Ga naar inhoud

calimero

Lid niveau 2
 • Items

  439
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door calimero

 1. Ook bij erectie stoornissen zou het helpen om even tussen de benen door te gaan met brandnetel, is een oud weetje wat ze lang geleden wel eens uitprobeerden. Heb daar als vrouw geen ervaring mee
 2. Als je histamine overgevoelig bent kun je beter een ander kruid nuttigen, en zeker geen tinctuur gebruiken. Thee met brandnetel zal je moeten uit proberen of je er niet reageert.
 3. Ik kan er wel in komen dat sommige mensen de maatschappij de rug toe keren. En niet psychisch uitgebalanceerd, ja wie wie maakt dat uit? De wel psychisch uit gebalanceerde mensen...... en wie zijn dat?
 4. Nog een idee, een geld kaars neem een piramidevormige kaarsmal dan kun je schuin naar boven euro munten tegen de kant leggen en voorzichtig het kaarsvet erin gieten, leuk voor een cadeau om te geven en altijd wat extra munten op voorraad. En voor de knutselaars hier op dit forum moet een piramdevormige mal niet moeilijk te maken zijn. Een vierkant lukt ook wel, voor mij is het zoiets dat je steeds meer handigheid krijgt in het maken van een kaars, oefen, oefen, oefenen.
 5. Ik werk ook met een pannetje met kaarsvet direct op het vuur, je moet er alleen niet bij weg lopen! Al is het maar een paar minuten dan zet ik het vuur even uit. Leuke idee....... probeer eens als je het het kaarsvet in de mal giet net van tevoren ijsblokjes er in te doen. Je kaars krijgt een leuk effect vol met gaten, let op als je het uit de mal haalt er loopt water uit. Ik weet het, dat is niet voor de prep maar een leuk iets om mee te spelen zo voor met de feestdag net even wat bijzonders op tafel te zetten..
 6. Klopt helemaal maar je weet niet waarvoor je prept! Is het tijdelijk of voor enkele jaren? En hoever ga je? Ondertussen moet je toch je voorraad vernieuwen en op onze leeftijd die van mij en mijn man komt het aan op goed voedsel. En geen vulsel, ik wil nu in TOP vorm zijn zodat als er wat gebeurd dat ik niet in TOB vorm ben! Even voor de duidelijkheid groot getypt het is dus geen taal fout :-) En met diverse kruiden kun je je eten lekker maken hoeft niet met blikvoer. Als je met 10 man ervan gaat eten zal de rest ook een bijdrage moeten geven, anders....helaas. Het zal niet zo zijn dat wij veel moeite doen voor onszelf en zorgen voor eten en de ander er van profiteert. Dat kan er bij mij niet in.
 7. Hier geen blik alles vers uit eigen tuin of wij maken het in, geen rommel in je eten maar echt voedsel!
 8. Wij doen ze rauw in een zak en in de vriezer, bij gebruik bevroren snijden en verwerken in het gerecht. Dat gaat heel goed!
 9. Appel gelei maak ik al jaren, ook lekker met een pepertje erin word hij wat pittiger of met winterse kruiden, rozemarijn wat je maar lekker vind zo krijg je een net even iets meer appelgelei. Zelf gebruik ik afgevallen appel, het is een oud recept als ik me niet vergis komt dat uit België vandaan bij boeren bedrijven, toen gooide ze niet veel weg en maakte overal wat van.
 10. Of zelf kweken als het mogelijk is en dat kan zelf op je bakon! Verder altijd wassen of het nu door bacteriën komt of door het gif waarmee ze spuiten. Of koken en niet rauw eten...helaas!
 11. Nee gelukkig niet wel close ontmoetingen Het is maar een waarschuwing voor een ander die dat ook wil proberen zodat ze niet kunnen zeggen ; dat wist ik niet hoor en dat had je niet gezegd. Groet Calimero
 12. Zelf heb ik daar ook last van met alles wat groeit en bloeit, daar ben ik jaren geleden op getest en wat bij mij heel goed de klachten verminderd is dat ik zelf jam en siropen maak van de bv vlier en linde En het gehele jaar door gebruik ik het met water of kwark of op de boterham. In de jam en siropen zitten ook polletjes en die zorgen ervoor dat ik er eigenlijk bijna geen last meer van heb. Ik gebruik er geen medicatie meer voor.. Voor mij helpt dat! En nogal heel vreemd manier voor een andere ik ruik regelmatig aan diverse bloemen, ik duw er mijn neus in en ruik ( maar dat moet iedereen maar zelf uitmaken of dat wenselijk is) De klachten zijn bij mij bijna weg! let wel op met bijen en zo voor je je neus in een bloeiende plant duwt!
 13. Ook hier in huize Calimero is overlegd hoeveel sterren wij ons zelf geven en wij vinden een dikke 3. Het ligt er wel aan wat er gebeurd! En voor het ergste tja wat moet je daarvoor nog preppen en mochten we het overleven dan zien we dan wel verder.
 14. calimero

  Berken sap

  Jep hier is het ook begonnen er hangen allemaal zakjes in de boom hier.
 15. calimero

  Berken sap

  Hier ook nog niet maar verwacht het wel elk moment.
 16. Hier gaat bijna niets in de container, dat krijg je gauw als je weet hoeveel moeite het kost om je groenten ed te kweken. Mijn man had vroeger regelmatig iets op brood wat bedorven rook/was, en omdat ze niet veel geld hadden werd het gewoon opgegeten! Het was dat of niets. Als er maar nood aan de man/vrouw is eet je alles op, nou ja bijna alles je moet er natuurlijk niet gestrekt van gaan.
 17. Overdag is het hier in huis 14.5 graad, nu dan. Om 17.00uur gaat de verwarming aan naar 18graden en om 22.00uur gaat hij weer laag, zo rond 23uur is het bed tijd.. Gewoon een lekkere warme trui aan en warme sokken of sloffen en het scheelt een boel in je portemonnee en spaart het milieu! Overdag heb je geen idee dat het koeler is, gewoon aan de gang blijven.
 18. @wodan Sorry hoor ik had over dierlijke eiwitten in de groenten. En niet over plantaardige eiwitten!
 19. @FincalnSpanje moet je een stukje eten (groente) eens onder een microscoop leggen! Je weet niet wat je ziet heel leuk, soms is het gewoon een dieren tuintje op zich zonder dat je het met het blote oog ziet. Iedereen eet zo wel iets van eiwitten ook al eet je geen vlees of vis. O ja, eet smakelijk!
 20. Even een vraag aan die preppers die weten wat te kunnen met wilde citroenen. Bij ons in de buurt staat een flinke struik met wilde citroenen, nu kan ik daar niet veel vinden op het internet. Ze zijn zo niet te eten, te bitter en vol met pitten en klein en gigantische doorns aan de takken. Mijn vraag heeft er iemand een idee of heeft er al eens iets met wilde citroenen gemaakt en wil dat delen met mij en/of anderen! Ja, marmelade kan maar ik bedoel iets anders dan jam. Wie of wie kan mij hierin helpen! Vriendelijke groet Calimero
 21. Medicijnen sparen is niet de oplossing, zoek de oorzaak en pak die aan! Groet' Calimero
 22. Misschien je weerstand verhogen, niet je huid met zeep wassen maar gewoon met water je haalt hiermee je natuurlijk vet laagje van je vel, verandering van cosmetica kunnen ook klachten veroorzaken. Kijk eens wat je eet, bv door kaas en wijn kun je ook last krijgen, stress en kleding Neem in de winter wat kruiden thee om zo je lichaam te laten wennen aan de histamine/pollen ed die in de thee zitten. Zelf ben ik allergisch voor alles wat groeit en bloeit en zo hou ik mezelf staande zonder medicatie en heb zowaar bijna geen last ondanks ik met mijn neus tussen de bloemen hang. Ik kan zo hier niet gauw wat op vinden, maar ga zelf zoeken en proberen zonder onverstandige dingen te doen, en let op alles wat op het internet staat is niet altijd waar er staan soms domme dingen op! En zoek die homeopaat en ga er naar toe! Groet Calimero
 23. @Heksenboot Ja ik heb het inderdaad erg druk nu, maar dat vind ik niet erg en doe het graag alleen dan weet ik zeker dat ik voor mijn gevoel het beste heb om daar mijn producten van te maken Lief dat je aan me dacht zo! En man lief moet ook werken en waar nodig helpt hij me bij taken buiten de kruiden om. En als ik iemand mij zou laten helpen met oogsten moet alles goed zijn als je begrijpt wat ik bedoel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...