Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JohnM

Lid
 • Aantal items

  89
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over JohnM

 • Titel
  Adventurer
 1. 'Militie' is maar een woord, semantiek. Je zult na een SHTF moeten samenwerken met anderen of je nu wilt of niet. In je eentje ga je het echt niet redden.
 2. Ja, het is nog drinkbaar. Vergelijk het met bijvoorbeeld een röntgenfoto: wanneer je een röntgenfoto van een gebroken arm maakt wordt er ioniserende straling door de arm gestuurd. Doordat de structuren binnen het weefsel een verschillende dichtheid hebben wordt deze straling in meer of mindere mate geabsorbeerd. Aan de andere kant vang je de resterende straling op m.b.v. fotografisch materiaal. Echter: zodra je de stralingsbron uitschakelt is er geen sprake meer van straling, de botten in de arm (die het meeste straling geabsorbeerd hebben) zijn niet ineens radioactief geworden. Zelfde principe.
 3. Dat water wordt niet ondrinkbaar zolang de containers gesloten zijn en er geen fysieke deeltje in kunnen komen. De straling zelf wordt wél tegengehouden door de massa van het water, maar het water wordt er zelf niet radioactief van.
 4. Als die kelder ondergronds is én de bovenkantis ook van beton, dan is dat helemaal perfect. Ik ben er jaloers op. Om die ingang af te schermen zou ik niet met lood gaan werken, ik zou een afscheiding maken met zandzakken. Of nog beter : containers met water. Heb je gelijk drinkwater
 5. Volgens dit opiniestuk in de Volkskrant begint men in Duitsland de controle te verliezen op de stroom asielzoekers. En dan te bedenken dat er nog veel meer gaan komen. http://www.volkskrant.nl/opinie/de-werkelijkheid-achter-de-willkommenskultur~a4155036/
 6. Als niet-roker was ik best blij toen het rookverbod in restaurants werd ingevoerd, maar dit gaat veel te ver. Mensen mogen toch wel een (heel) klein beetje persoonlijke keuzevrijheid houden?
 7. JohnM

  "Vuile bom"

  We kunnen hier met zijn allen hypothetische lijstjes met doelwitten opstellen tot we een ons wegen, maar uiteindelijk komt het er toch op neer dat we het gewoon niet weten. Als IS een vuile bom zou laten afgaan kan dat op elk moment, op elke plaats gebeuren. Zoals Richard434 al aangeeft kun je niet altijd alert zijn (dat lijkt me vreselijk ongezond) maar je kunt wel plannen wat je doet nadat er een dergelijke aanslag heeft plaatsgevonden. Heb je genoeg kennis van radioactiviteit en hoe je besmetting kunt voorkomen? Dat heb je zelf in de hand en daar zou ik me op richten.
 8. Juist. Vandaar dat je de inhoud van je BOB aanpast op de seizoenen. Natuurlijk is food-water-shelter even belangrijk, maar die dikke trui gooi ik er in de zomer toch echt uit.
 9. Ik verwacht dat men bang is dat de economie krakend en piepend tot stilstand komt na een renteverhoging, voorlopig zie ik het niet gebeuren.
 10. Het is niet te voorspellen of dit dé grote crash gaat worden waarvan we allemaal weten dat-ie een keer gaat komen, maar dat er serieuze paniek is op de beurzen dat lijkt me wel duidelijk. Het kán dus op korte termijn fout gaan. Goed advies van McBride, maar het zal tegen dovemansoren gericht zijn.
 11. Ongelooflijk wat een klap moet dat zijn geweest! Om even de link te leggen met het preppen: dit kan uiteraard ook in Nederland gebeuren, wij hebben genoeg chemische industrie en transporten van gevaarlijke stoffen. In Nederland zie je vrijwel altijd wanneer er ergens een brand is, dat er net buiten de afzetting van de politie een hele horde mensen staat te kijken. Vaak zijn ze ook nog verontwaardigd dat ze worden tegengehouden en zouden ze het van nóg dichterbij willen bekijken. Niet alleen hinderen deze mensen de hulpverlening, maar ze hebben ook geen idee wat er in de brand staat en wat de gevolgen kunnen zijn. Een beetje slimme prepper gaat niet naar de gillende sirenes toe om te kijken wat er aan de hand is, maar gaat er juist vandaan.
 12. Ja, als je eenmaal in de nekklem bent genomen is het te laat en is er al eerder wat misgegaan.
 13. Ik beleg ook, maar dat is meer uit liefhebberij. Ik vind het leuk om een jaarrekening helemaal uit te pluizen en dan te kijken of het de moeite waard is om in een bedrijf te investeren. Dat ik er wat mee verdien is mooi meegenomen. Ik investeer wel voor de lange termijn, ik hou absoluut niet van het snel winst maken ten koste van een bedrijf en zijn werknemers.
 14. Dit boek heb ik tijdens de vakantie gelezen. De schrijver laat door middel van interviews zien hoe de Londense financiële (banken) sector in elkaar zit. Ik vond het redelijk triest om te lezen hoe intelligente mensen omwille van geld en status zichzelf verloochenen. Conclusie van het boek : er is geen financieel masterplan, niemand neemt enige verantwoordelijkheid, eigenlijk is het een grote puinhoop.
 15. Met alle respect hoor, maar dit soort links kan ik niet serieus nemen. De globale schuldenberg is een serieus probleem en zal vergaande gevolgen hebben, maar laten we wel rationeel blijven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...