Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

hurbie

Lid
 • Aantal items

  120
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hurbie

 1. Heren, bedankt voor alle tijd die jullie in dit project gestoken hebben !! Tot ziens op een andere plek!
 2. http://preppers.nl/forum/threads/10146-Mijn-eerste-quot-zelfgemaakte-quot-mes
 3. Omdat ik me toch een beetje aangesproken voel zal maar even reageren mbt mijn eigen messen, ik gebruik onder andere een zweedse puukko (handgemaakt blad door petterson) , een heel erg old skool Ka-Bar ( zeker al meer als 20 jaar oud en heeft me nog nooit in de steek gelaten, een supergoedkope Hultafors (model mora , maar kost slechts 6 euro.) en mijn eigenbouw heksenboot model gemaakt van ouderwets 1095 staal is bijna klaar. En omdat ik mijn messen niet misbruik om mee te hakken heb ik daarvoor een Grandforsbruks bijl.... Nou kom maar op wat hier allemaal mis mee is.....
 4. Ja hoor, ik weet zeker dat je hier je messen scherp mee gaat krijgen ( wel even goed oefenen om de juiste hoeken aan te houden, maar daar staan wel filmpjes over op youtube) .
 5. Totaly Useless Shitty Knife. Had een betere afkorting kunnen zijn Ik begrijp nooit zo goed wat je met al die malle uitsnedes moet die iemand dan de naam "multifunctionele steeksleutel" geeft ..... Hebben die mensen zelfs als eens iets geprobeerd vast te draaien met hun eigen bedenksel ???? of ook erg handig een "bithouder" , die bitjes liggen natuurlijk overal voor het oprapen als je wat wil schroeven, om maar te zwijgen over de scherpe kanten aan de bithouder die ook nog eens dubbel dienst doet als lanyard hole..... Dan is je touwtje snel doorgesleten of je bitje past niet lekker al
 6. Die had ik inderdaad beide gevonden, maar geeft nog niet veel duidelijkheid.
 7. Een vraagje over dares, wat is de volgorde die men hanteerd tijdens een noodsituatie, begint de berichten stroom altijd via het standaard kanaal (145.500)en word daarna naar lagere eenheden doorgezet ? Of begint de verbinding in het veld ( op de alternatieve frequenties) en gaat dan omhoog naar de landelijke frequentie ?
 8. Blijkbaar heb ik 2 accounts, misschien wil de beheerder die andere even verwijderen. Komt blijkbaar Door tapatalk. Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
 9. Hangt een beetje van de prijs af, voorlopig iets van 24 Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
 10. Ik heb al een aantal van deze potten en wil alles een beetje hetzelfde houden, en met deze kun je ook in een snelkookpan op hoge druk wecken voor bv vlees.
 11. Weet iemand een goedkoop adres voor de 0,5 liter Kilner schroefdop potten, dit zijn dus de glazen potten met een deksel uit 2 delen, Bij bv weckenonline kost 1 pot 3,94 , das best aan de prijs vind ik Bedankt alvast !
 12. En niemand die de moeite doet om op kickstarter te kijken wat het nu precies is .... In ieder geval voorlopig gecanceld door de bedenker.
 13. Ik zal je alvast uit de droom helpen , hardox is absoluut niet geschikt als materiaal voor een skinner. Een skinner dient scheermesscherp te zijn om er iets mee uit te kunnen richten, met de haak maak je onder andere de buikwand open en kun je een begin bij de poten maken zonder in je vlees te snijden, het snijgedeelte van die haak dient dus ook super scherp te zijn omdat je anders het vel uit elkaar trekt ipv doorsnijdt. Het blad (wat zeer kort is bij een skinner) dient zo scherp te zijn om zonder schade het vel te kunnen verwijderen, wederom met een niet vlijmscherp mes ga je scheuren ip
 14. Helaas heb je dat in dit geval mis, bij deze staande bandschuurmachines word bijna altijd het sporen van de band geregeld door het "tilten" van een rol , niet de rol die direct bij de slijpplek ligt , maar aan de achterkant tussen motor en spanrol. Uitshimmen is idd beter , maar absoluut niet bruikbaar bij een bandschuurmachine waarmee je tussendoor snel van belt wilt wisselen....
 15. op de twee schroefjes van de poten en het binnenwerk van de neusvleugels na is alles van kunststof.
 16. Na een tijdje met de Adlens interface gespeeld te hebben is het tijd voor mijn revieuw, [ATTACH=CONFIG]16565[/ATTACH] De bril komt in een stevige ( in mijn geval) half doorzichtige en half witte opbergkoker met een korte handleiding in 6 verschillende talen (engels, frans ,spaans, duits, italiaans en ook in het nederlands). de handleiding vermeld dat deze bril niet geschikt is om langdurig te dragen , geen vervanger is voor een maatbril, niet mag worden gebruikt bij activiteiten met een hoog risico , en niet geschikt is als oogbescherming, en dat deze bril vooral gemaakt is voor "c
 17. hurbie

  Kraz 255b

  dit is een betere investering : http://link.marktplaats.nl/m895004104 rijd gewoon op diesel , en zijn super in het terrein (heb dat zelf in mijn diensttijd mogen ervaren). tevens houd de ya4440 zijn waarde ook nog lang omdat ze nog wel redelijk gezocht zijn.
 18. Toch leuk om te zien dat een alom gerespecteerd bedrijf als berghaus ook gewoon zijn spullen laat maken in china
 19. ook hier is de gele bril aangekomen , mischien handig om de testen per soort bril te doen. 1 draadje voor de witte , 1 voor de gele en 1 voor de zonnebril !?
 20. Geloof dat het alumiumoxide is , een soort straalgrit. Je slaat het wat fijner en mengt het met water, dat gooi je op een glasplaat en daar slijp je je slijpsteen op......word hij ook weer mooi vlak van.
 21. Mocht er nog behoefte zijn aan een tester, ben zelf lensdragend (jaren een bril gehad) met -3, en de leeftijd begint ook te tellen dus voor de kleinste Lettertjes moet ik ook aan de leesbril ( dus de + kant) Mijn vrouw kan ook prima helpen met de revieuw (-6) en een leesbril nodig aan de + kant...... Dus het hele bereik van het brilletje kan getest worden.
 22. Houd er wel rekening mee dat als je je hoofdeind opgezet en dichtgedaan heb, het een nogal benauwende ruimte kan zijn..... Ik persoonlijk kan hier slecht tegen, en het is een heel gez#%k om die ritsen weer open te krijgen in het donker, mischien moet dat wel wennen.. Ik houd het daarom maar bij een "normale" bivakzak en een afdak van een poncho, scheelt ook enorm in afkoeling door wind.
 23. @jan1 Wat kun je precies meten met die usb meter ? Voltage en wattage neem ik aan, zit deze tussen een verbruiker zodat je kunt zien wat je apparaat verbruikt ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...