Ga naar inhoud

hayauchi

Lid
 • Aantal items

  102
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hayauchi

 1. Over beschermende kleding, vandaag op een website meer gelezen over een boxershort. Onderkleding die ontwikkeld werd tijdens de oorlogen in Afghanistan. Het wordt de blast boxer genoemd, en er is een speciale website voor: http://www.blastboxers.com Op de website ook 6 linkjes naar webshops die leuk zijn om te bezoeken. Helps prevent blast and fragment injuries to the groin The prevalence of IED's in Afghanistan is causing a high number of "life-changing" injuries to the lower body. These include blinding and blast injuries to the groin, which can result in a ruptured colon or loss of genitalia. For all soldiers such injuries are "life-changing". They are extremely difficult to live with psychologically. Within the periphery of a blast, perineal and femoral artery injuries can be fatal without immediate specialist medical help. A puncture to the femoral artery can bleed out rapidly leading to death. Following trials and ballistic tests, BCB have designed these Blast Boxers using a special comfortable Aramid fabric, positioned around crucial zones of the groin. Light open structure mesh is used on the rest of the garment to help offset the weight and thermal load of the ballistic material.
 2. ministerieel defect 7 Geef iedereen wat hem toekomt: belasting aan wie u belasting verschuldigd bent, accijns aan wie u accijns verschuldigd bent, ontzag aan wie ontzag toekomt, eerbied aan wie eerbied toekomt. Nou ja, zeg, eerlijk is eerlijk: hulde aan het prepforum. Het nieuws over het aftreden van de minister en zijn gezellie las ik (vanmiddag) voor het eerst bij de preppertjes! ---------------------------------------------------------------- Ivo Opstelten en de Onnodige Afbeelding: 'de man sprak net zo warrig als zijn haarstuk'
 3. Een leuke website die aansluit bij deze topic over kleding. Why do we experience such difficulty even imagining a different sort of society? Our disability is discursive. We simply do not know how to talk about these things anymore. Tom helpt je als je een gat in je sok hebt, dan kan je die gaten zelf herstellen met handwerk. Dat leerde men vroeger op de Lagere School, tegenwoordig niet meer. Zelf aan de slag gaan om kleding te repareren is precies wat een goeie prepper siert. Niet iedereen kan zomaar een theemuts haken, maar als het na veel oefenen wel lukt, heb je zeker een prepervaring om te delen. Deze man heeft stijl, is charmant en heeft wat te vertellen. Bezoek zijn website. link naar de website http://tomofholland.com/
 4. Het NOS journaal van 06 03 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- geeft in nieuwsuitzending (verslaggeefster Marjolein Hogervorst) aandacht aan toenemende wachtlijsten voor moestuintjes. Mensen willen hun eigen groenten kweken, ze blijven erdoor in beweging. In tuincentra merken ze het ook, er worden veel zaden verkocht. Weten wat je eet is populair, ondanks het vele werk wat erbij komt kijken.
 5. Wees niet smartass. Dit is advies ook voor normale tijden natuurlijk. Bijvoorbeeld mensen hier (ik denk net als overal) zijn volledig verslaafd aan achtergebleven TV-shows.

  Urenlang zij zitten voor de TV en volgen dat spul, en ze commentaar op overal. Ik bespreek nooit met hen mijn advies dat ik niet dat s kijken naar..t en dat het is gehandicapt.

  Voor hen, ze geloven dat ik het te kijken, ik ben net als hen. Nu dit domme onzin voorbeeld kan lijken, maar het is slechts voorbeeld.

  Ik ga zoals dat met alle andere dingen, zeer zelden ik ga in de discussie met de mensen en proberen te bewijzen dat ze zich vergissen. Zij verdienen om te leven hun leven als dat en het is OK.

  Soms als ik vond man die is de moeite waard van "opslaan" probeer ik om te bespreken met hem mijn manier van leven, waarden, enz. Misschien is er toekomstige prepper in hem.

 6. In Litouwen wordt de dienstplicht weer ingevoerd. Ongeveer 3000 mannen tussen de 19 en 27 jaar zullen met ingang van september worden opgeroepen. Het ('extreem fitte') marcheren van de NAVO is een tegengeluid aan Rusland. Je zou het counternarrative én gevechtsronde kunnen noemen. Angst verandert dingen sneller dan verbeteringsdrang. Wat verder opvalt: er wordt niet in speedozwembroek gemarcheerd.
 7. Bijzonder initiatief. Hier is veel tijd in geïnvesteerd door mensen die heel graag zien dat hun idee en plan gaat lukken. Alle goeds. Ik wil wijzen op een mogelijke (taalkundige) angel. In Rotterdam kennen ze een zogenaamde Alert Zebra.
 8. aanvulling Topic Starter Samen spelen lijkt iets heel vanzelfsprekends en gelukkig is het dat voor een groot deel ook.
 9. De Evacuaid is uitermate geschikt wanneer een persoon zich in een potentieel gevaarlijke situatie bevindt, of indien een persoon moet evacueren vanwege een plotselinge noodsituatie. In tegenstelling tot gewone man down systemen en PASS-apparaten, is Evacuaid ‘s werelds eerste gecombineerde man down systeem en nood-zaklantaarn. In deze post een nadere kennismaking met een bijzondere armband (EVACUAID) die o.a. in de Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) wordt toegepast. Het apparaat is in 2012 ontwikkeld in Noorwegen. Ik heb voor ik als Topic Starter deze post begon eerst gecontroleerd of er al iets over geschreven is in dit forum: volgens mij niet. (Toch twijfel ik.) Het is zo'n typisch hebbeding waar gemakkelijk een topic over gestart kan worden. Wat is de Evacuaid? Een armband met een batterij voor evacuatie-doeleinden. Evacuaid is een veiligheidsarmband welke zeer geschikt is voor het uitoefenen van BHV taken. Beide handen blijven beschikbaar voor de hulpverlening. De armband wordt bij het omdoen direct geactiveerd, de 7 LED’s stralen voldoende licht, zowel direct vooruit als rondstralend. Bij passiviteit (b.v. bewusteloosheid) klinkt er een 90 Db akoestisch signaal die weer door andere hulpverleners gehoord kan worden. De alarmknop kan ook persoonlijk worden geactiveerd bij bv een ongeval of beknelling. De Evacuaid heeft een IP waarde van 6.7, dus een hoge bescherming tegen stof en vocht. De AA lithium batterijen hebben een levensduur van 2-6 jaar, afhankelijk van het gebruik. Het apparaat kost 145 euro. Een link naar een webshop die deze armband verkoopt is o.a. http://www.safe-products.nl/evacuaid.asp Deze video geeft een inleiding over de Evacuaid. Er zijn meer video's op YouTube te vinden. https://www.youtube.com/watch?v=8IZS4O_q9q8 Ik denk dat deze armband binnen een goed ingevoerde preppergroep of binnen een op elkaar ingespeeld preppergezin wel handig kan zijn. Ik ben benieuwd naar jullie meningen.
 10. In de Iphone app store vind je o.a. apps die je vertellen waar kerncentrales wereldwijd zijn gevestigd. Een link is deze: https://itunes.apple.com/us/app/nuclear-power-plants/id881763575?mt=8 Op deze manier kun je een beetje kijken welk gebied relatief veilig zou kunnen zijn. Verder deze muziektip, omdat jij een jonkie bent ... [video=youtube;sE2yz-L64ag]
 11. @Spyder. Mooie video instructies. Wij zijn onder de indruk! Een persoonlijke aanvulling: een EDC is er vooral om 'thuis te komen'. No matter how. Dus goed dat je lockpickertools hebt toegevoegd. En je laat een echte liftsleutel zien: In reactie daarop, er bestaat (bij uitbreiding van de liftsleutel) ook een multikey. Deze sleutel is voorzien van de meest gangbare sleutels voor o.a. droge blusleiding kasten, paaltjes, schakelaar brandweerlift, prullenbakken, lantaarnpalen en hekken. Maar ook kasten van technische installaties: schakelkasten, verwarming en sanitair, airco- en ventilatie-installaties, ontluchtingstechniek, elektrotechniek, gas en water. Ook een deur waarvan de klink ontbreekt is met deze sleutel te openen. Deze sleutel is onmisbaar voor brandweer, politie en ambulance! kortom: een sleutel om MEE THUIS TE KOMEN! je vindt hem o.a. op deze link https://www.hulpverleningshop.nl/producten/tools/multikey-twinkey
 12. Goede en informatieve kleurenfoto's, @Raycoupe! Duidelijk ook. Dunne bleek in vloeibare vorm bewaren is inderdaad onderhevig aan bederf. Wie echter calciumhypochloriet (droog substantie) gebruikt (en de bleek thuis zelf maakt) is als prepper slimmer bezig. internetlink is b.v. http://www.th.all.biz/calcium-hypochlorite-g34233#.VOtS07s5DIU
 13. de reviews zijn idd positief, ik neem de vrijheid er eentje in mijn reactie op te nemen ... Mijn man heeft de oorspronkelijke D2 en het heeft liefgehad. Ik heb al op zoek naar een met de metalen staven, dat de taille riem op voor meerdere jaren haken en was manier opgewonden om eindelijk deze. Ik zal niet krijgen om het te gebruiken op een ernstige reis tot en met juni, maar ik heb goede hoop dat ze zal zo geweldig zijn als het origineel.
 14. Europese economieën slinken. Het is niet anders. Arme mensen (minima) in Nederland zouden in politiek opzicht moeten benadrukken ('keihard activistisch') dat zij géén auto rijden, dat zij géén vliegvakanties maken. Kortom dat hun ecologische voetafdrukken maar 'voetafdrukjes' zijn. En dat het hebben van 'een voetafdrukje' in plaats van een voetafdruk, het milieu spaart. Als we allemaal (7 miljard bewoners op de wereld) op gelijke hoogte zouden consumeren als onze koning én levensgenieter W.A. ( dan is de aarde na wel-ge-teld 5 dagen naar de verdommenis. Mijn vermoeden is dat onze huidige politieke leiders in Europa zich geen raad zouden weten met deze boodschap: van miljoenen (zelfbewuste) armoedzaaiertjes. Onze politieke leiders zouden in verlegenheid zijn gebracht en besluiten om in arremoede maar iets anders te gaan. Tja, soms moet een verliezer zich in zijn eigen vingers snijden.
 15. Ik denk niet dat ik een beetje een onzin probleem aankaart, @Raycoupe. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat een beetje onzin in menselijke communicatie soms niet heel belangrijk kan zijn. Ik wil het demonstreren met een klassieke foto van internet.
 16. Een interessant idee. Het buikje overleeft. Maar denk eens aan je persoonlijke uitrusting, je outdoor-kleding: die (kleding)maten zullen allemaal veranderen. Daar kan een molle-system (Modular Lightweight Load-carrying Equipment) niets aan veranderen. Veel kleding zal je te ruim vallen. Ben je daarop voorbereid?
 17. BESTE JJ&A dank voor je zaklampbijdrage, je bent een beginnende forumprepper en je hebt het lef om wat te posten, gewoon doorgaan!
 18. Waar is de geloofwaardigheid (due diligence) van den RECHTSSTAAT? Ik geloof niet dat Nederland een politiestaat dreigt te worden. Ik vind het een smakelijk en vermakelijk verhaal. Het voorval van 'staande houden en controle nemen' komt op mij over als typisch 'vrijwilligerswerk'. Bij de politie werken ook vrijwilligers, en die mensen vinden het fijn om wat te doen te hebben. Het staat goed op je cv om vrijwilligerswerk bij de politie te doen. Het wordt ook steeds gewoner: vrijwilligerswerk. Overal eigenlijk. Vrijwilligers worden al lang niet meer gezien als mensen met een 'geringer brein'. Er zijn wereldwijd (ook in Europa) 'vrijwilligersbataljons' (tweederangs én gefrustreerde burgers die zich vervelen) die eigenhandig een mini-oorlogje beginnen. In de Oekraine, bijvoorbeeld. Dan vragen de vrijwilligersgroepen 'ontheffing' aan, permissie wordt verleend, en gaan aan de slag.
 19. , een ander voorbeeld van 'huizenvondst'. deze man vond bij toeval uit dat tussen al het onroerend goed dat hij (blijkbaar ongezien) had aangekocht: tientallen bospercelen van enkele honderden dollars per stuk, óók nog een huis aanwezig was! huis stond niet als zodanig in de papieren een extraatje, zou je denken ... context is alles maar dit is geen prepper heaven, dit is een prepper hell ... heb ik het zo een beetje begrijpelijk uitgelegd? @netuyas? anders hoor ik het wel ...
 20. Mooi verhaal Geert, zo uit het leven gegrepen! Over het schroeien met roggestro (intrigerend en rauw onderdeel van je verhaal) vond ik nog deze link: http://www.dbnl.org/tekst/_bie001196901_01/_bie001196901_01_0115.php Ik doe een plaatje in deze post, van een wild zwijn, is familie van het varkentje. ------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------- een leuke YouTube over boerinnen die varkens slachten vind ik persoonlijk deze https://www.youtube.com/watch?v=qCx4jrbCZmA ------------------------------------------------------------------------------------- verder ook nog iets om je zorgen over te maken:
 21. ik gebruik veel randomplaatjes om mijn post wat aantrekkelijker te maken, @Krullenbol, zo ook dit plaatje, maar dit poppetje heeft wel iets met zijn haartjes, dus daar let ik dan weer wel op,
×
×
 • Nieuwe aanmaken...