Ga naar inhoud

Prepper-053

Lid niveau 2
 • Items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Prepper-053 won de laatste dag op 27 november 2022

Prepper-053 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Prepper-053's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

27

Reputatie

 1. klopt, ik hoop het nooit nodig te hebben voor die wijze. Ik zat zelf te denken om het af te werken met hout... je kan in dat metalen frame makkelijk een paar kleine schroefjes draaien
 2. Hoi hoi, ik maak me inmiddels meer zorgen over het idee dat gas en energie meer een luxe item gaat worden. Dus alleen maar beschikbaar voor de mensen die het kunnen betalen. Mensen met een minimum inkomen maken zich nu al zorgen of ze aan het eind van het jaar hun gas en energie rekening nog kunnen betalen. Zelf heb ik een inkomen op "bestaans niveau" dat houd in dat je zelfs nog minder krijgt dan iemand met een bijstand uitkering. Ik gebruik nu mijn vakantie geld om een afdak te bouwen zodat ik regenwater kan opvangen en onder het afdak een potkachel/stove kan plaatsen voor koken. Als stroom een luxe wordt of gerantsoeneerd dan moeten we naar ouderwetse oplossingen teruggrijpen zoals: Afsluitbare regenton in de grond als koeling. Houtkachel voor het bereiden van eten, drinkwater koken en verwarming. Afdak voor regenwater collectie. IBC container voor wateropslag. Hoe je overal ook tegen aankijkt, het gaan roerige tijden worden in Nederland en de wereld.
 3. Even 1 vraagje? bedoel je inbraakwering voor het dagelijks leven of meer voor tijdens een SHTF moment, want daar zit voor mij een heel verschil in.
 4. Een heel uniek idee.... is het dan niet verstandiger om gewoon een kleinere kamer te gebruiken? Zoals een slaapkamer?? Tenminste dat was mijn insteek tijdens shtf. Alles naar 1 kamer en de rest van het huis gewoon afsluiten. 1 kamer is makkelijker te verdedigen, verwarmen en overzicht te houden.
 5. Soms kom je in de winkel dingen tegen waarvan je denkt: Is dit iets wat het waard is om in te slaan? Nou ik had zo een moment toen ik vanmiddag even naar Duitsland was om te tanken en dacht even wat drinken te halen. (Ja, ze kunnen zeggen wat ze willen, maar het scheelt soms echt genoeg) Ik liep in de K+K en kwam daar tegen: Kant en Klare, Spaghetti Bolognese van de Maggi. Normaal ben ik niet zo van die dingen want vaak is het goedkoper zelf te maken dan kant en klaar te kopen. Echter voor 1,99 per blik, kon ik het niet laten liggen en moest ik het uitproberen. Dus even wat belangrijke info: Prijs: 1,99 Inhoud: 810 gram Portie: 405 gram Kcal/portie: 300. THT: 11/2024 Even voor de duidelijkheid er zijn meerdere varianten hiervan, dit review is van de Spaghetti Bolognese. Het blik dient wel met een blikopener geopend te worden helaas is het geen blik met een lipje. Bij het openen zag ik al redelijk snel dat er heel veel saus inzat en vlees nagenoeg bijna niets. Ik heb er voor gekozen om het in een pan op te warmen aangezien dat het meest waarschijnlijke scenario is tijdens een SHTF. En ja, het eerste wat ik dacht: Is dit Spaghetti of Tomatensoep? Het opwarmen ging snel en gemakkelijk, wat dat betreft erg handig voor als brandstoffen schaars zijn of als je snel iets wilt opwarmen en eten. Wat betreft smaak en maagvulling? tja het doet mij heel erg denken aan tomatensoep, echter ik ben van mening dat dit tijdens een SHTF zeer zeker wel te eten is met misschien een paar crackers of een plakje brood, omdat er zoveel saus is en ik niets wilde verspillen heb ik het met een lepel gegeten. (mijn excuses voor mogelijke preppers van Italiaanse afkomst) Een half blik was voor mij momenteel genoeg buikvulling en ik acht dus ook zeer goed mogelijk dat 1 blik inderdaad een warme maaltijd kan zijn voor 2 personen. Mijn conclusie: Tijdens een SHTF zeker een goede optie om te eten, echter niet elke dag. Voor dagelijkse maaltijden in het hier en nu? Nee, ik zou ze nu niet regelmatig eten. Zijn ze het waard in te slaan? Ja, ik denk dat voor dat geld je best wel een paar blikken kan inslaan, tenslotte zit er per portie bijna net zoveel Kcal in als een gevriesdroogde maaltijd en dat voor een fractie van de prijs. Budget Preppers, die denken aan een Bug In doen er goed aan een paar blikken in te slaan.
 6. jammer ik had gehoopt dat ze er nog bij waren. Helaas kan ik bepaalde topics nog niet openen, door mijn level. Inmiddels heb ik wel mijn rijbewijs gehaald, maar ik mag nog steeds graag met fietsen klussen. Tijdens een langdurige SHTF gaat dat toch het primaire vervoer worden, denk ik tenminste. Benzine en gas is nu al haast niet meer te betalen. hahaha
 7. Zo een fiets aanhangertje ombouwen is ook een leuk projectje, ik heb het in het verleden zelf ook gedaan. Zo een fiets aanhanger kan tot iets van 80 kg dragen, mits je het goed verdeeld. Als je zoekt op B.O.F.T. dan zou je mijn oude post van mijn toen der tijd Bug Out Fiets Trailer tegen komen
 8. Er zijn genoeg dingen die je kan preppen die zonder warm water gegeten kunnen worden. Die dingen zijn natuurlijk niet gedroogd, maar zitten in potjes en blikken en hebben vaak een THT van enkele jaren. Je kan kijken naar blikken Bami en Nasi bijvoorbeeld, maar ook potjes/blikjes met groente of vlees. Deze zijn vaak kort voorgekookt en worden op die wijze houdbaar gemaakt, het voordeel hier van is ook nog eens dat bij groenten er ook nog eens vocht in de blikken en potjes zitten die je natuurlijk gewoon kan drinken. Ik heb zelf jarenlang in een appartement gewoond, ruimte had ik daar maar weinig en dan moet je creatief zijn. Waar veel mensen niet aan denken is dat bij een langdurige stroom/gas uitval ook uiteindelijk het water, verwarming zal uitvallen en waterzuiveringsvoorzieningen ook. Om terug te komen op het topic, zou ik adviseren een campinggas stove aan te schaffen. Gewoon een vlakke met spuitbusjes gas, niet met potjes. Waarom deze? De stove is veiliger, je stoot het minder snel om. De spuitbusjes zijn goedkoop te kopen. De spuitbusjes kan je uit de stove halen en gebruiken voor andere dingen. Punt 3 is belangrijk, want bij beperkte ruimte moeten spullen multi functioneel zijn net als dat je bepaalde spullen aanschaft die op dezelfde batterijen werken. Bij uitval van stroom/gas/water zal ook de verwarming/cv-installatie uitvallen, bij sommige kampeerwinkels, sportvisshops kan je een klein straalkacheltje kopen die op dezelfde gasbusjes werken als de camping stove... ideaal dus voor als het gebeurd in de koudere perioden van het jaar. We zeggen hier allemaal wel dat je dit moet halen en dat je dat moet halen, maar weinig zeggen waarom je het echt moet halen, tenslotte kan je leven op alleen koud eten. Maar er zit ook een beetje geestelijk ondersteuning bij, want een warme maaltijd, een warme beker koffie/thee/boullion dat doet wonderen voor je geestelijke gesteldheid tijden zo een situatie. Maar dat is korte termijn 1 a 2 weken misschien een maand. Bereid jij je echt voor op jaren zonder gas en stroom, dan zou ik gaan kijken naar een houtkachel/allesbrander. Vooral in de huidige situatie in Europa is dat een goed plan. Op een houtkachel/allesbrander kan je water koken voor drinkwater en je eten en het houd tenminste een deel van je huis warm. Brandstof kan alles zijn wat brandbaar is van pallets, meubels tot tuinschuttingen, mits je afvoer maar goed is.
 9. Smac heb ik ook een paar blikjes van op voorraad maar ook huismerk blikken. Naar mijn mening is het hetzelfde als boterhamworst alleen in 1 stuk, redelijk lang houdbaar en als je een beperkt budget hebt ook een redelijk alternatief voor het duurdere geblikte vlees. En of je het nu in de kast hebt staan voor een Bug in of in je BOB hebt voor een Bug Out, waar het omgaat is hoeveel Kcal je uit zo een blikje kan halen. En als je kijkt dan haal je uit : 100gram Aldelis 113 kcal ( Aldelis kip naturel 155gram 13,90/kg) 100gram Smac 264kcal (Smac 250gram 9,28/kg) Dus mijn advies: Investeer is Smac in plaats van Aldelis.
 10. Ik prep ook op budget en wilde je wel even mijn setje laten zien, het is niet het duurste van het duurste maar je kan er mee vissen. Zoals je ziet, geen hengel. Dit simpelweg omdat het niet perse noodzakelijk is, een lange jonge tak werkt net zo goed. Ik ga niet voor de grotere vissen voor de volgende redenen: Voor grotere vissen heb je meer spullen nodig, zoals een hengel en schepnet. Grotere vissen zijn schaarser dan de kleinere zoals voorntjes. Omdat ze schaarser zijn zit je langer aan de waterkant, waar je blootgesteld word aan het weer maar mogelijk ook aan kwaadwillende. Bereiden van grotere vissen kost meer tijd. Je zal een grote vis mogelijk niet helemaal op kunnen en houdbaar maken is mogelijk geen optie. Ik heb natuurlijk wel wat dingetjes erin zitten waarmee ik op grotere vissen kan gaan vissen, maar primair zal ik op voorntjes gaan vissen. Ook zie je wel dat ik kant en klaar snoertjes erbij heb zitten (Dat is het KISS idee: Keep It Simple Stupid.), want als je moe, hongerig en koud bent dan wil je je niet met verkleumde vingers nog een vissnoer maken. Wat ik nog niet heb en eigenlijk nog wel erbij wil hebben is een Yoyo Reel die zijn te koop in de Prepshop voor 6.95 als ik mij niet vergis, dat is ook een handige optie in plaats van een hengel.
 11. mijn advies: ga naar de bouwmarkt en haal Bison Rubber Seal, maar voor extra zekerheid gebruik in de tas een dry bag. Ik gebruik voor mijn ALICE Pack een Dry bag voor mijn kleren en ziploc zakjes voor om mijn kaart, batterijen, radio, zaklampen en walkietalkies.
 12. Het kan zijn dat jullie gemeente een dergelijke afspraak niet heeft met de Menzis. Maar het is iets waar je eventueel wel even over kan informeren, misschien dat je dat kan aanvragen.
 13. Ik heb een collectieve verzekering bij de Menzis via de gemeente. Daar heb ik het aanvullende Garantverzorgd3 pakket bij, het voordeel daarvan is dat de gemeente op dat moment een verzekering erbij afsluit ter waarde van het eigen risico. Dus het jaarlijkse eigen risico heb ik niet en dit krijg ik vergoed: "Gecontracteerde zorgaanbieder: één bril zonder bijbetaling (midden segment) per 2 kalenderjaren, of € 175 1x per 2 kalenderjaren voor bril, reparaties, of vervanging van glazen of montuur. Ontvang hierbij via SamenGezond tot € 75 extra korting bij Pearle. Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: maximaal € 100 per 2 jaar voor bril, reparatie of vervanging glas. Ontvang via SamenGezond bij Eye Wish tot € 75 korting. Geldt het eigen risico of is er een eigen bijdrage? U betaalt geen eigen risico. Voor de vergoeding van een bril uit de Basisverzekering betaalt u een eigen bijdrage van € 59,50 per brillenglas. Met een maximum van €119 per kalenderjaar. " Dus tot 175 euro word vergoed uit het aanvullende pakket, geen eigen bijdrage.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...