Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/21/20 in alle zones

 1. Vind deze wel schattig... Het is gewoon een grote ruime zak die je over je heen doet. Een noodtent voor 4 personen (zie foto 1) Dit soort dingen activeert je creativiteits-knobbel Dus zat ik te kijken of ik zoiets zou kunnen nabootsen en goedkoper. En die vond ik, bij een verhuisbedrijf. Die hebben van die plastic matrassenzakken. Die zijn vrij robuust en waterdicht. Helaas spierwit, maar dat is even niet aan de orde. Had er eentje besteld in een tweepersoons uitvoering voor 5 euro. Nou, die zak was behoorlijk groot. Had ook een zeil gekocht van de bouwmarkt. 4x5 meter, 9 euro, maar dat was een tikkie TE groot. Het was maar 40 micron (moest 70 zijn), had ik me ook in vergist, dat is hetzelfde als die plastic zakken bij de supermarkt, dan weet je over wat voor dikte ik het heb. Heb een tentje van de hel, die heb ik besloten bij mijn BOB te doen, een mini-popup tentje, de welgevreesde Quickpitch Compact (zie foto 2). Met een aantal gaatjes er al in, komt door dat urenlang gestuntel om die tent uiteindelijk weer terug in de hoes te krijgen. Komt toch zeil overheen. Bedoeld voor 3 tot 5 dagen ergens te schuilen. Voor wildkamperen gebruik ik mijn High Peak Sparrow (zie foto 3), alleen daar is een deel van de bodem losgescheurd omdat ik vergeten was mijn klompen uit te doen. Oops. Ducttape zit er nu, maar toch... Ja ben grote man, lompe boer... ­čśŤ Dus ik gebruik die plastic matrassenhoes als Tarp, eronder komt dat blauwe stevige afdekzeil als footprint en dan de tent erop. Of dat zeil van 4x5 meter, zodanig gevouwen dat mijn tent er bovenop ligt en dat blauwe afdekzeil als Tarp. Enige wat me interesseert is dat het goedkoop was en waterdicht. En aan het eind, lacht iedereen zich het apenlazerus, terwijl ze toekijken hoe ik dat helse tentje weer terug in dat vreselijk kleine hoesje probeer te krijgen... Tenzij ze zich al dood hebben gelachen toen ze midden in de nacht een enorm scheur geluid hoorde (omdat ik door de tent heen gescheurd was). Hoop dat er nog meer budgetpreppers hier zijn die wat te delen hebben met hun creatieve geest of onpraktische geest of omslachtige geest. Maakt niet uit, je bent bezig en je komt met je eigen oplossingen. Je kan van A naar Z komen binnen een paar uur met je priv├ę-jet omdat je geld zat hebt maar je kunt ook heel goedkoop doen, duurt misschien langer, maar je komt aan bij locatie Z, uiteindelijk.
  2 punten
 2. Nu enkele berichten gelezen dat kort na of tijdens de Corona de volgende stap komt. Maanden de Wereld zonder stroom. Maanden zonder internet. Een buitenaardse dreiging. Wat denken jullie?
  1 punt
 3. Nee. Zonnevlam wel, maar kan niet gepland worden. Een computer virus niet. Er is een te grote verscheidenheid in systemen. Een geco├Ârdineerde massive aanval via een computer virus is wel mogelijk, maar vooral theoretisch. Bovendien is in de meeste gevallen het systeem robuust genoeg om in vrij korte tijd herstart te worden. Ongetwijfeld. Denk je dat dat waarschijnlijk is? Lijkt me volledig uit de lucht gegrepen (lol). Maar de hoofdreden om dit soort theorie├źn van de hand te wijzen is dat er in het geheel geen bewijs voor is. Enkel de beweringen van een persoon die al elk mogelijk ernstig scenario keer op keer voorspeld heeft. Het valt in de klasse van "de komst van christus" voorspellingen. Ze zijn zonder toegevoegde waarde. Hoe onzinnig zijn deze beweringen? Wel laat ik het zo zeggen: Laten we een weddenschap aangaan, jij betaalt mij wanneer er niets gebeurt, ik betaal jou wanneer de aliens opduiken, of een zonnevlam cq een computer virus alles platlegt. Wat zeg je hierop? ... Inderdaad, ik win altijd, want als alles plat gaat kan ik jou zo wie zo niet betalen... Dat betekend ook dat dit soort voorspellingen zonder toegevoegde waarde zijn.
  1 punt
 4. Wat late reactie, @Sjuul wij nemen de kelp in van: A.Vogel Kelpasan Tabletten 200 stuks Goed voor de schildklier en ondersteunt de energiestofwisseling. Kelpasan van A.Vogel bevat jodium en is 100% natuurlijk. https://www.avogel.nl/product/voedingssupplement/kelpasan.php
  1 punt
 5. Een instructiefilmpje hoe je redelijk eenvoudig een geheime deur kunt maken.
  1 punt
 6. RTL 4 zendt vanaf 20 mei Wie overleeft Nederland uit. Hierin trekken bekende Nederlanders, zoals Joris Linssen, Henny Huisman en Melisa Schaufeli zich onder begeleiding van boswachter Arjan Postma drie dagen terug in de natuur. Kunnen ze een kamp bouwen en genoeg voedsel vinden?´╗┐ Tot zover de omschrijving. Drie dagen is niet veel, maar ja. Ben stiekem wel benieuwd of het ook nog een beetje leerzaam is of weer alleen maar leedvermaak. Wat soms ook wel leuk is!
  1 punt
 7. Ik neem aan dat het doel toch bewonen van het land is dus ik zie de instinker niet. Het gaat anders worden als men gaat bemoeien hoeveel je moet bouwen en waar op het land. Wat betreft dit onderwerp van kopen in Duitsland ben ik ook aan het kijken geweest. Een paar links die mij hebben geholpen: 1. http://www.verhuis.de/start/index.html (Ik weet niet hoe recent dit is maar het geeft alsnog een kijkje in de keuken hoe het was dan. Duitsers zijn overwegend vasthoudend aan tradities dus dat kan wel eens in je voordeel vallen nu ! 2. https://www.youtube.com/user/mylittlehomestead (Een kanaal op Youtube wat ik volg. Een groot voordeel is dat je er uit kan pakken waar je 100% van overtuigd bent dat dit in jouw situatie werkt. Doordat de trial en error al door anderen is uitgevoerd heb je hooguit de materialen en een handige klusser nodig om min of meer tot dezelfde resultaten te komen. Vooral dit aspect kan je veel winst (tijd en materialen) opleveren door middel van weinig verkwisting. 3. Betreffende de permacultuur zijn toevoegingen die je in je ontwerp kunt opnemen vanaf het begin. In de hoogte bouwen van vruchten/groenten bijv: 4. Sommige producten zijn op zichzelf al erg sterk in het rendement. Maar zoals altijd komt de sterke eigenschap van de mens bovendrijven en dat is 'kan het nog beter?' En jawel sommigen slagen daar in zoals deze persoon met een rocket mass heater: (Het is het waard om uit te vinden of er mensen zijn die bijv op Youtube doorontwikkelingen hebben gemaakt en doorgevoerd van een product dat van nature al een hoog rendement scoort. Die uren zoeken nu vertalen zich in flexibel en toekomstig bestendige systemen die waar weinig aanpassingen na installatie nodig zijn ongeacht je wensen. Edit: @wiskers weet een heleboel van constructie en permacultuur !
  1 punt
 8. Het addertje onder het grass zou kunnen zijn dat het nog te veel geld is.. In Noorwegen krijg je bepaalde stukken land gratis als je de grond bijhoud. Aks je maaid krijg je daarvoor een vergoeding enz enz. Het geeft aan dat er dingen principieel verkeert zitten. Lijkt me een leuke startprijs voor als je helemaal zelfvoorzienend kunt zijn. Eigen huis verkopen: stel 250.000 euro Huis plus land 20.000 over 230.000 Daar moet je toch een start van kunnenmaken voor een zelfvoorzienende boerderij? Als je dan twee of drie gezinnen bij elkaar hebt (750.000 euro ?) is dat een mooi groepje voor een prepper gemeenschapje om mee te beginnen?. Hmmmmm.. Prep ze, Kans
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...