeds stijgende vraag naar palmolie heeft wel nefaste gevol- gen. De ruimte die nodig is om de oliepalm te telen, gaat immers veelal ten koste van vaak eeuwen- oude Indonesische en Maleisische oerbossen, die worden gezien als bossen met een hoge behouds- waarde (High Conservation Value of HCV). Een groot gedeelte van de wouden op Borneo, die zich uitstrekken over delen van beide landen, is de voorbije decennia al ten onder gegaan aan de opmars van de plantages. In de volgende vijf tot tien jaar zou nog eens drie tot vier miljoen hectare (ruim de oppervlakte van Nederland) wor- den opgeofferd. http://www.rspo.org/file/Belgium%20TG112_palmolie.pdf Kokosolie is niet hetzelfde als palmolie... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tom Geplaatst: 23 februari 2015 Delen Geplaatst: 23 februari 2015 Bij De Tuinen een grote pot voor de frituurpan voor 25 euro. Blijft 2 jaar bruikbaar. Maar de blokken eerst smelten en niet zo in de frituurpan knallen dan worden de verwarmingelementen te heet (roodgloeiend) en verbrand een deel van het vet. Het is dus niet vloeibaar bij kamertemperatuur. En bij mijn zus in de verpleging smeren ze de bejaarden er mee in (helpt beter dan zalf) die last hebben van ouderdomsjeuk, er ontbreekt dan een stofje die de jeuk veroorzaakt. En zeg het niet tegen de dokter want dan hoor je dit; Kokos en kokosvet komen van de kokosnoot. Kokosvet bevat het meeste verzadigd vet van alle vet- en oliesoorten. Verzadigd vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Het is dan ook het advies om kokosproducten alleen bij uitzondering te eten. Door de aanleg van kokosplantages worden mogelijk bossen gekapt. Verder worden er bij de teelt bestrijdingsmiddelen gebruikt en is er veel water nodig. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/kokos-en-kokosvet.aspx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 24 april 2015 Delen Geplaatst: 24 april 2015 http://www.ahealthylife.nl/wat-is-de-gezondste-olie-om-in-te-frituren-de-krokante-waarheid/ Er is onderzocht welke olie het geschiktst is om in te frituren. De winnaar: Kokosolie is de gezondste keuze voor frituren Kokosolie is alles bij elkaar genomen de beste keus. Uit onderzoek blijkt dat zelfs na 8 uur continu frituren bij 180°C de kwaliteit niet afneemt (2). Meer dan 90% van de vetzuren in kokosolie zijn verzadigd, waardoor het zeer goed tegen verhitting kan. Verzadigde vetten werden als ongezond gezien, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat ze een totaal onschadelijke bron van energie vormen voor de mens (3, 4). Daar komt nog bij dat kokosolie talrijke gunstige eigenschappen heeft voor de gezondheid. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het doden van schadelijke bacteriën en virussen en het kan zelfs bijdragen aan het verlies van buikvet (5, 6). Denk er wel om dat sommige soorten kokosolie een smaak of geur kunnen achterlaten, dus ik raad aan om een paar verschillende merken te proberen totdat je een geschikte vindt. Kortom: Kokosolie is heel rijk aan verzadigde vetten en blijkt uren continu verhit te kunnen worden zonder enige verandering in kwaliteit. Het heeft ook talrijke gunstige effecten op de gezondheid, waardoor het alles bij elkaar de beste keus is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Alpacaatje Geplaatst: 24 april 2015 Delen Geplaatst: 24 april 2015 In het volgende artikel wordt uitgelegd waar je op moet letten bij de aankoop van je kokosolie Wat is beter: ontgeurde kokosolie of virgin kokosolie? http://www.kokos-olie.nl/kokosolie/wat-is-beter-ontgeurde-kokosolie-of-virgin-kokosolie Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
houthe Geplaatst: 24 april 2015 Delen Geplaatst: 24 april 2015 Wisten we dit niet al een tijdje? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 24 april 2015 Delen Geplaatst: 24 april 2015 In het volgende artikel wordt uitgelegd waar je op moet letten bij de aankoop van je kokosolie Wat is beter: ontgeurde kokosolie of virgin kokosolie? http://www.kokos-olie.nl/kokosolie/wat-is-beter-ontgeurde-kokosolie-of-virgin-kokosolie Interessant, nu nog een plek waar het betaalbaar genoeg is om te gebruiken in de frituur. Het zou in mij niet opkomen deze hoeveelheid en daarmee een aardige kosten post in mijn pan te doen.... Iemand suggesties? P.S. Nu gebruik ik ossewit, heerlijk! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.