Ga naar inhoud

food prepper

Lid niveau 2
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door food prepper

  1. met deze tape kun je prima een bootje bouwen hi.
  2. zoiets, maar dan zonder rubberen ring. want die gaan toch stuk. en de amircan canner 921 heeft geen rubberen ring nodig om op druk te komen. zoiets dus.....
  3. beste Ted, klik op mijn avatar dan zie je en foto als banner met de presser canner er op.
  4. rijst vacumeren in vacuüm zakken is ........... rijst prikt gaatjes in het plastic met gevolg weg vacuüm...
  5. jammer dat draadjes dood bloeden....... zou en hele leuke draad zijn om te lezen. ik zelf werkte met desem ik kweekte deze met rogge meel en langzaam overgaan op tarwe. smaakte altijd lekker brood met een zuurtje. vooral vloerbroden gebakken of laten rijzen in een speciaal rieten mandje. omkeren op bakplaat en aan de bovenkant insnijden met en scherp mesje. kan ook in een gietijzeren pan in en oven. je kunt vele toepassingen vinden om desem brood te vormen.
  6. 11 cent duurder bij AH (3,69) dan bij Jumbo (3,58) kan aardig oplopen als je groot inkoop.
  7. bij het inmaken van mijn all american 921 vul ik de canner vol met potjes water. (aftoppen) ik wil zeggen omdat deze met het proces mee doen wordt het water gesteriliseerd. de temperatuur is ver boven de 125 graden geweest op 90 minuten lang. de potjes gebruik ik weer om thee of koffie van te zetten. je zie wel een laagje kalk op de bodem zitten.. ik denk dat nu het kalk ook uit het water is. voorzichtig uitschenken.
  8. Droge bonen inmaken. 130gr droge bonen in pot doen afvullen met water deksel erop en inmaken. Niks wellen of zo. Lekker gemakkelijk en niet naar en winkel voor en potje bonen, hoeft ook niet meer.
  9. hier kun je zien dat ik het controle gewicht hebt verzwaard met balanslood van en auto velg zo komt mijn temperatuur goed boven het gevaar van botulisme en de sporen hiervan.
  10. mijn druk in de ketel is vrij hoog tegen de 20 psi. en al de weck potten waren hun rubbers kwijt. en ik had en zooi in de ketel. ik gebruik potjes uit de groeten afdeling van een supermarkt. werk uit de kunst.
  11. Ted deze zijn beschikbaar, en de kostprijs, ja dat is en ander verhaal. en de pressure canner die ik heb heeft geen rubber ring nodig om op druk te komen. en ik ben er zeer tevreden mee meer omdat mij zoon er ook mee werkt en mijn kleinkinderen kijken mee. dus 3 generaties. dus de kostprijs val dan weer mee want je koopt het veelal niet voor je zelf.....
  12. voedsel inmaken in glas of blik is lang houdbaar....en hoe lang wil je het bewaren.
  13. dit amish gedoe, is en kult en sekte daar wil niets mee te maken hebben het zijn juist de gevaarlijkste mensen. en alle die en fanatiek geloof hebben, voorbeelden genoeg zou ik zeggen.
  14. vraptor pas op ... want je bent ook zo je verlof kwijt.
  15. als je wilt inmaken in blik, is het zelfde als met en potje met schroef deksel. ik maak soep en de hele gamma van voeding in glazen poten van de jumbo,aldi,ah,coop enzenz.. als er maar een schroefdeksel bijzit (metaal). met blik kun je niet de oude verpakking gebruiken.. dit omdat het deksel om is gevouwen voor afsluiting. als je dus met blik wilt werken is dat eigenlijk net zo makkelijk als met potten. product in blik. deksel er op, dicht draaien, en in de high presser canner. 90minuten op 15 psi.
  16. ik maak je kunt het niet gek genoeg maken, en je kunt het inmaken. mijn ingemaakte potten en blikken staan gewoon op een slaapkamer en nooit heb ik iets slecht zien worden. dus wat mij betref kun je blikken bijna overal bewaren. het eten daarin is toch steriel. mooi dat je rouleer dat doe ik ook met mijn voorraden fifo werkt goed. zo heb ik oudere erwten soep vervangen voor een nieuwe partij erwtensoep.
  17. hoe gaat in inmaak land ben benieuwd of er al mensen zijn die er mee in de weer zijn.
  18. heb een korte golf ontvanger die gaan niet kapot onverwoestbaar en vrij van emp
  19. zelf bulk kopen en zelf in portie vacumeren. ik doe het al jaren en lekker rouleren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...