Ga naar inhoud

seppio

Lid
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord Limbo Land

seppio's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

10

Community reputatie

 1. Ik heb zelf zo'n setje camping pannetjes gekocht. Past mooi in elkaar en zijn licht gewicht. Daarnaast zorg voor een goede koekepan, heb er zelf een die compleet van metaal / staal is. Dus geen tefal hot spot gebeuren. Heb deze thuis al geprobeerd op een vuurtje buiten en is ideaal voor het bakken van vlees, eieren en het verwarmen van blik voer. Groot oppervlak dus gaat snel.
 2. De rijst bij de Lidl is volgens mij houdbaar tot eind 2014 en bevat 4,5 kilo voor net geen € 5,00. Heb gisteren zelf nog 2 zakken meegenomen.
 3. Ik heb zelf alleen al aan mijn ogen 2500,00 uitgegeven. Heb mijn ogen namelijk laten lazeren. Leek me een slechte zet om tijdens een BIG SHTF afhankelijk te zijn van een bril of contact lenzen. Zonder zag ik dus niets, had -6 en -6,5. Dan komt de rest er nog bij.
 4. Ik zou richting oosten trekken tijdens BIG SHTF, heb nog familie in Polen. Als ik onderweg nouw eens, laten we zegen halverwege Duitsland, door een of andere reden door mijn voedsel vooraad heen ben. Kan zijn door overval of veloren in storm. Ik kom langs een huis ik bel aan klop op de deur roep nog, maar niemand thuis en zie door het raam nog blikken eten op het aanrecht kastje staan, en besluit deze te nemen. Valt dat dan ook nog onder diefstal?? het huis is immers niet van mij! Of is het toch op dat moment ieder voor zich.
 5. Ik ben vaak in mijn hoofd 3 x sneller aan het schrijven als mijn vingers mee bewegen. Door mijn dislectie heb ik zoals JB ook schrijft een groot deel van de Nederlandse schrijftaal op school niet kunnen bijbenen. Mijn pech was dat ze er pas bij mijn broertje zijn achter gekomen dat er dislectie in de familie zit toen hij op 2 havo zat. Bij mij hebben ze het nooit onder de aandacht gebracht. Daardoor moet ik als ik zogoed als mogelijk wil schrijven veel tijd nemen. Die tijd kan ik er moeilijk voor nemen, omdat mijn hoofd veel sneller wil.
 6. las vandaag in het SAS boek dat je bij het uitgaan van je voorraden je je huisdieren moet gaan verorberen, moest beginnen bij de vissen deze niet weg gooien maar even bakken en het water is weer prima te drinken, wel even filteren en koken. daarna is de kat aan de beurt, je hebt niet voldoende om hem te voeden en levert niets op. als laatste ging de hond in de pot omdat deze ook veel vreet maar toch ook waakt, met uitzondering de hond die kan jagen (en ook wat vangt)
 7. ja maar hoe zit dat nou met die recestentie bij die antibiotica. zoals ik het lees in jouw makkelijke omschrijving komt het door gewenning van de bacterie aan de antibiotica. ?? hoe kan er een bacterie aan de antibiotica wennen als bij het afmaken van de kuur 100% van de bacterieen kapot moeten zijn. ik heb van mijn schoonvader door gekregen ( hij is laborarts) dat de enige reden van recestentie is dat mensen de kuur niet afmaken zoals het zou moeten en daardoor een percentage van de bacterie cultuur blijft bestaan en deze zijn dan door het overleven van de kuur recistent???? deze vermeerderen zich weer en we hebben weer een antibiotica verloren.
 8. ja hoor geen probleem even zeiken kan altijd, zul je nog wel vaker moeten doen want ik krijg dat toch niet meer onder de knie, noemen ze dislectie
 9. damm laat maar gebeuren, ik kan ook nog wel een biertje tappen.
 10. met grote tunnel kas achter de kroeg voor "medicinale" wiet:cool:
 11. The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

   

  - Albert Einstein

 12. zie je volgens mij in elke postapocoliptische film dat sigaretten, alcohol, koffie, medicatie en drugs (hoewel het eigenlijk allemaal een drug is) bijna meer waard wordt als goud of zilver. veel mensen zullen tijdens BIG SHTF kompleet de weg kwijt zijn en hun heil willen zoeken in dit soort artikelen. dus lijkt me goed er zelf niet afhankelijk van te zijn, maar kan toch een goed ruil middel of onderhandelings item zijn.
 13. ik denk dat je bijde moet kombineren, als je met BIG SHTF onderweg bent kun je zo ie zo geen 12 uur aan een stuk lopen en zeker in de koude maanden niet. onderweg moet je zo ie zo zorgen dat je zo min mogelijk gezien wordt, je moet je overnachtings plaats klaar hebben voor het donker. ik denk dat je tijdens BIG SHTF max 15 tot 20 km per dag kunt afleggen (lopend), dus kun je zoveel meenemen als je kunt dragen. je wil niet hebben dat iedereen weet waar je gaat overnachten dus neem je hier ook goed de tijd voor. als je dan een klein kampje heb en gaat jagen, verzamelen of verkennen. neem je alleen je standaard bassis spul mee, zodat je je sneller en gemakelijker kunt voortbewegen. en in geval van nood gooi je je BOB af en gaat er sneller van door.
 14. het probleem volgens mij is dat het nu al niet meer uit maakt als dat ene bankje zijn geld niet krijgt gaat ie faliet, dan mist dat andere bankje in eens ook veel geld dat ie niet terug krijgt enz enz enz. oftewel dag.. economie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...