Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 10/26/15 in alle zones

 1. Temperatuur overdracht is gelijkmatiger en gecontroleerder. Heet kaarsvet gedraagt zich net als hete olie. Vlam in de pan heb je sneller dan je denkt. Zo brandde bij ons eens een waxinelichtje wat te enthousiast: was zo heet geworden dat het gehele oppervlak brandde. Mijn vrouw dacht slim te zijn door het geheel onder de kraan te houden. FOUT !!!
  2 punten
 2. hallo, over een maand vertrek ik naar Kenia om mij daar voor 3 maanden op ontwikkelingswerk in combinatie met het afronden van mijn studie. ik zal daar onder primitieve omstandigheden verblijven (lees: geen gas,elektriciteit of stromend water). nu wil ik voor deze periode gebruik gaan maken van een waterfilter, ik zal wel petflessen met water inkopen maar heb nu nog geen beeld van de beschikbaarheid daarvan en wil dus het zekere voor het onzekere nemen en mij goed voorbereiden met de aanschaf van een waterfilter, ook om infectieziekten (schijnt veel voor te komen) daar te voorkomen. nu is mijn vraag: welk model of welke modellen raden jullie mij aan? m.v.g. John
  1 punt
 3. Ik herinner me nog dat dochter van drie haar rugzakje volgestopt had met speelgoed en spullen. Ze liep drie stappen, kukelde achterover en bleef als een schildpad op haar rug liggen, terwijl armen en beentjes in de lucht spartelden...daar moet ik altijd aan denken bij die 30 kilo rugzak-verhalen.
  1 punt
 4. Als je een glaasje water bij een restaurant oid besteld weet je ook niet waar het vandaan komt, dan kan zo'n steripen verrekte handig zijn. Salades/rauwe groenten en fruit kunnen ook gewassen zijn met 'verkeerd' water. Ook in minder verre buitenlanden is het uitkijken. Hoewel er wellicht geen echte ziekmakers in het water zit, kunnen andere bacteriƫn zorgen voor een flinke verstoring van je darmen. Zelf heb ik weinig zin in een weekje diarree tijdens een trip van tien dagen en filter liever iets te vaak dan te weinig, bv in Hongarije. Ik zou nog steeds de mening willen weten van een viruloog oid, hoe het precies zit met virussen in water. Ik weet dat vele virussen niet 'los' in het water voorkomen, maar in bacteriƫn zitten. Precies welke virussen gevaarlijk kunnen zijn die ook 'los' in water voorkomen in tropische gebieden, is mij nog onduidelijk.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...