Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JohnM

Lid
 • Aantal items

  94
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

35 Uitstekend

Over JohnM

 • Titel
  Adventurer

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Als ik het goed begrijp is dit dus een 4e wijze waarop het virus verspreid kan worden. 1) via grote druppels (iemand in het gezicht hoesten) 2) via hele kleine druppeltjes (airborne, zwevende druppeltjes kunnen je besmetten zowel over afstand als over tijd, dit is het grootste probleem imho) 3) via besmette oppervlakten (hand, deurklink, winkelmandje, en dan in je oog wrijven of aan je neus/mond zitten) 4) en nu dus ook bekend: via ontlasting Ik heb nog wel een tip die heel logisch is, maar verbazingwekkend veel mensen weten dit niet: de klep van je wc-bril zit er niet voor niets. Voordat je de wc doortrekt doe je eerst de klep dicht, waardoor er veel minder druppeltjes met miniscule deeltjes ontlasting door je badkamer verspreid worden.
 2. Dat is een zeer informatief voorlichtingsfilmpje, feitelijk en geen bangmakerij, maar wel laten zien hoe serieus het is. Misschien een idee voor de Nederlandse nieuwsprogramma’s om wat meer info te geven over het virus en wat minder info over Andre Hazes en zijn vriendin?
 3. Dat heb ik ook op diverse sites gelezen. Soms met mooie grafiekjes erbij. Op andere sites heb ik dan weer gelezen dat er geen verschil is tussen etnische groepen, maar dat het wel of niet roken een grote invloed op deze ACE-2 receptoren heeft. Er is helaas te veel tegenstrijdige informatie om hier een gefundeerde mening over te vormen. Dat er een verband is tussen ACE-2 receptoren en de wijze waarop het virus het longweefsel binnendringt daar is wel consensus over. Stel dat er een etnische component zou zijn ( ik zeg niet dat het zo is) dan zou dat wel hele grote consequenties hebben m.b.t. de oorsprong van dit virus. Da denk je toch al snel aan bio-engineering. Hopelijk niet.
 4. Dat lijkt me goed nieuws en ik hoop dat het niet alleen voor de bühne is.
 5. Het European Center for Disease Control stelt in het laatste rapid risk assessment (14 februari) dat een uitbraak van COVID-19 tijdens het huidige griepseizoen waarschijnlijk tot een overbelasting van de beschikbare medische capaciteit zal leiden. Vooral beschikbare intensive care en laboratorium capaciteit zal problematisch worden. Hun advies aan nationale overheden is om in eerste instantie clusters van besmettingen op te sporen en te beperken. Wanneer dat niet meer mogelijk is, dient de verspreiding van het virus vertraagd te worden tot na het griepseizoen. Met andere woorden: zij weten ook dat het uiteindelijk niet meer te beperken is. Ik vraag me af wat er achter de schermen al aan maatregelen is genomen, want ik zie er nog maar weinig van terug in de media. In Nederland zijn we op papier erg goed in protocollen, maar praktisch zijn we vaak wat minder sterk: worden er al voorraden medicijnen en medische hulpmiddelen aangelegd? Is er voldoende test capaciteit als de meldingen ineens gaan binnenstromen?
 6. 'Militie' is maar een woord, semantiek. Je zult na een SHTF moeten samenwerken met anderen of je nu wilt of niet. In je eentje ga je het echt niet redden.
 7. Ja, het is nog drinkbaar. Vergelijk het met bijvoorbeeld een röntgenfoto: wanneer je een röntgenfoto van een gebroken arm maakt wordt er ioniserende straling door de arm gestuurd. Doordat de structuren binnen het weefsel een verschillende dichtheid hebben wordt deze straling in meer of mindere mate geabsorbeerd. Aan de andere kant vang je de resterende straling op m.b.v. fotografisch materiaal. Echter: zodra je de stralingsbron uitschakelt is er geen sprake meer van straling, de botten in de arm (die het meeste straling geabsorbeerd hebben) zijn niet ineens radioactief geworden. Zelfde principe.
 8. Dat water wordt niet ondrinkbaar zolang de containers gesloten zijn en er geen fysieke deeltje in kunnen komen. De straling zelf wordt wél tegengehouden door de massa van het water, maar het water wordt er zelf niet radioactief van.
 9. Als die kelder ondergronds is én de bovenkantis ook van beton, dan is dat helemaal perfect. Ik ben er jaloers op. Om die ingang af te schermen zou ik niet met lood gaan werken, ik zou een afscheiding maken met zandzakken. Of nog beter : containers met water. Heb je gelijk drinkwater
 10. Volgens dit opiniestuk in de Volkskrant begint men in Duitsland de controle te verliezen op de stroom asielzoekers. En dan te bedenken dat er nog veel meer gaan komen. http://www.volkskrant.nl/opinie/de-werkelijkheid-achter-de-willkommenskultur~a4155036/
 11. Als niet-roker was ik best blij toen het rookverbod in restaurants werd ingevoerd, maar dit gaat veel te ver. Mensen mogen toch wel een (heel) klein beetje persoonlijke keuzevrijheid houden?
 12. JohnM

  "Vuile bom"

  We kunnen hier met zijn allen hypothetische lijstjes met doelwitten opstellen tot we een ons wegen, maar uiteindelijk komt het er toch op neer dat we het gewoon niet weten. Als IS een vuile bom zou laten afgaan kan dat op elk moment, op elke plaats gebeuren. Zoals Richard434 al aangeeft kun je niet altijd alert zijn (dat lijkt me vreselijk ongezond) maar je kunt wel plannen wat je doet nadat er een dergelijke aanslag heeft plaatsgevonden. Heb je genoeg kennis van radioactiviteit en hoe je besmetting kunt voorkomen? Dat heb je zelf in de hand en daar zou ik me op richten.
 13. Juist. Vandaar dat je de inhoud van je BOB aanpast op de seizoenen. Natuurlijk is food-water-shelter even belangrijk, maar die dikke trui gooi ik er in de zomer toch echt uit.
 14. Ik verwacht dat men bang is dat de economie krakend en piepend tot stilstand komt na een renteverhoging, voorlopig zie ik het niet gebeuren.
 15. Het is niet te voorspellen of dit dé grote crash gaat worden waarvan we allemaal weten dat-ie een keer gaat komen, maar dat er serieuze paniek is op de beurzen dat lijkt me wel duidelijk. Het kán dus op korte termijn fout gaan. Goed advies van McBride, maar het zal tegen dovemansoren gericht zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...