Ga naar inhoud

Boesboes

Lid
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Boesboes's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

10

Community reputatie

 1. Met een beetje geluk krijg ik hem vandaag wel binnen, ben benieuwd!
 2. @dR3 Inderdaad bij Bol.com besteld, via billie een melding ervan gemaakt, maar nog geen reactie gehoord. Misschien toch maar even een belletje of mailtje erachteraan. Edit: Inmiddels gebeld, en ik krijg het geld terug, en mag een nieuwe bestellen. Ook hier prima opgelost dus.
 3. @Dick Berts oke dan weet ik dat daar iets mis is gegaan. Ik hoop dat ik het boek deze week dan nog krijg, maar ik ben er bang voor. Als ik het heb en de inhoud bevalt me, laat ik het hier stiekem rondslingeren
 4. Om even terug te komen op mijn post over "regels", dit was niet bedoeld als kritiek of een aanval, maar meer als verklaring voor de reacties die je post uitlokte. Dit werkt op elk forum zo, van fietsforum tot een forum voor ouderen, maar hier is het publiek extra kritisch. Zoals terecht wordt opgemerkt zijn hier meerdere semi-commerciële partijen actief, en dat moet in mijn ogen gewoon ook kunnen. Het feit dat er ondertussen veel nuttige informatie wordt verzameld in deze post zal veel goedmaken.
 5. @Dick Berts Indrukwekkende voorraad heb je . Je komt heel sympathiek over op televisie en ik denk daarom dat juist het stukje over de schapen iets uit de toon was. Niet dat hier iets mis mee is, maar misschien viel het daarom extra op. Ik heb je boek inmiddels al een hele tijd geleden besteld (paar dagen voor de uitzending), maar ik vond enkel een briefje in de brievenbus dat het niet pastte?? (lijkt me sterk want volgens mij is het niet zo dik of wel?) en dat het daarom nogmaals aangeboden zou worden. Sindsdien geen boek meer, dus misschien is de postbode nu ook gaan preppen . Hoe dan ook, ik moet hier nog achteraan, want heft heeft me wel nieuwsgierig gemaakt.
 6. De welbekende forumregel over commerciele activiteiten; Eerst investeren in de community (Qua kennis), dan pas subtiel laten merken dat je mensen er ook mee kunt helpen. Die heeft hier glansrijk gefaald
 7. Ik heb ook ooit eens gekruide sprinkhanen gegeten, smaakte prima! Je zou het zelfs blijven eten als het voor je op tafel stond tijdens een filmpje . Insecten zijn zoals hierboven ook al door @Keyzer Suze genoemd ook vele malen efficienter dan het normale vlees. Zo heb je volgens mij voor een kilo biefstuk 25 kilo voer nodig, en is dit voor een kilo eetbare insecten maar 2 kilo. Dit zou betekenen dat het hele voedselprobleem een stuk kleiner zou worden als we over schakelen op insecten. Maar voorlopig geniet ik nog even van mijn biefstuk!
 8. Ik ga ook voor de privé bibliotheek. Die is ook nu al flink in gebruik!
 9. 6pack water Poncho Dikke jas Fleece deken Startkabels Brandblusser Zaklamp Paraplu Reparatiespullen (Lampen, compressor, bandenreparatie etc.) Veiligheidshesjes / Gevarendriehoek Vuilniszakken Extra ruitensproeier antivries Ook allemaal netjes in een krat.
 10. Ik heb ook ooit een blikseminslag van dichtbij mogen meemaken. Je krijgt daarna toch weer wat meer respect voor de natuur
 11. Eens met Lekker! Buiten het feit dat je ongeoefend enorm op het gewicht van je rugzak moet letten, is een beetje onderhoud aan je lichaam ook niet mis. Ongeoefend meerdere kilometers in ruig terrein levert snel blessures op die je enorm kunnen ophouden. Daarom; oefenen en zelf je maximale gewicht bepalen. Op basis van ervaring en niet een forum.
 12. Hallo allemaal, Mijn eerste post hier en meteen in het voor mij meest relevante topic. Ik zal me ook nog even kort voorstellen in het daarvoor bestemde deelforum. Toch ook hier even een korte introductie omdat het ook hier past. Ik ben zelf niet zozeer een actieve prepper, maar wel al sinds ik jong ben (Waterworld, Dante's peak etc) een groot fan van dit genre films. Ik ben zelf enorm gefascineerd door de denkwijze (op een positieve manier, ik vind niet snel iemand gek, dont worry) en de overlevingsdrang van mensen in een dergelijke (en andere levensbedreigende) situatie en kan hier ook lekker over filosoferen. Ik heb de afgelopen maanden stiekem af en toe meegelezen op dit forum, maar vind het nu ook tijd om mijn steentje bij te dragen. Voor de liefhebbers van dit genre film is er een fantastische website te vinden genaamd: http://www.apocalypticmovies.com/ op deze website staat praktische elke film/serie die gemaakt is over dit onderwerp, gesorteerd op event, jaartal, score etc. Dus dit is een mooie bron van vermaak voor degene die ook van dit genre houden. Vooralsnog prep ik vooral een gezonde geest (kennis) en een gezond lichaam (sporten), maar wie weet waar jullie me nog allemaal van kunnen overtuigen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...