Ga naar inhoud

daisy

Lid niveau 2
  • Items

    250
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door daisy

  1. Voor iedereen werkt weer natuurlijk wat anders. Bij mij was dit boek doorslaggevend: http://www.jangeurtz.nl/boek_de_opluchting.html Omdat ik heel anders tegen roken (of de verslaving) aan ben gaan kijken. Het veranderde voornamelijk mijn denkpatronen. En dat was bij mij het gene waardoor ik het stoppen nooit volhield. Nu vijf jaar verder, nog steeds rookvrij!
  2. Zie ik in mijn buurt zomaar een drijvende tank liggen. Wat een geweldig ding zo'n reddingsboot! Zelfs gestopt om een foto te maken. Eenmaal thuis Google ik op wat meer informatie... en waar kom ik op uit: preppers.nl
  3. Al een tijdje volg ik online een jaarcursus Natuurlijk Tuinieren, met invloed van de permacultuurprincipes. Wat ik veel in mijn moestuin probeer toe te passen. Hier raad Frank Anrijs, degene die de cursus geeft, het gebruik toch af. Deze man en zijn ouders hebben ontzettend veel ervaring. Misschien het lezen waard: Een overbemesting door stikstof is de oorzaak van vraat door insecten. Dat houdt dus in dat je niet moet bijmesten met stikstofhoudende meststoffen, in geen enkel geval! Dus niet met organische meststoffen, niet met bloedmeel, maar ook niet met brandnetelthee, compostthee of wat dan ook. Want telkens opnieuw ga je stikstof in te gemakkelijk oplosbare vorm aan te hoge concentraties geven waardoor je vrije aminozuren en dus vraat krijgt..... Lees verder... (Wel heb ik een hekel aan het gebruik van zo'n dwingende titel )
  4. Wat ook lekker is en redelijk vult is een wrap. Bijv. met gerookte zalm, roomkaas en sla. Hier kun je natuurlijk heel veel variaties van maken.
  5. Ze bakken wel anders dan een gewone pannenkoek, ze scheuren snel. Omdraaien doe je het best door een bord omgekeerd op de pannenkoek te leggen. Pan omdraaien zodat de pannenkoek op het bord valt. Daarna van het bord in de pan laten glijden. Dot creme fraiche en wat fruit... hmmmm!
  6. Nee, @Geert dat is natuurlijk met alles zo (behalve met tevreden ). Nou heb ik zelf nooit geloofd in lightproducten enzovoorts. Maar na de docu geniet ik nog meer van de, nu dubbeldikke, roomboter (en zelfgemaakte mayo, nootjes enz) zonder me schuldig te voelen. Want dat vet slecht is, was er bij mij toch onbewust goed ingeprent!
  7. Het is ons aangeleerd dat teveel vet ongezond is.... Laatst heb ik deze documentaire gekeken. Zeker een aanrader! Twee minuten kijken en je wilt de hele documentaire zien: http://www.cerealkillersmovie.com/ Samenvatting: De vader van deze Engelsman krijgt een hartaanval en hij vraagt zich af waarom. Zijn vader is namelijk een sportman, fit, slank, gezond en drinkt nooit. Hij verdiept zich in de manier van eten tegenwoordig. Hij gaat 28 dagen eten waarvan hij nu denkt dat beter is, met heel veel vet. Hij wordt gevolgd door een artsen en de uitkomst is natuurlijk erg leuk. Geniet van gezond, gevarieerd én vet eten! En daar hoort roomboter bij.
  8. Ik vind dit erg interessant: Edison-accu maakt comeback De toekomst van energie is elektrische stroom, daar zijn vrijwel alle wetenschappers het wel over eens. Voor verwarming, verlichting, vervoer blijft energie nodig en de verbranding van fossiele brandstoffen moeten worden afgebouwd, is afgesproken in allerlei verdragen. Maar er is een groot probleem, want stroom is niet rendabel op te slaan. Een mogelijke oplossing lijkt nu al te zijn bedacht in 1901, de Edison-accu, toen populair in de eerste elektrische auto's. Deze Nikkel-ijzer accu's staan opnieuw in de belangstelling van wetenschappers, ze zijn goedkoop, gaan lang mee, zijn niet kapot te krijgen en zijn veilig. Een Nederlandse student deed een belangrijke vinding en is nu met steun van de TU Delft en de European Space Agency (ESA) een startup begonnen om deze ouderwetse nieuwe accu op de markt te brengen. Video 1Vandaag
  9. Haha, ik heb ook weer heerlijk gelachen. Was alweer een tijdje geleden dat ik hem zag, was dat stukje vergeten
  10. (Ik weet even geen beter plek om deze link te plaatsen.) En man bouwt in zijn eentje Stonehenge na, met 'vergeten' technieken. Oud filmpje, maar heel interessant om te zien, erg leuk! http://www.realfarmacy.com/man-moves-huge-blocks-using-simple-tools-ancient-knowledge/
  11. Mooi nieuws! Honing legt ziekenhuisbacterie MRSA en VRE plat. http://www.bijenhof-dv.nl/nieuws-bijen-honing-bijensterfte-artikel/items/antibacteri%C3%ABle_honing_tegen_bacteriegroei_ziekenhuisbacterie_MSRA_en_VRE
  12. Ja de meeste boeken over permacultuur zijn in het Engels.... lezen in Engels is nog een extra drempel voor mij. Ik zag net op de permacultuur facebookpagina dat er mensen bezig zijn met de vertaling van Shein's Vegetable Guide to Permaculture. Leuk initiatief. Ik hoor trouwens graag hoe de boeken jou bevallen. Ik wilde net nog eens kijken op de site om te kijken voor welke datum ik moet beslissen. Maar de pagina ligt eruit, hmm. EDIT: Ik heb deze maand nog om te beslissen. http://onlinejaarcursus.natuurlijkemoestuin.be/inschrijven/
  13. Hallo @Tanfana, Voornamelijk dat je een beetje aan het handje genomen wordt. Ik heb voor het tweede jaar een moestuin, en er valt voor mij nog zoveel te leren. En dan het liefst op het gebied van de permacultuur. Natuurlijk kan ik zelf gaan zoeken en boeken lezen. Maar daar heb ik de zin/tijd/energie niet voor. Terwijl ik het wel graag zou willen weten. Vandaar...
  14. Ik zit er aan te denken om deze online cursus te doen: http://natuurlijkemoestuin.be/landing/online-jaarcursus-groenten-kweken-in-de-natuurlijke-moestuin/#1
  15. Dus daar zou je in principe de verstofte zonnehemel / gezichtsbruiner voor kunnen gebruiken?
  16. Mocht iemand veel onrjipe druiven,appels of andere zure vruchten hebben, kun je ook nog overwegen om er verjus van te maken. Verjus is geen wijn en geen azijn. Zelf nog geen ervaring mee, het staat nog op mijn to-do-list
  17. Haha, ja Vries-land... ik zal er aan denken.
  18. Afgelopen dagen wat achterstallig werk gedaan in onze moestuin. Deze is bij mijn schoonmoeder, dus moet altijd 15-20 minuten fietsen en soms komt dat net slecht uit. Ik moest nodig wat theekruiden oogsten: kamille, korenbloem, driekleurig viooltje. Die liggen nu te drogen op zolder. Ik heb een thee-zadenpakket gekocht, met verschillende bloemen/kruiden. Daarvan staat ook mijn vlas in bloei, maar ik weet eigenlijk niet welk gedeelte ik moet gebruiken/drogen voor thee. En ik kan het ook niet zo snel vinden. Op de bladeren van de aardappelen begonnen wat vlekken te komen. Aardappelziekte? Het leek op de afbeeldingen daarvan die ik op Google zag. Toch maar snel alles oogsten. Van de 9 aardappeltjes die ik gepoot heb, toch een leuke oogst, viel mij erg mee. Nu weet ik niet of ik deze aardappelen kan bewaren om te poten volgend jaar... of zou dat garantie geven voor nogmaals de aardappelziekte? Van het tuinieren kan ik erg genieten. Heerlijk met mijn zoontje besjes plukken, frambozen snoepen. Hij is gek op huisjesslakken, dus die mag hij lekker bij elkaar zoeken... Van de naaktslakken word ik minder blij. Ze hebben heel veel schade aangericht. Veel bonenplantjes hebben het niet gered. Na drie keer ter plekke bieten/pastinaak/aardkastagne enz. zaaien, wat allemaal opgegeten wordt, wordt je wel een beetje moedeloos. Voorzaaien in bakjes en de wat grotere plantjes uitzetten omringt door slakkenkorrels... nog steeds foetsie. Vandaar de grote lege plekken in de moestuin: Maar het is nog maar het tweede jaar en ik / wij leren er steeds meer bij! Zo begonnen we in het voorjaar, het oppervlak hadden we hier net 2x zo groot gemaakt:
  19. Oh en wellicht een oplossing voor je pizzabodems: Leg je bodems op een laagje bakpapier op bv een (of meerdere) dienblad. Laat het zo open en bloot in de vriezer liggen tot het bevroren is (half uurtje?). Haal het daarna uit de vriezer, trek het bakpapier eraf en stop het dan in een plastic zak weer in de vriezer. De rest van de bodems doe je ook zo. Zo vries ik ook afzondelijk hamburgers in, zo zijn ze nooit aan elkaar gevroren, kun je ze per stuk pakken. Kost het ontdooien ook minder tijd.
  20. Het recept wat @Stuudje noemt met nog zongedroogde tomaatjes (even samen met de tomatenpuree door de blender) en wat knoflook erbij... hmmmm! Het water loopt me in de mond, heerlijke saus!
  21. Ja tuurlijk. Zelf was ik het in het najaar vergeten en heb ik ze ook in maart in de grond gestopt. Nu kleine maar heerlijke knoflookjes. Ik bewaar de meeste en hoop dat de kleine teentjes vanaf het najaar grote 'voeten' gaan worden.
  22. Wanneer heb je de knoflook geplant? Die kun je het beste voor de winter (okt. nov.) in de grond stoppen. Dan worden ze groter.
  23. Klinkt fantastisch @Wilve, ik heb wel 101 ideeën... dan is het stukje land gelijk vol Wij gaan dit jaar voor het eerst op vakantie naar Hongarije, we verblijven in een hobbithuisje: http://www.hegytanyak.be/vakantiehuisjes.htm We hebben er ontzettend veel zin in. Sta je ook open voor visite? Wie weet kunnen we langskomen om te komen kijken/leren en jullie een paar dagen mee te helpen. Groeten!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...