Ga naar inhoud

JohnM

Lid
 • Aantal items

  169
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JohnM

 1. In het NL-ALERT staat Er staat niet: blijf thuis! Ga niet de deur uit als dat niet hoeft. De meeste mensen zullen hier uit concluderen dat ze dus wel naar buiten kunnen indien ze niet ziek of verkouden zijn. Er zal zeker goed nagedacht zijn over de exacte tekst van dit alert. Het beleid lijkt erop gericht te zijn om nog een (controleerbare) hoeveelheid besmettingen te laten plaatsvinden.
 2. Mail verstuurd, mijn mondkapjes krijgen ze. Voor mijzelf hebben deze slechts beperkt nut, in de zorg zijn ze nu harder nodig.
 3. De Y-as begint niet bij 0, maar bij 2200. Een bekend trucje om je heel subtiel te manipuleren.
 4. Rutte is daar wat mij betreft duidelijk over geweest: Indien mogelijk schalen we af, indien noodzakelijk schalen we op. Afgaande op het aantal nieuwe besmettingen van vandaag (en het aantal doden) kan er van afschalen nog geen sprake zijn. Verder vooral de IC-capaciteit in de gaten houden, dat is ook een goede graadmeter. Indien er morgen weer een stijging van >20% in het aantal geregistreerde besmettingen zit komen we heel snel in een kritieke situatie en zal er opgeschaald moeten worden. Ik verwacht (als niet-ingewijde) dat opschalen in eerste instantie zal zijn dat we de social distancing die nu op vrijwillige basis plaatsvind via handhaving zullen gaan afdwingen.
 5. Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat een vaccin niet zal werken. De reden dat er voor SARS geen vaccin is, is omdat er destijds geen noodzaak was om dit door te ontwikkelen en HIV is een compleet ander virus.
 6. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen en met name van vandaag zijn geen verrassing voor de meesten hier mag ik aannemen. Wij zijn allemaal goed voorbereid op deze situatie, iedereen met enig gezond verstand kon dit al weken zien aankomen. Het lijkt me verstandig om de discussie productief te houden en te focussen op wat er gaat komen. Ik zie twee grote uitdagingen in de toekomst: 1) hoe kom je gezond de komende paar maanden door 2) als de dreiging van het virus achter de rug is (en dat moment gaat komen) hoe zorg je dan dat je economisch/financieel zo snel mogelijk weer up and running bent.
 7. Realiseer je wel dat wij de inheemsen zijn in het geval van Covid-19.
 8. Moeilijk. Maar je hebt de beslissing genomen om je ouders te beschermen. Ook al zijn ze het er niet mee eens, het is de enige juiste beslissing.
 9. Ik heb John Campbell ook al eens horen uitspreken dat het gebruik van corticosteroïden misschien een rol heeft gespeeld m.b.t. de hoge CFR in Iran. Ik zou in ieder geval heel voorzichtig zijn wanneer je zelf met medicijnen aan de slag gaat, de gevolgen kunnen ernstig zijn.
 10. Als er problemen met de openbare orde en veiligheid ontstaan zal er hard repressief worden ingegrepen, hopelijk gebruikt iedereen zijn verstand.
 11. Stel je voor: de president van de USA op de intensive care (of erger, hij is niet de jongste meer) door een virus afkomstig uit China. Ik kan wel een paar redenen bedenken waarom we dat echt niet moeten willen. De internationale gevolgen kunnen desastreus zijn.
 12. Wij hebben alle afspraken voor dit weekend afgezegd. Daarbij hebben we ook duidelijk aangegeven dat we niet het risico willen nemen om anderen te besmetten. Iedereen reageerde daar positief op, dat viel me 100% mee. In het weekend gaan we bekijken wat we gaan doen qua werk, vermoedelijk wordt het thuiswerken waar mogelijk en zeker niet met het openbaar vervoer naar het werk. Zieke collega's die toch komen werken zullen we niet accepteren, dan wordt het echt 'hij naar huis of ik naar huis'.
 13. Ik zie geen enkele reden waarom de watervoorziening in gevaar zou komen door deze Coronauitbraak. Dus voor deze specifieke situatie... nee. Maar het is natuurlijk altijd een goed idee om water achter de hand te hebben. En een waterfilter.
 14. Ik durf inmiddels de uitspraak wel aan dat het hier exact hetzelfde gaat verlopen als in Italië. Elke dag die de overheid nu nog langer wacht om maatregelen te nemen zal de situatie nog ernstiger maken. Vrijwillige maatregelen werken niet voldoende, zie dit voorbeeld.
 15. Ik denk dat we in Nederland teveel communicatie-adviseurs op invloedrijke plekken hebben zitten en te weinig beta-wetenschappers.
 16. Dus internationaal worden wij in Nederland nu al gezien als een 'experiment' wat er gebeurt wanneer je een 'relaxte' aanpak van het virus hanteert.
 17. En dan ga je ervan uit dat die IC bedden allemaal beschikbaar zijn voor Corona patiënten, het aantal vrije bedden zal een percentage van die 2000 bedden zijn. De voorzitter van de nvic noemde een capaciteit van 1150 IC bedden. Daarnaast las ik dat het Amphia ziekenhuis 20 IC bedden heeft, maar kan opschalen naar 30 bedden. Als we die +50% nu eens als representatief nemen voor alle ziekenhuizen ( bij gebrek aan betere data) , zullen we inderdaad ergens in de 2e helft van maart vastlopen.
 18. Zodra er meer patiënten binnen komen op de IC’s dan er bedden zijn zal men er niet meer omheen kunnen. Kun je nog zo weinig testen, dat hou je niet tegen. Ik verwacht die maatregelen wanneer we dat punt bereiken, ergens vanaf eind volgende week, misschien nog twee weken (afhankelijk van % toename besmettingen).
 19. Wellicht geven de resultaten van de steekproef hier aanleiding toe?
 20. @Japanology dank je. Blijf vooral info posten, ik (en ik denk velen met mij) vind dit zeer de moeite waard om te lezen.
 21. Welkom! Kun je wat meer vertellen over het verschil tussen Nederland en Japan in deze crisis? Welke maatregelen worden er in Japan genomen die hier niet worden genomen? Zijn er adviezen vanuit de overheid naar het publiek die afwijken van de adviezen die wij krijgen?
 22. Je wilt eerst een diagnose stellen voordat je een behandelplan kunt opstellen. Een thermometer, saturatiemeter en bloeddrukmeter heb je daarvoor minimaal nodig. Meet elke ochtend de temperatuur en schrijf deze op. Thuis kun je rust houden, zorgen dat je voldoende blijft drinken, eventueel extra zuurstof toedienen (als je dat hebt), antibiotica toedienen ter voorkoming van secundaire infecties. Hoestdrank om goed te kunnen slapen. Koorts bij kleine kinderen kan gevaarlijk zijn: kinderparacetamol. Ook belangrijk: goede hygiene voor de ‘ thuisverplegers’ , je wilt niet allemaal tegelijk ziek worden in je huishouden. Komen die ffp-maskers toch nog van pas, ook al zegt het RIVM van niet. Verder handschoenen en veiligheidsbril voor de verpleger. De patiënt dient een mondmasker tegen verspreiding te dragen tijdens contactmomenten, goed ventileren, hoesten in papieren zakdoekjes die je direct weggooit (tip:pedaalemmer met voetbediening) , bij voorkeur eigen toilet, anders grondig reinigen na elk gebruik. Drinken uit kartonnen bekertjes of plastic flesjes die je direct weggooit. Iemand nog meer tips, ik hoor ze graag?
 23. Goede beslissing van AH. Dit soort kleine aanpassingen kunnen enorm helpen.
 24. Mee eens. Ik gebruik jouw grafiek juist om te vergelijken met andere landen, zodat ik weet wat wij kunnen verwachten.
 25. In dat geval zou het tijdelijk sluiten van scholen een zeer effectieve maatregel zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...