Ga naar inhoud

wgh-reeper

Lid
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  grunn
 • Nieuwsbrief
  Ja

wgh-reeper's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

29

Community reputatie

 1. kan goedkoper: http://buitenlucht.eu/crossfire-II-pistool-compound-kruisboog-pijl-kogel-functie
 2. gas bederft niet, net als zout is het een elementair iets, het kan alleen reageren, maar zal niet van zichzelf degraderen o.i.d. het heeft al eeuwen onder de grond gezeten en is daar ook nooit bedorven de verpakking zal het eerder begeven dan de inhoud en de houdbaarheidsdatum is alleen omdat het wettelijk is verplicht.
 3. persoonlijk haal ik mijn mountainhouse bij http://shop.conserva.de/en/ goede levering en zeer uitgebreid assortiment. kon bij https://www.allprepare.com/ geen losse blikken vinden bijvoorbeeld.
 4. helemaal mee eens, maar ik denk dat PM ook weer naar de oerwaardes zal terugkeren, wat het hele proces nog eens versterkt.
 5. @wodan ik ben niet zo'n schrijver en ik denk dat het intervieuw voor zich spreekt, wat je er mee doet en wat je er van geloofd moet je helemaal zelf weten. Jim Sinclair volg ik al jaren, hij heeft meerdere dingen voorspelt die zijn uitgekomen, ook al zit hij er wel eens een paar maanden naast. op zijn eigen site kun je er van alles over na lezen, maar dan moet je wel diep graven: http://www.jsmineset.com/ als er 1 iemand is die ik hierin vertrouw is het hem, maar ieder zo z'n eigen. de 2e link is meer als bronvermelding ofzo, kom ik doe ook maar wat. vind de intervieuws daar vaak wel goed.
 6. of http://usawatchdog.com/plunge-protection-team-losing-control-of-markets-jim-sinclair/
 7. het geld word uitgeleend, dit betekent dat de uitlener het risico loopt zijn geld niet terug te krijgen. wat de ECB gaat doen is het risico verdelen over zichzelf en het land waar geleend word. stel dat de lenende partij niet kan betalen, dan zou, als er geen `risk sharing` zou worden toegepast, de ECB het hele verlies dragen, nu is dat de ECB voor een X percentage en de centrale bank van het land een X percentage. iets van 80% om 20% als ik goed opgelet heb dit kan voordelig zijn, gedeelde smart is immers halve smart, maar het kan ook heel nadelig uitpakken, alle partijen failiet ipv slechts 1.
 8. lees het stukje eerst even: " De Nederlanders hoefden de toestellen uiteindelijk niet te onderscheppen, omdat de Russen aan de rand van het gebied afweken en op dat moment al werden begeleid door Britse straaljagers."
 9. tis denk ik niet zo dat de bodem geraakt is, die is er nooit geweest, tis allemaal papier handel. door de gezakte prijs(van papiergoud) komt de fysieke markt nu in de knel en dat geeft de prijs weer een boost. t zal nog wel ff modderen voordat de werkelijke waarde zich laat zien, mijn glazen bol heeft gesproken
 10. @Kans, tja, tis natuurlijk geen 1e levensbehoefte, maar wel een mooie aanvulling na alle noodzakelijke dingen als voedsel, kathadyn, enz.
 11. Als je er toch over na denkt om idd in edelmetaal te investeren is zilver idd de beste optie. redenen: alle bovenstaande, het behoud waarde (terwijl papier waardeloos word), het is "kleine" valuta (dus zak aardappels ipv de hele boerderij) enz. maar vergeet ook niet dat goud zijn waarde redelijk behouden heeft (een auto is relatief gezien nog steeds evenveel goud waard) terwijl zilver nogal onderdrukt is in waarde. vroeger kreeg een werknemer, zoals bijvoorbeeld een landarbeider, 1 zilverstuk voor een hele dag werk. dit was de "standaard" vanaf voor de Romeinse tijd tot ongeveer een 100 jaar geleden. een zilverstuk uit die tijd gaat 4 maal in een troy ounce en een troy ounce kost nu ergens tussen de 25 en 30 eu. simpel rekensommetje dus, de werkelijke waarde van 1 troy ounce zilver is dus 4 maal wat je per dag verdiend, uitgaande van een "laag" loon zit dat zo op 80eu per dag, dit dus maal 4 maakt 320eu. dus een troy kost 30eu en heeft als werkelijke waarde 300eu... daarnaast slaan banken en landen goud op als "backup" terwijl zilver in grote hoeveelheden juist is verkocht, zo'n 80% van het zilver dat Nederland ooit in opslag had is verkocht en dit geld natuurlijk niet alleen voor nl. daarnaast verdwijnt zilver in van alles en nogwat verdwijnt, van computers tot sokken (tegen bacteriën en zweetgeur), dit beland allemaal op de stortplaats en is bijna niet terug te winnen. simpel gezegd, zilver, handzaam, handelbaar, kostbaar en onderschat (en het blinkt zo mooi )
 12. @Fox is prima spul om als tarp te gebruiken, dat dekzeil. mn pa gebruikte het altijd om hout mee droog te houden zonder afdak en we hebben het bij tuinfeestjes ook wel gebruikt. is prima waterdicht, maar bij een beetje slijtage gaat ie lekken, tarp gaat denk ik langer mee. voor de budgetprepper zeg ik, zeker doen. jammer dat er bij mij in de buurt geen lidl zit.
 13. @GeTi, nice, moet alleen zelf werken, dus word m voor mij niet
 14. Ik denk niet dat je hier Groningers voor kunt "strikken", simpelweg omdat het dan te dicht bij komt. Bij b.v. Doomsday Preppers is de groep mensen veel groter en dan heb je er altijd wel een paar bij die "15 minutes of fame" willen ervaren. Wij Groningers zijn daar denk ik te nuchter voor en de groep die je nu aanspreekt is veel kleiner. Op zich lijkt het mij wel leuk om aan zoiets mee te doen, maar al zou het slechts op de radio komen, er zullen waarschijnlijk wel mensen zijn die je aan je stem herkennen. Ik zie mijzelf als een "practical prepper" en een van de dingen die daarbij hoort is operationele geheimhouding. Dat houd voor mij iig in dat ik niet met m'n bakkes op de buis wil mbt preppen en dat ik slechts een zeer beperkt gezelschap summiere info geef over wat ik doe aan preppen.(en dan alleen om hun ook aan te sporen) Mijn inziens heb je dus weinig kans dat het van de grond komt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...