Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

seppio

Lid
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door seppio

 1. Ik heb zelf zo'n setje camping pannetjes gekocht. Past mooi in elkaar en zijn licht gewicht. Daarnaast zorg voor een goede koekepan, heb er zelf een die compleet van metaal / staal is. Dus geen tefal hot spot gebeuren. Heb deze thuis al geprobeerd op een vuurtje buiten en is ideaal voor het bakken van vlees, eieren en het verwarmen van blik voer. Groot oppervlak dus gaat snel.
 2. De rijst bij de Lidl is volgens mij houdbaar tot eind 2014 en bevat 4,5 kilo voor net geen € 5,00. Heb gisteren zelf nog 2 zakken meegenomen.
 3. Ik heb zelf alleen al aan mijn ogen 2500,00 uitgegeven. Heb mijn ogen namelijk laten lazeren. Leek me een slechte zet om tijdens een BIG SHTF afhankelijk te zijn van een bril of contact lenzen. Zonder zag ik dus niets, had -6 en -6,5. Dan komt de rest er nog bij.
 4. Ik zou richting oosten trekken tijdens BIG SHTF, heb nog familie in Polen. Als ik onderweg nouw eens, laten we zegen halverwege Duitsland, door een of andere reden door mijn voedsel vooraad heen ben. Kan zijn door overval of veloren in storm. Ik kom langs een huis ik bel aan klop op de deur roep nog, maar niemand thuis en zie door het raam nog blikken eten op het aanrecht kastje staan, en besluit deze te nemen. Valt dat dan ook nog onder diefstal?? het huis is immers niet van mij! Of is het toch op dat moment ieder voor zich.
 5. Ik ben vaak in mijn hoofd 3 x sneller aan het schrijven als mijn vingers mee bewegen. Door mijn dislectie heb ik zoals JB ook schrijft een groot deel van de Nederlandse schrijftaal op school niet kunnen bijbenen. Mijn pech was dat ze er pas bij mijn broertje zijn achter gekomen dat er dislectie in de familie zit toen hij op 2 havo zat. Bij mij hebben ze het nooit onder de aandacht gebracht. Daardoor moet ik als ik zogoed als mogelijk wil schrijven veel tijd nemen. Die tijd kan ik er moeilijk voor nemen, omdat mijn hoofd veel sneller wil.
 6. las vandaag in het SAS boek dat je bij het uitgaan van je voorraden je je huisdieren moet gaan verorberen, moest beginnen bij de vissen deze niet weg gooien maar even bakken en het water is weer prima te drinken, wel even filteren en koken. daarna is de kat aan de beurt, je hebt niet voldoende om hem te voeden en levert niets op. als laatste ging de hond in de pot omdat deze ook veel vreet maar toch ook waakt, met uitzondering de hond die kan jagen (en ook wat vangt)
 7. ja maar hoe zit dat nou met die recestentie bij die antibiotica. zoals ik het lees in jouw makkelijke omschrijving komt het door gewenning van de bacterie aan de antibiotica. ?? hoe kan er een bacterie aan de antibiotica wennen als bij het afmaken van de kuur 100% van de bacterieen kapot moeten zijn. ik heb van mijn schoonvader door gekregen ( hij is laborarts) dat de enige reden van recestentie is dat mensen de kuur niet afmaken zoals het zou moeten en daardoor een percentage van de bacterie cultuur blijft bestaan en deze zijn dan door het overleven van de kuur recistent???? deze vermeerd
 8. ja hoor geen probleem even zeiken kan altijd, zul je nog wel vaker moeten doen want ik krijg dat toch niet meer onder de knie, noemen ze dislectie
 9. damm laat maar gebeuren, ik kan ook nog wel een biertje tappen.
 10. met grote tunnel kas achter de kroeg voor "medicinale" wiet:cool:
 11. The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

   

  - Albert Einstein

 12. zie je volgens mij in elke postapocoliptische film dat sigaretten, alcohol, koffie, medicatie en drugs (hoewel het eigenlijk allemaal een drug is) bijna meer waard wordt als goud of zilver. veel mensen zullen tijdens BIG SHTF kompleet de weg kwijt zijn en hun heil willen zoeken in dit soort artikelen. dus lijkt me goed er zelf niet afhankelijk van te zijn, maar kan toch een goed ruil middel of onderhandelings item zijn.
 13. ik denk dat je bijde moet kombineren, als je met BIG SHTF onderweg bent kun je zo ie zo geen 12 uur aan een stuk lopen en zeker in de koude maanden niet. onderweg moet je zo ie zo zorgen dat je zo min mogelijk gezien wordt, je moet je overnachtings plaats klaar hebben voor het donker. ik denk dat je tijdens BIG SHTF max 15 tot 20 km per dag kunt afleggen (lopend), dus kun je zoveel meenemen als je kunt dragen. je wil niet hebben dat iedereen weet waar je gaat overnachten dus neem je hier ook goed de tijd voor. als je dan een klein kampje heb en gaat jagen, verzamelen of verkennen. neem je
 14. het probleem volgens mij is dat het nu al niet meer uit maakt als dat ene bankje zijn geld niet krijgt gaat ie faliet, dan mist dat andere bankje in eens ook veel geld dat ie niet terug krijgt enz enz enz. oftewel dag.. economie.
 15. denk dat het niet uitmaakt het volgens mij toch alleen maar uitstel van executie. onze wereld maatschapij draait om het uitgeven van geld, maar op het moment dat dit stopt, doormiddel van bezuinigingen bv dan zie je dat deze maatschapij begint in testorten. de enige manier om dit enig zins tegen te gaan is geld uit geven. zie griekenland ierland portugal en spanje kunnen alleen door draaien als er geld van het IMF in komt. zonder deze steun stort het zo ie zo in. maar het is een eindeloze put want er komt geen nieuw geld bij in die landen dat ze zelf genereren. daardoor maakt het v
 16. ik Prep voor de 21 12 gebeuren dan weet ik dat ik voor diverse gebeurtenissen al snel redelijk ben voorbereid, elke dag maand jaar dat je meer hebt tot SHTF kan ik dan steeds mijn middelen uitbreiden en verbeteren.
 17. natuurlijk mee eens, ook niet voor niets gezord dat er meerdere mensen thuis waren.
 18. dat valt wel mee is nog niet zo lang geleden dat we er 5 x meer voor kregen. misschien daqt we er vandaar 10% meer voor gekregen zouden hebben. maarja dat is het risico dat je loopt misschien krijg je er over 50 jaar wel 25 x zoveel voor maar we hebben geen zin om dan alles maar te gaan bewaren voor als dan. we hebben een mooie prijs gekregen, meer als goud koers en we waren er tevreden mee op dat moment.
 19. het was inderdaad niet de eerste keer dat ik het er met hun over heb gehad, sterker nog ik ben toch ook wel aan het preppen voor 21 12 en dat is juist meede door mijn ouders. die hebben mij daar juist mee in contact gebracht. lezingen en boeken, die zijn dan wel van spirituele aard. en daar zit het dan ook, hun zijn er van overtuigd dat er dan 21 12 veel gaat veranderen maar dan alleen op spiritueel gebied. en niet op stoffelijk gebied. en zo kwamen we afgelopen weekend weer tot het onderwerp preppen.
 20. zo hebben wij eens op een rommelmarkt gestaan en hadden een kistje met oude gouden ringen, komt iemand van buitenlandse komaf en vraagt of hij een keer bij ons thuis kan komen kijken want hij had toen de dag niet genoeg geld bijzich. eigenlijk al genoeg reden om je aan je voorhoofd te krabben. maar goed de beste man toch laten komen. wel gezorgd dat we met meerdere personen thuis waren en die beste man kocht toen voor enkele honderden euri ringen en kwam het jaar er op weer. voorzichtigheid is altijd goed, maar laat je leven niet leiden door angst.
 21. heb toevallig afgelopen weekend met mijn ouders er over gehad en die zijn ook niet van plan ook maar iets voor tebereiden. mijn vader zij : als de SHTF dan is het misschien wel beter als ik er niet meer ben. in eerste instantie had ik het idee om als de SHTF te zorgen dat ik daar heen zou kunnen komen( 157 kilometer) maar heb nu ook besloten dat ze het dan zelf maar moeten uitzoeken. en ben daarom net als jij niet van plan voor andere te gaan preppen als mijn eigen gezinnetje. ook ben ik wel bereid me bij andere preppers aan tesluiten.
 22. klopt, maar daar is de chaos gelijdelijk gekomen en niet overnacht door bv natuur catastrofe, dan wordt alles net iets anders
×
×
 • Nieuwe aanmaken...