Ga naar inhoud

JohnM

Lid
 • Aantal items

  169
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JohnM

 1. Ik zie geen enkele reden waarom de watervoorziening in gevaar zou komen door deze Coronauitbraak. Dus voor deze specifieke situatie... nee. Maar het is natuurlijk altijd een goed idee om water achter de hand te hebben. En een waterfilter.
 2. JohnM

  Kind wil zakmes

  Een zakmesje hoort bij de opvoeding. Mits het kind de verantwoordelijkheid aankan, maar dat weet je zelf het beste. Ik zou wel iets kiezen dat er ‘ongevaarlijk’ uit ziet, omdat sommige mensen nogal overdreven kunnen reageren wanneer ze het zien. Een klein, kleurig mesje is zeer geschikt en dan een lesje ‘ altijd van je af snijden en geen vingers in de weg houden’ erbij geven.
 3. 'Militie' is maar een woord, semantiek. Je zult na een SHTF moeten samenwerken met anderen of je nu wilt of niet. In je eentje ga je het echt niet redden.
 4. Ja, het is nog drinkbaar. Vergelijk het met bijvoorbeeld een röntgenfoto: wanneer je een röntgenfoto van een gebroken arm maakt wordt er ioniserende straling door de arm gestuurd. Doordat de structuren binnen het weefsel een verschillende dichtheid hebben wordt deze straling in meer of mindere mate geabsorbeerd. Aan de andere kant vang je de resterende straling op m.b.v. fotografisch materiaal. Echter: zodra je de stralingsbron uitschakelt is er geen sprake meer van straling, de botten in de arm (die het meeste straling geabsorbeerd hebben) zijn niet ineens radioactief geworden. Zelfde principe.
 5. Dat water wordt niet ondrinkbaar zolang de containers gesloten zijn en er geen fysieke deeltje in kunnen komen. De straling zelf wordt wél tegengehouden door de massa van het water, maar het water wordt er zelf niet radioactief van.
 6. Als die kelder ondergronds is én de bovenkantis ook van beton, dan is dat helemaal perfect. Ik ben er jaloers op. Om die ingang af te schermen zou ik niet met lood gaan werken, ik zou een afscheiding maken met zandzakken. Of nog beter : containers met water. Heb je gelijk drinkwater
 7. Juist. Vandaar dat je de inhoud van je BOB aanpast op de seizoenen. Natuurlijk is food-water-shelter even belangrijk, maar die dikke trui gooi ik er in de zomer toch echt uit.
 8. Ja, als je eenmaal in de nekklem bent genomen is het te laat en is er al eerder wat misgegaan.
 9. JohnM

  Mijn home made fietskar

  Dat is een mooi karretje geworden! Zou je, als het niet teveel moeite is, ook eens een foto willen maken in close-up van de bevestiging achter het zadel?
 10. Dat is toch precies de bedoeling? Als je wilt dat er echt niemand binnenkomt zul je toch de complete deur + kozijnen moeten verstevigen en daar is dit gadget duidelijk niet voor bedoeld.
 11. Je zet dan op alle groepen spanning. Ik weet alleen niet wat er met je aggregaat gebeurt wanneer er weer spanning op het net komt (en of er niet teveel stroom door je bedrading gaat lopen = brandgevaar).
 12. Klopt. En investeren in vastgoed gaf gegarandeerd rendement. Tot 2008.
 13. Ik weet niet precies voor welke situaties ik prep en dat is juist de reden dát ik prep.
 14. Schmidt levert zeker kwaliteit, maar je mag wel je goedgevulde portemonnee meenemen
 15. JohnM

  Welk mes?

  Voor een EDC zou ik voor een zwitsers zakmes gaan. Makkelijk in je zak te steken, niemand zal er aanstoot aan nemen en zeer veelzijdig.
 16. Ik doe er meestal een drupje afwasmiddel in en wat heet water. Even flink schudden en de boel is weer schoon.
 17. Goed topic. Ik denk dat na het wegvallen van moderne, electronische communicatie de wereld weer net zo klein wordt als deze altijd is geweest : je eigen straat/wijk wordt je leefwereld. Goede relaties met buren zijn essentieel. Alles wat buiten je stad/dorp gebeurt kom je pas later te weten én zeer waarschijnlijk is die info niet meer 100% accuraat.
 18. Dat heb ik vorig weekend voor het eerst geprobeerd en dat werkt verbazingwekkend goed. Ik had binnen 2 minuten een vuurtje. Moet er wel bij zeggen dat het mooi droog weer was en dat de tondel door iemand was geprepareerd die wist waar die mee bezig was.
 19. Netjes hoor. Kun je het ook allemaal dragen, heb je er al mee gelopen? Persoonlijk zou ik er nog een waterfilter bijgooien, koken geef je zelf al aan, messen slijpen onderweg? verder lijkt het mij (als leek) redelijk compleet.
 20. Een nadeel lijkt me dat het niet als een 'gewoon' huis wordt gezien door de grote massa. Daardoor zou je in geval van SHTF snel ongewenste aandacht kunnen krijgen.
 21. Er is ook nog zoiets als menselijkheid. Een wildvreemde hoeft bij mij niet aan te kloppen, maar naaste familie en vrienden zal ik niet in de kou laten staan.
 22. Bedoel je dat je de boot van je buren gaat 'lenen'? Misschien hebben ze deze zelf wel nodig en willen ze deze niet aan jou meegeven. Wat dan?
 23. Waarom de blaadjes erin, wat voegen deze toe? Heb je ze ook al geprobeerd te maken zonder de blaadjes? Leuke video verder, bedankt
 24. Het klinkt misschien hard, maar dan heb je pech gehad. Daarom noemen we het ook SHTF.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...