Ga naar inhoud

JohnM

Lid
 • Items

  169
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JohnM's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

173

Reputatie

 1. Ik zie geen enkele reden waarom de watervoorziening in gevaar zou komen door deze Coronauitbraak. Dus voor deze specifieke situatie... nee. Maar het is natuurlijk altijd een goed idee om water achter de hand te hebben. En een waterfilter.
 2. JohnM

  Kind wil zakmes

  Een zakmesje hoort bij de opvoeding. Mits het kind de verantwoordelijkheid aankan, maar dat weet je zelf het beste. Ik zou wel iets kiezen dat er ‘ongevaarlijk’ uit ziet, omdat sommige mensen nogal overdreven kunnen reageren wanneer ze het zien. Een klein, kleurig mesje is zeer geschikt en dan een lesje ‘ altijd van je af snijden en geen vingers in de weg houden’ erbij geven.
 3. 'Militie' is maar een woord, semantiek. Je zult na een SHTF moeten samenwerken met anderen of je nu wilt of niet. In je eentje ga je het echt niet redden.
 4. Ja, het is nog drinkbaar. Vergelijk het met bijvoorbeeld een röntgenfoto: wanneer je een röntgenfoto van een gebroken arm maakt wordt er ioniserende straling door de arm gestuurd. Doordat de structuren binnen het weefsel een verschillende dichtheid hebben wordt deze straling in meer of mindere mate geabsorbeerd. Aan de andere kant vang je de resterende straling op m.b.v. fotografisch materiaal. Echter: zodra je de stralingsbron uitschakelt is er geen sprake meer van straling, de botten in de arm (die het meeste straling geabsorbeerd hebben) zijn niet ineens radioactief geworden. Zelfde principe.
 5. Dat water wordt niet ondrinkbaar zolang de containers gesloten zijn en er geen fysieke deeltje in kunnen komen. De straling zelf wordt wél tegengehouden door de massa van het water, maar het water wordt er zelf niet radioactief van.
 6. Als die kelder ondergronds is én de bovenkantis ook van beton, dan is dat helemaal perfect. Ik ben er jaloers op. Om die ingang af te schermen zou ik niet met lood gaan werken, ik zou een afscheiding maken met zandzakken. Of nog beter : containers met water. Heb je gelijk drinkwater
 7. Juist. Vandaar dat je de inhoud van je BOB aanpast op de seizoenen. Natuurlijk is food-water-shelter even belangrijk, maar die dikke trui gooi ik er in de zomer toch echt uit.
 8. Ja, als je eenmaal in de nekklem bent genomen is het te laat en is er al eerder wat misgegaan.
 9. JohnM

  Mijn home made fietskar

  Dat is een mooi karretje geworden! Zou je, als het niet teveel moeite is, ook eens een foto willen maken in close-up van de bevestiging achter het zadel?
 10. Dat is toch precies de bedoeling? Als je wilt dat er echt niemand binnenkomt zul je toch de complete deur + kozijnen moeten verstevigen en daar is dit gadget duidelijk niet voor bedoeld.
 11. Je zet dan op alle groepen spanning. Ik weet alleen niet wat er met je aggregaat gebeurt wanneer er weer spanning op het net komt (en of er niet teveel stroom door je bedrading gaat lopen = brandgevaar).
 12. Klopt. En investeren in vastgoed gaf gegarandeerd rendement. Tot 2008.
 13. Ik weet niet precies voor welke situaties ik prep en dat is juist de reden dát ik prep.
 14. Schmidt levert zeker kwaliteit, maar je mag wel je goedgevulde portemonnee meenemen
 15. JohnM

  Welk mes?

  Voor een EDC zou ik voor een zwitsers zakmes gaan. Makkelijk in je zak te steken, niemand zal er aanstoot aan nemen en zeer veelzijdig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...