Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/30/22 in alle zones

  1. @JJ&A: Das een goed punt van jou 😁. De noodvoorziening van de waterschappen zal bij langdurige uitval, niet lang toereikend zijn. Als de diverse waterkeringen nog bijtijds gesloten kunnen worden,zal het zeewater wel buiten blijven. Maar ja,het evt. overtollige rivierwater moet er ook af en toe wel uit ! Ik ben blij,dat ik me alleen met mijn eigen micro-probleem hoef bezig te houden....
    1 punt
  2. klopt, ik hoop het nooit nodig te hebben voor die wijze. Ik zat zelf te denken om het af te werken met hout... je kan in dat metalen frame makkelijk een paar kleine schroefjes draaien
    1 punt
  3. Helemaal mee eens,Prepper-053! Goeie alternatieven heb je dan ook bedacht. Fijn dat je die mogelijkheden nu hebt,qua woonlocatie. En als zaken wegvallen of onbetaalbaar worden,rest ons idd maar 1 ding: zorg dat je niet voor 1 gat gevangen komt te zitten,zorg voor alternatieven! mag ik je een tip geven vwb die IBC opslagtank? Zorg dat de tank niet in het licht staat,dat maakt het water snel groen. Het bevat dan nitriet. Er zijn ook originele zwarte te koop,maar die zijn wel wat aan de prijs: https://forum.preppers.nl/topic/16546-even-voorstellen/ Je kunt natuurlijk zelf ook iets verzinnen om het wat af te dekken 😉 Ik hoop dat je je alternatieven niet echt nodig gaat hebben. Maar dan is het altijd nog leuk om er mee te "pionieren", toch?! 😄
    1 punt
  4. Hoi hoi, ik maak me inmiddels meer zorgen over het idee dat gas en energie meer een luxe item gaat worden. Dus alleen maar beschikbaar voor de mensen die het kunnen betalen. Mensen met een minimum inkomen maken zich nu al zorgen of ze aan het eind van het jaar hun gas en energie rekening nog kunnen betalen. Zelf heb ik een inkomen op "bestaans niveau" dat houd in dat je zelfs nog minder krijgt dan iemand met een bijstand uitkering. Ik gebruik nu mijn vakantie geld om een afdak te bouwen zodat ik regenwater kan opvangen en onder het afdak een potkachel/stove kan plaatsen voor koken. Als stroom een luxe wordt of gerantsoeneerd dan moeten we naar ouderwetse oplossingen teruggrijpen zoals: Afsluitbare regenton in de grond als koeling. Houtkachel voor het bereiden van eten, drinkwater koken en verwarming. Afdak voor regenwater collectie. IBC container voor wateropslag. Hoe je overal ook tegen aankijkt, het gaan roerige tijden worden in Nederland en de wereld.
    1 punt
  5. De onzekerheid vooral. Je weet immers nooit hoe lang het gaat duren. Je staat ervan versteld hoe weinig je kunt doen bij stroomuitval,en je ervaart hoe vanzelfsprekend je alles vond. Even dit zus,even dat zo,maar zonder prik uit die muurdoos,no way! En het risico op stroomuitval wordt tegenwoordig eerder groter dan kleiner. Of wellicht rantsoenering,en daar wordt je dan ook niet vrolijk van ! Een beetje voorbereid zijn kan zeker geen kwaad.
    1 punt
  6. Heel goed Mevrouw Grijpstra! Eindelijk eens een onderwerp wat er toe doet en bij iedere denker als nummer 1 op de lijst zou moeten staan. Ieder jaar zou dit onderwerp moeten worden opgerakeld. Geen stroom meer is terug naar de middeleeuwen met de mensheid. We dansen wat dat betreft op een vulkaan. En voor de compleetheid: Geen stroom is geen water, verwarming of brandstof meer. Geen logistiek of supermarkten. Chaos en plunderingen is de next step. Ik heb zelf regelmatig te maken gehad met stroomuitvallen voor een maximaal 4 dagen op dorpen nivo. Dat was goed overbrugbaar. En toch gaf het altijd een unheimisch gevoel. Die onzekerheid en onwetendheid. Opeens heel veel dingen die het niet doen en de moeite die alles kost of niet mogelijk is… Voor starters: gooi de aardlek er maar eens uit voor een tijd en kijk hoe u zich voelt ( en dan heeft u nog het voordeel dat u een knop kan terugzetten om de onzekerheid op te heffen….). Ja maar de stroomvoorziening kan weer worden opgestart? Met heel veel moeite. Na een blackout kwam de voorziening stotterend op gang met enorme pieken en dalen in de spanning (=apparatuur kaduuk) dat duurde vaak nog eens dagen. En dat was dan een zeer beperkte regionale storing. Hoe dan ook, dit overkomt mij nooit meer.
    1 punt
  7. Korte samenvatting van wat er mis kan gaan bij langdurige stroomuitval. Het geschetste scenario zal in Nederland niet anders zijn dan in Oostenrijk of Duitsland,dus even een korte reminder: https://www.climategate.nl/2020/02/wat-er-allemaal-mis-gaat-als-de-stroom-uitvalt/ ik vond bovenstaande link n.a.v. deze: https://www.frontnieuws.com/ach-kijk-met-wo-iii-voor-de-deur-is-preppen-opeens-geweldig-en-trendy-de-vlag-draait-naar-de-nieuwe-wind/
    1 punt
  8. Lieve Prep Vriendjes, Ik ben aan het bekijken bij wat metaal bedrijven in de buurt, of het mogelijk is voor een schappelijk bedrag een flink kapmes annex bijl te laten maken. Mijn idee is zes millimeter dik, totale lengte 40-50 cm, geslepen en gehard. Geen afgewerkt handvat, maar plaats voor paracord handvat. Veren staal roest wel, maar is goedkoop en redelijk goed hard te maken, zonder angst voor breuk bij rammen. Vraag: 1. Interesse? 2. Reële prijs wat je ervoor wil geven? 3. Design adviezen?
    1 punt
  9. Informatie document van fuiken over de wereld, met maten vis/krab vangst mogelijkheden ed. Het telt 65 pagina en is een vertaald document, dus taalfouten zul je zeker tegen komen , nl is niet mijn moedertaal. hoop dat dit weer een mooie aanvulling is. de download veel leesplezier, Hamster.
    1 punt
  10. Blootstelling van je volledige lichaam aan de zon produceert tussen 10000 en 25000 IU vitamine D (Heaney, 2005). Vitamine D productie gebeurt enkel tijdens een korte periode nadat je bent begonnen met te zonnen. Daarna zal verdere zon blootstelling leiden tot de omzetting van pre-vitamine D tot inactieve metabolieten (Gilchrest, 2008) wat dus voorkomt dat je meer dan 25000 IU van zonlicht kunt krijgen. Heaney RP (2005). The vitamin D requirement in health and disease. J Steroid Biochem Mol Biol 97: 13–19. Gilchrest BA (2008). Sun exposure and vitamin D sufficiency. Am J Clin Nutr 88: 570S-577S
    1 punt
  11. @Nonkel Jones : Vitamin D-3 drops (in extra virgin olive oil) 4000 IU (per 2 druppels). Serving size: 2 drops. Servings per container: 300 (!). 15 EURO. http://www.leefbewust.com/webwinkel/vitamine-d/ Opname: verwerking in het "vetcompartiment" van uw bereide maaltijd, In Jus, braadvet, of gebonden soep.
    1 punt
  12. mag ik? Colecalciferol 7000 IU/ ml FNA
    1 punt
  13. Wat uitstekend werkt is 100.000 IU per 2 maanden. Dus als je dat nu in een keer neemt (dd 9 juli) dan hoef je pas over 2 maanden weer zo'n boost (dus 9 sept). Tegenwoordig zijn we zo bang voor de zon geworden, dat we teveel smeren. Ook de gesluierde mens, heeft ernstige tekorten aan Vit D. Vraag het gewoon aan je huisarts, die kan Colecalciferol voorschrijven, druppels. In de zomer hoeft het niet, maar vanaf oktober wel (voor de echte kantoor bikkels misschien al wat eerder) en doorgaan tot in mei / juni. Om met vette vis 's winters je Vit D op peil te houden moet je TEN MINSTE 3x per week vette vis eten en redelijk wat melk consumeren.
    1 punt
  14. Toen wij nog op een grieks eiland woonde,maakte ik ,als wij naar het strand gingen, wel eens een fuik van een vergiet, met daarin wat stenen voor het gewicht, met daar overheen een t-shirt gebonden en een gat erin geknipt. En dan aan de binnenkant van het gat wat(nat) bloem/meel smeren,en zo vingen we kleine visjes/sardientjes die we daarna met bloem frituurde. Ook maakte ik een krabfuikje van een klerenhanger en een netje van sinaasappels of mandarijnen. Deze zal ik weleens weer maken en dan een foto van laten zien.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...