Mrsjones Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Morgen kom de slachter bij mij thuis. Wij gaan mijn eerste kalf slachten.ik kan kippen,geiten ed aan,maar Wilde dit goed doen en je moet Vlees ook snel en goed verwerken met onze temperatuur. Wij gaan ook vlees in zout leggen en een deel wil ik drogen. Ik Houd jullie op de hooghte van de loop van zaken. Vooral het uit benen en snel vriezen en inleggen zal een tijdje duren. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Wat is de temperatuur daar . En hebben jullie een koel systeem ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Morgen kom de slachter bij mij thuis. Wij gaan mijn eerste kalf slachten.ik kan kippen,geiten ed aan,maar Wilde dit goed doen en je moet Vlees ook snel en goed verwerken met onze temperatuur. Wij gaan ook vlees in zout leggen en een deel wil ik drogen. Ik Houd jullie op de hooghte van de loop van zaken. Vooral het uit benen en snel vriezen en inleggen zal een tijdje duren. Misschien kun je wat foto,s maken, niet zo zeer van het slachten zelf maar het resultaat. Dus je biefstukken, braadlappen en ander vlees. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 21 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Wat is de temperatuur daar . En hebben jullie een koel systeem ? Ong 30 Celsius ,dag en nacht.vlees rot binnen een halve dag. Voor koeling hebben wij een klein container bedoel voor vriesvervoor onder begraven op een diesel generator. Ik heb ook 2 Melk koe en een boel geiten,dus altijd flink wat zuivel erin.de container Kwam met geeing generator,het is ong 12 m2. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 21 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Misschien kun je wat foto,s maken, niet zo zeer van het slachten zelf maar het resultaat. Dus je biefstukken, braadlappen en ander vlees. Deze vrouw heeft geen camera. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Changing the mindset Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Ik dacht dat je jezelf ging slachten? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Ong 30 Celsius ,dag en nacht.vlees rot binnen een halve dag. Voor koeling hebben wij een klein container bedoel voor vriesvervoor onder begraven op een diesel generator. Ik heb ook 2 Melk koe en een boel geiten,dus altijd flink wat zuivel erin.de container Kwam met geeing generator,het is ong 12 m2. Best groot jullie koel ruimte . Met 30 gr en een grote vochtigheids graad heb je dat wel nodig . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Deze vrouw heeft geen camera. Op je mobiel zit een knopje ..... Jammer, ik zou graag een keer wat foto,s van jullie omgeving zien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Best groot jullie koel ruimte . Met 30 gr en een grote vochtigheids graad heb je dat wel nodig . Ik zit ook met dat probleem in Spanje, ook al is het in de winters wat koeler. Mijn buurman de schaapsherder heeft wel een eigen slachtruimte die ik zomaar mag gebruiken als ik het vraag, maar ik heb een hekel aan afhankelijk zijn van iemand op lange termijn. Ik zou graag een dergelijke container willen hebben, maar die zou ik uitsluitend koelen wanneer ik zou slachten. Daarna alles in vriezers en de ijskast. Ik heb nl. geen electra en ben straks afhankelijk van zonnepanelen en een grote accubank. Qua hygiene is een slachtruimte ook beter. Hoewel ik niet vaak grote dieren zal slachten is een goede slachtruimte wel een wanna have. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 21 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Op je mobiel zit een knopje ..... Jammer, ik zou graag een keer wat foto,s van jullie omgeving zien. Deze vrouw heeft ook geen mobiel.ik heb trucks, machette, grond ,besten maar geen mobiel.ik heb ook geen tel ontvangste. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 @FincaInSpanje als je maar een konijn kip of eend gaat slachten heb je met een koelkast meer dan voldoende Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Deze vrouw heeft ook geen mobiel.ik heb trucks, machette, grond ,besten maar geen mobiel.ik heb ook geen tel ontvangste. Had mijn vrouw maar geen telefoon ... en mijn schoonmoeder. Succes morgen met de slacht. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vladimir Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Ong 30 Celsius ,dag en nacht.vlees rot binnen een halve dag. Voor koeling hebben wij een klein container bedoel voor vriesvervoor onder begraven op een diesel generator. Ik heb ook 2 Melk koe en een boel geiten,dus altijd flink wat zuivel erin.de container Kwam met geeing generator,het is ong 12 m2. Zo iets? Altijd gedacht dat die dingen externe stroom trokken maar handig als je ze ook met ngebouwde generator hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
driehart Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Verstandige keus om een slachter erbij te halen. Die gasten zijn radend snel, werken hygiënisch en kunnen het tot een mooi eindproduct verwerken en verpakken. Het Vacuum verpakken is mijn inziens belangrijk voor langere bewaring. Succes! Driehart Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 @Mrsjones Ik ben benieuwd hoe het slachten van groot vee gaat. En uiteraard hoe de manieren van conserveren zijn. Ik denk aan roken, drogen, pekelen, etc. Het is een ambacht wat wij, simpele burgers, allang verloren zijn. mvg, Peerke Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Zo iets? Altijd gedacht dat die dingen externe stroom trokken maar handig als je ze ook met ngebouwde generator hebt. Leuk, een reefercontainer. Kan het makkelijk tot 18 gekoeld krijgen. Maar die op jouw plaatje staat niet aangesloten, staat zeker in een inspectievak ? Zo heb ik er honderden gezien in 8 jaar inspectie in de havens van Rotterdam en Amsterdam ... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nu even niet Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 we hebben zoveel verloren....we zijn het meest incompetente volkje ter wereld geworden.....we kunnen niks meer, geen aardappels verbouwen, geen jam maken, geen kip slachten, geen vis drogen......zelfs geen appelmoes meer maken..... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Deze vrouw heeft ook geen mobiel.ik heb trucks, machette, grond ,besten maar geen mobiel.ik heb ook geen tel ontvangste. Maar je hebt ooit de kans gekregen er een te krijgen . Maar we zijn dan elkaar mis gelopen . Weet je nog . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 we hebben zoveel verloren....we zijn het meest incompetente volkje ter wereld geworden.....we kunnen niks meer, geen aardappels verbouwen, geen jam maken, geen kip slachten, geen vis drogen......zelfs geen appelmoes meer maken..... Houw houw . Jij kan dat misschien niet meer . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nu even niet Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Houw houw . Jij kan dat misschien niet meer . dank je wel geert.....ik kan gelukkig wat dat betreft nog iets meer dan de gemiddelde nederlander, en probeer nog bij te leren.....maar het is zorgwekkend (mn igv shtf) hoe weinig veel mensen nog kunnen en weten.....als je zegt "haal maar wat andijvie uit de tuin".....vragen ze "hoe ziet dat eruit?"......"hé, kun je jam ook zelf maken?"........en zo nog tig voorbeelden......maar ik kan nog lang niet zoveel als mijn grootouders.....dat waren pas preppers......allemaal verloren, al die kennis en kunde..... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.