Een half jaar geleden hebben wij een voedsel droger gekocht, een Excalibur met 9 laden en sinsdien proberen we steeds recepten uit van het internet.
Toen de oproep kwam om dit boek te reviewen werd ik gelijk enthouisast en heb gereageerd, toen werd ik ook nog uitgekozen en kon het experimenten beginnen.
Het boek kwam netjes in een grote doos van de prepshop.nl aan, eerste blik was gelijk positief.
De cover is pakkend en erg kleurrijk en het boek is mooi afgewerkt.
Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken waarbij eerst de geschiedenis en de droger zelf wordt besproken en daarna worden de recepten in groepen verdeeld.
Zo zijn er hoofdstukken of Fruit, Groente, het drogen van bloemen en diverse.
Een aantal recepten kwamen ons al bekend voor maar er waren ook een heleboel nieuwe recepten.
Per recept staat duidelijk uitgelegd wat je ervoor nodig hebt, hoe je het voorbereid en erg belangrijk hoe lang en op welke temperatuur er gedroogd dient te worden.
De volgende ochtend gelijk even naar de markt gegaan om diverse groente en fruit in te kopen om uit te proberen.
Na het lezen van de eerste hoofdstukken besloten om wat fruit te drogen, we hadden al wel eens van fruitleer gehoord maar nog nooit geprobeert.
Fruitleer is een puree van fruit die in een dun laagje wordt gedroogd en dan als een (gezond) snoepje gegeten kan worden.
Het lezen en bladeren door het boek is niet alleen erg interessant maar ook een genot voor het oog, regelmatig staan er voorbeeld foto's bij de recepten, waarbij soms het water in je mond loopt.
Uiteindelijk heeft de droger het hele weekend zo'n beetje aan gestaan met dit als resultaat.
Eindoordeel: Top !
Pluspunten:
- Lekker veel recepten, we gaan er de komende tijd nog een heleboel uit proberen, zowel voor de beginnende als de gevorderde droger een mooi naslag werk en bron van inspiratie.
- Goede foto's en uitleg
- Compact formaat boek
Minpunten
- We misten een hoofdstuk over het drogen van vlees en vis (wij zijn er dol op)