Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/18/15 in alle zones

  1. Virussen worden niet gefilterd door een keramisch (Katadyn) of holle vezel (Sawyer) filter, bacteriën wel. De kans dat je tegen een virus wat vrij in het water voorkomt aanloopt is echter zeer klein, zoals @fragalot opmerkt. Ook blijft het opletten welke bron je pakt. Bv. botuline vergif geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum kun je niet op deze manier filteren en wordt je alsnog ziek van.
    1 punt
  2. Kwaliteits-test op dunne bleek (Methode 2) hierboven. Bleekmiddel werd vooral vroeger getest op urine om te kijken of je zwanger bent [ref.1] [ref. 2]. Google ook op: `bleek en urine` Als het gaat schuimen dan ben je zwanger. Schuimt het niet dan ben je niet zwanger. Dit is een broodje aap-verhaal want als de bleek goed is dan gaat dat altijd schuimen. Ook bij mannen. In urine zit Ureum (H2N-CO-NH2), een afbraakproduct van eiwitten in het lichaam dat reageert met Natriumhypochloriet onder vorming van gassen en dit vormt dan een schuimkraag op de urine die tamelijk stabiel is. Er zijn meer baker-praatjes rond bleekwater. Men beweert dat er er dan direct chloorgas ontstaat, maar dat is niet waar. Er ontstaan echter kleine hoeveelheden chloor-amines die echter ook schadelijk zijn. Het is zelfs een explosief gifgas. Gelukkig ontstaat er maar héél weinig gas dat zeer instabiel is en dan pas ontleedt in chloorgas. Je kunt de proef zelfs binnenshuis uitvoeren, bijvoorbeeld op het aanrecht. Uitvoering van de proef: Aan een halfvol borrelglaasje verse urine worden 3 á 4 pipetjes onverdunde dunne bleek toegevoegd. Voor het maken van DIY-pipetjes wordt u verwezen naar een eerdere posting. Als de bleekwater goed is dan ontstaan er gasbelletjes die tenslotte en schuimkraag vormen van minstens 4 mm hoog. Deze schuimkraag moet zéér stabiel zijn en is na minstens 15 minuten nog even hoog. Indien deze waarneming juist is dan is de dunne bleek van goede kwaliteit. Indien er geen of nauwelijks gas ontstaat, zoals bij verdunde bleek, en er geen stabiele schuimkraag ontstaat dan is de dunne bleek absoluut onbruikbaar. Gebruik altijd dunne bleek. Deze test is zó simpel, dat je deze als de SHTF altijd kunt uitvoeren. Geen exotische chemicaliën of apparatuur. Dit is een kwalitatieve test en geen kwantitatieve test. Het resultaat is óf goed of slecht. Gelukkig is de dosering van dunne bleek voor drinkwater een overkill. Bij twijfel kun je anders 45 minuten wachten alvorens het drinkwater te gebruiken. Er zijn meer proefjes die je kunt doen met biologische substraten. Zo kun je ook kwaliteit van je waterstofperoxide testen met een druppeltje vers bloed of door een druppeltje waterstofperoxide op een schijfje rauwe aardappel te druppelen. In beide gevallen gaat het ook schuimen (zuurstof). In beide reacties gaat het om enzymatische reacties, want als je het bloed of de aardappel kookt dan is de test altijd negatief. Dan zijn de enzymen (peroxidases) kapot. Leuke biochemie. @vheeswijk (huischemicus)
    1 punt
  3. In Duitsland waren ze met drie jaar garantie, daarna is het afwachten inderdaad.
    1 punt
  4. jaja ik weet "waarom" je iets onder je neus wilt smeren maar waarom smeer je iets onder je neus wat je neus openmaakt het is een anti verkoudheidsmiddel persoonlijk gebruik liever niks onder mn neus, bij slachten/schoonmaken, omdat ik graag kan ruiken wat ik doe zeker bij vers vlees vind ik het wel prettig om te kunnen ruiken naar rare geurtjes om evt bederf te vinden vers geslacht vlees komt echt geen vieze rot geur af
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...