Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/14/20 in alle zones

 1. 6 punten
 2. Een heel duidelijk, informatief filmpje. Lawrence Wong (minister Singapore) Hierin wordt gesteld dat het coronavirus qua overdracht (besmettelijkheid) meer op H1N1 (influenza) lijkt, dan op SARS. Doordat het al besmettelijk is bij milde symptomen, gaat de verspreiding snel. Daarnaast wordt gesteld dat het qua ernst ook verschilt van SARS, namelijk doordat het minder ernstig is. De WHO heeft een onderzoek gedaan onder 17000 patienten, daarvan heeft 82% van de besmette personen slechts milde symptomen, 15 procent heeft ernstige symptomen, en 3 % heeft kritische symptomen. Hij geeft dan ook aan dat het geen milde ziekte is, maar wel minder ernstig dan sars. Ook geeft hij aan, dat het door de besmettelijkheid slechts een kwestie van tijd is voordat het zich verder gaat verspreiden over de wereld.
  4 punten
 3. Los van COVID-19 is het een interessante vraag. In deze post ga ik even alleen in op het filteren van de lucht. Je woning redelijk steriel houden van fijnstof, bacteriën, pollen en virussen kan met redelijk 'betaalbare' luchtfilters (voor wat je er voor krijgt). Het Zwitserse IQAir heeft wat dat betreft een goede reputatie. De 'Perfect 16' blaast gezuiverde (buitenlucht) je woning in. Naast de noodzakelijke overdruk levert het basis model al meer dan 2000m3 gezuiverde lucht per uur. De HEPA filters kunnen 3 jaar mee gaan, en hebben een oppervlakte van 16m2. De kwaliteit van de HyperHepa is zeer goed - to 0.003 micron (IQAir’s HyperHEPA filtration in the Perfect 16 is proven and certified to filter ultrafine particles down to 0.003 microns – the smallest particles that exist): https://www.iqair.com/whole-house-air-purifiers/perfect16 Even ruwweg: de Perfect 16 kost tussen de €2.500 en €3.000, en filters rond de €250-300 per set. Na 3-4 jaar is de filterkwaliteit nog steeds goed - volgens de testen en reviews: https://www.youtube.com/watch?v=mLzvFqhiTkg Wil je ook chemische verontreinigingen verwijderen, kom je gelijk in de industriële producten met prijzen die snel een 10-voud of meer zijn (o.a. https://www.ifb-filtertechniek.nl/).
  3 punten
 4. Is er een rode lijn waar te nemen in de recente ontwikkelingen mbt covid19? Een kennis wees mij recent op een aantal onderstaande berichten... Allereerst deze link waarin China aangeeft geen idee te hebben hoeveel mensen er werkelijk geinfecteerd zijn. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8001011/China-admits-no-idea-people-infected-coronavirus-Wuhan.html USA is voorbereidingen aan het treffen voor grootschalige effecten van cvoid19 https://www.cgdev.org/publication/expert-recommendations-us-and-global-preparedness-covid-19 https://www.dailymail.co.uk/health/article-8001141/US-military-told-prepare-coronavirus-epidemic.html Europa is bezig haar maatregelen tegen covid19 op te schalen, zoals de UK die vandaag updates heeft geplaatst op haar overheids website: https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-guidance-for-staff-in-the-transport-sector En ook "ineens" de WHO die gaat focussen op readiness. http://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/novel-coronavirus-2019-ncov/news/news/2020/2/coronavirus-disease-covid-19-european-region-focusing-on-readiness En dan een bericht dat net een paar uur oud is vanuit de UK/Heathrow over een aantal vliegtuigen in "lockdown" mbt covid19 https://metro.co.uk/2020/02/14/eight-planes-put-lockdown-heathrow-coronavirus-fears-12241391/ De rode lijn al gezien? Het lijkt er sterk op dat veel Europese landen een tandje gaan opschroeven mbt pandemic preparedness en alertheid, hun plannen verder gaan afstoffen en eea in de steigers gaan zetten?
  2 punten
 5. Zojuist op Eindhoven Airport niet één mondkapje gezien.
  2 punten
 6. Ik hoorde gisteren van onze stagiere dat zij enkele mensen zag lopen met mondkapjes op bij het CS in Rotterdam. Wie nu al mondkapjes draagt, zal voor paniekzaaier aangezien kunnen worden, denk ik. Maar op luchthavens zou ik het zeker wel dragen, iedereen kijkt toch naar het journaal?
  2 punten
 7. Er zijn in de EU iets van 60+ gevallen bekend nu, dus mondkapjes dragen lijkt me nog overbodig.
  1 punt
 8. Goede video, maar 1 ding verklaart het niet: de verspreiding buiten Azië is veel lager dan in Azië. Hij verwacht kennelijk dat het over een poosje toch ook buiten Azië zich net zo snel zal verspreiden, maar dat is nu nog een hypothese.
  1 punt
 9. Iets waar je rekening mee moet houden: Met je leeftijd moet je redelijk vlot je hypotheek aflossen. Mijn ouders van 64 hebben recent een vakantievertrek in San pedro Del Pinatar aangekocht (dichtbij Torrevieja, waar die bungalo in de buurt is). Zij moeten de hypotheek binnen 10 jaar aflossen ipv de standaard 30 jaar. Hierdoor zullen de maandelijkse betalingen ook een stuk hoger uitvallen. Het is wel een prachtig gebied daar! Wel erg toeristisch, vooral als je in een van de steden aan de zee gaat wonen.
  1 punt
 10. Hierboven update over Sars-Cov2 virus wat de ziekte Covid 19 veroorzaakt. Boost je immuun systeem door voldoende slaap !!
  1 punt
 11. AFAIAC: Post more, worry less ?
  1 punt
 12. Elke reden om te stoppen is een goede reden, maar het zal je risico niet veel verlagen. De risico factor voor een roker is 3, terwijl de risico factor voor een gestopte roker nog altijd 2 is. Zie deze video (start/stop om de tabel te zien): Ik heb nog wel een vraag bij deze video, misschien is er iemand die dit kan beantwoorden: Multilobular inflitration, Lymphopenia en Bacterial coinfection treden -als ik het goed begrepen heb- op als secundaire effecten van de besmetting met het virus. Klopt dat? Indien dat klopt dan zijn de enige factoren die voorafgaande aan een besmetting van belang zijn: Roken, gerookt hebben, hypertension en leeftijd. Dat zou dan tamelijk verontrusten zijn voor de oudere rokers onder ons... (ik heb nooit gerookt gelukkig)
  1 punt
 13. Het derde dodelijke slachtoffer buiten China: in Japan is een 80-jarige vrouw aan het corona-virus overleden.Bron:Zero Hedge,via Japanse omroep NHK. (als dit berichtje niet goed staat mag het weg,hoor,moet nog een beetje wennen.....) groet,mevr.Grijpstra
  1 punt
 14. Onderzoek legt verband tussen roken en de gevoeligheid voor COVID-19: https://www.researchgate.net/publication/339049390_Tobacco-Use_Disparity_in_Gene_Expression_of_ACE2_the_Receptor_of_2019-nCov "This indicates the smokers may be more susceptible to 2019-nCov .." Voor de rokers onder ons: nog een reden om te stoppen;) Het volledige onderzoek is niet standaard toegankelijk via researchgate, dus ik heb de pdf toegevoegd aan mijn publieke folder: https://drive.google.com/file/d/1X0gXVkF5mWs4BcweT046YRVv1OQkI2kc/view
  1 punt
 15. De database die JH gebruikt voor zijn dashboard is nu beschikbaar op github als een CSV file. De link is: https://github.com/CSSEGISandData/2019-nCoV Wanneer je zelf met deze data iets wil doen kun je dit met de hand downloaden, of je gebruikt "git". Ik weet niet hoe dit is op windows, maar op linux en mac is (verwacht ik) git standaard. Ik heb (mac) een terminal window geopend en het volgende gedaan: $ cd ~/Documents $ git clone https://github.com/CSSEGISandData/2019-nCoV Dan wordt er een directory 2019-nCoV aangemaakt, en in deze staat dan de data. Vervolgens kan ik dagelijks een update halen met: $ cd ~/Documents/2019-nCoV $ git pull Mocht je ooit alles willen wissen, dan delete je gewoon de 2019-nCoV directory.
  1 punt
 16. ja,doe ik ook ,hoor!Heb de afgelopen twee weken de voorraad nog wat opgeschaald en probeer voor te bereiden op tijdje isolatie.Ga geen boodschappen meer doen in druk bezochte supermarkten,maar alleen in de winkel op ons dorp.Vermijd grotere groepen mensen,vanavond nog keer naar ehbo ivm verplichte reanimatieles ,dan wss even maar niet meer...Merk wel dat het lastig is om medische spullen te bestellen bij webshops,10 dagen geleden besteld,nog steeds niet binnen ivm geen voorraad.Zijn er meer forumleden die dit merken?Had gelukkig al wel maar wilde voorraad nog wat aanvullen.Gelukkig weinig verplichtingen (meer),dus isolatie zal makkelijker gaan.Ben dit echt wel van plan als er in ons land besmettingen worden vastgesteld.Laten we niet hopen dat het hier ook verplicht gaat worden.Hope for the best...... Groet,mevr.Grijpstra
  1 punt
 17. Hubei : 14.840 nieuwe gevallen, inclusief klinisch gediagnosticeerde gevallen, en 242 nieuwe sterfgevallen in de provincie Hubei, China
  1 punt
 18. 14,840 new cases, 242 new deaths https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...