Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/23/15 in alle zones

 1. Ik ben van mening dat je lichaam normaliter zelf wel kan bepalen , hoe het dient te functioneren. Volledig autonoom. Simpel gezegd : Als je moe bent krijg je slaap. Ben je uitgeslapen, wordt je wakker. Heb je water nodig, krijg je dorst. Energie tekort, dan krijg je honger etc. etc. Idealiter zou je lichaam het eigen ritme moeten bepalen, "zoals de holenmens dat vroeger deed". Het probleem is dat we tegenwoordig "geforceerd" wakker worden (wekker). En de daglicht-cyclus door elektriciteit / licht beïnvloed wordt. Daar weten onze genen gewoon geen raad mee ...
  2 punten
 2. Toen @Rataplan op het werk was bedacht ik me dat ik het nodig vind om te leren slachten. Ik eet zelf niet veel vlees, en als ik het eet dan is het biologisch. Maar ik heb altijd gezegd; als je vlees eet, moet je het ook kunnen slachten. Ik heb de kinderen achter de tv gezet, heb op het kippenforum opgezocht hoe een kip slachten werkt en heb een kip uit het hok gehaald. Het zweet brak me inmiddels aan alle kanten uit. Ga ik dit doen... kan ik dit? Ik besloot mijn verstand op nul te zetten, ik eet ook vlees uit een pakje dus moet de waarheid ook maar eens onder ogen zien. Toen ik de kip omdraaide werd hij rustig. Het verbaasde me hoe makkelijk en zonder weerstand ik hem op een stammetje heb kunnen leggen. Hak. Ah, @^^#&$ zijn hoofd hangt er half aan. Uit schrik laat ik hem los. Hij rent een rondje en ik gooi een zwembadje over hem heen. Na een paar seconde beweegt hij niet meer. Bij het afhakken van het hoofd komen de kinderen even buiten kijken. Ik vraag ze naar binnen te gaan maar ze willen het graag zien. Ik bind een touw aan zijn poten en hang hem boven een vuilniszak zodat het bloed eruit kan lopen. Dat valt wel mee. Ik had me voorbereid op liters bloedbad en het was nog niet eens een kopje, achteraf gezien logisch, maar ik heb altijd een enorm horror beeld gehad van slachten. Dan ga ik water koken. En nog meer, en nog een pan, en nog een. Ik vul een babybadje met heet water en dompel de kip erin. Ik begin te plukken. Mijn handen verbranden constant maar ik blijf doorgaan. De pennen in de vleugels moet ik er stuk voor stuk uittrekken want het lukt me niet om ze allemaal in 1 x te pakken. Hm, dit gaat makkelijker dan ik dacht. Ik vermijd het om naar de plek te kijken waar het hoofd aan gezeten heeft, ergens vind ik het toch nog een beetje spannend. Ik wil niet meer. En dan komt Rataplan thuis; lieverd, wil jij de binnenkant schoonmaken? Gelukkig stemt hij in. De volgende x zal ik er zelf aan beginnen maar dan moet ik eerst eens filmpjes bekijken hoe dit moet. Het liefst zou ik alles gebruiken van de kip, botten voor boullion, vlees, veren Etc. Hebben jullie nog tips? Wat kun je allemaal gebruiken?
  1 punt
 3. Dank. Mee eens. En daar ken ik een paar aardige (korte) video's over. Waarbij vooral de tweede enigszins op dit topic aansluit. (PS. Tekst in de vid's onleesbaar? Bekijk ze op Youtube. Klik op het Youtube logo rechts onderin).
  1 punt
 4. Dat engels kan ik niet lezen . ( begin er zelf niet aan zou er een nacht van wakker liggen ) Ik sla op zijn minst 20 nachten per jaar over . Vroeger meer dan nu . En de nachten die ik dan wel in bed lig duren dan maar een uur of 4 a 5 . maar hoe ouder je word hoe slechter je er tegen kan . Vroeger bleef ik 3dagen aan een stuk wakker en moest er maar 1 recupereren nu blijf ik er 1 waker enmoet er 3 rrecupereren.
  1 punt
 5. Ik ben ook super trots op @caitlin Ik was op mijn werk, kreeg ik een appje ; Caitlin ; ik ga een kip slachten. Ik. ; he wat, hahaha Caitlin ; ja ga het gewoon doen Caitlin ; of toch niet, hahaha Ik. ; durf je toch niet. ( ze had me verteld dat haar vader, haar op deze manier stimuleerde, om dingen voor elkaar te krijgen. Dat werkte vroeger ook voor haar, dus ik dacht waarom nu dan niet......hahaha) Caitlin ; aaaah k*t z'n kop hangt er nog half aan Ik. ; whahahaha ( oke vond dat wel wat sneu voor de kip, maar het lachen was ook meer voor het feit dat ze het gewoon heeft gedaan , ik had er gewoon geen woorden voor, maar hiermee maakt ze mij echt gelukkig:))
  1 punt
 6. Ja en de 2de vraag nee. Tenzij ik je irl ontmoet op een sc, dan geen probleem er zijn er meer die weten van voor werk ik allemaal doe.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...