Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/07/15 in alle zones

  1. Dit is het worteltaart recept van mijn moeder. Zij gebruikt altijd zo veel mogelijk biologische ingrediënten. De meeste konijnengrapjes ken ik al, maar kom maar op als je een originele grap hebt . Worteltaart 200 gr rietsuiker 1 dl walnotenolie 1 pakje vanillesuiker 3 eieren 150 gr bloem of volkorenbrood Snufje zout 3 theelepels kaneel 2 theelepels bakpoeder Meng dit in een kom en klop het luchtig. Als er stroom is kan dat met een mixer. 250 gr wortels 50 gr walnoot 50 gr rozijnen Rasp de wortels. Leg wat walnoten appart om te garneren. Hak de walnoten. En spatel die met dewortel en rozijnen door het beslag. Doe de massa in een beboterde of met bakpapier beklede bakvorm. Bak de taart 40 minuten op 175 graden midden in de oven. Garnering 200 gr verse roomkaas 100 gr ongezouten boter 150 gr poedersuiker wat walnoot Laat de roomkaas en boter op kamertemperatuur komen. Doe de poedersuiker er bij En mix het tot een gladde massa. Smeer dit op de taart als deze is afgekoeld. Strooi de walnoten er overheen. Dit is een taart die goed vult dus snij de stukken niet te groot. Zonder garnering kan de taart worden ingevroren. Deze taart kan prima een dag van te voren gebakken worden. @Vempain @Alpacaatje
    1 punt
  2. @Vempain @JamHard @Tanfana @styx @FincaInSpanje Hierbij de review van de PITEBA oliepers De pers lag net zoals bij een aantal andere preppers al zeker een jaar ongebruikt boven en vonden het een leuk idee om deze met de paasdagen maar eens te gaan inwijden Aangezien we een flinke hoeveelheid noten hadden, werd iedereen aan het werk gezet om die te gaan kraken ;-) Zet de pers echt goed vast !!! Anders kun je bijna niet draaien zonder dat de pers gaat schuiven. Bij onze pers is géén trechter geleverd en hebben we een plastic fles afgesneden om hier de noten in te doen. (check dus of er een trechter bij zit) Ook geen bakje/flesje bijgeleverd om de olie in op te vangen :-( Hiervoor hebben we een klein waterflesje op maat gemaakt. Het bijgeleverde olieflesje ( je verwarmd de noten om de olie makkelijker er uit te persen) heeft géén schroefdop maar een platte ring waar de lont door heen moet. Wat een gekloot, valt er iedere keer af, lastig met terug plaatsen, want als je de lont al aan hebt gehad is dat platte ringetje gigantisch heet. Kortom wij gaan op zoek naar een schroefdop (metaal) De pulp moet er aan de voorzijde van de pers uit (zwarte dop op de foto) na verloop van tijd begon er ook olie aan de voorkant uit te komen, dit kwam omdat de pulp van noten blijkbaar zo dik is dat het helemaal ging verstoppen en hebben we de zwarte dop verwijderd. De beschrijving die er bij zit, is heel summier en je moet dus zelf gaan zitten pielen en uitvogelen. Eerst geprobeerd met hele hazelnoten, maar dat was geen succes. Dus de notenmolen erbij gepakt en ze eerst fijner gemaald , toen ging het aanzienlijk beter. Schoonmaken van de pers is in feite heel makkelijk, echter de dop waar de pulp door heen komt moet je niet koud laten worden, anders moet je de pulp er uit bikken. Of een hele tijd in warm water laten weken. Zorg dat je product wat je wilt persen klaar staat voor gebruik, zodat je alles in één keer kan doordraaien, anders krijg je dat de pulp hard wordt en verstopt de heleboel. Onze conclusie: Leuke pers, voor thuis gebruik prima, maar voor een grote productie zou je een grotere/zwaardere pers moeten aanschaffen.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...