Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/08/14 in alle zones

  1. Hallo, Soms valt het even niet mee om de knop om te zetten. Teveel tegenstrijdige berichten of een vleugje onzekerheid. Zo ook met de houdbaarheid van conserven, je zoekt, vindt wat verhalen over 100 jaar oude conserven. Maar ik heb bv geen 9 meter slib in de kelder waar ik ze extra in kan conserveren. Maar graag heb je liever toch even wat extra bewijs nodig, net even dat stukje informatie van iemand of een bedrijf die er echt 'onderzoekskundig' mee bezig is. Immers wil je niet na 5 jaar er achter komen dat het toch niet helemaal klopt. Zo heb ik een mailtje naar Hak gestuurd, maar kreeg ook daar niet echt een bevredigend reactie. Totdat ik via via bij Vara Kassa terecht kwam en aldaar bij Hak op bezoek was. Na 8:18 wordt er een verhaaltje verteld over het procedé en wat schetst mijn verbazing: www.npo.nl/kassa-groen/06-12-2013/VARA_101343334 Zolang het potje vacuüm is geeft Hak aan dat de inhoud 20,30 tot 40 jaar goed blijft. Kijk dat zocht ik. Misschien een idee om dit soort 'bewijsberichten' te bundelen in één topic. Voor diegene die na het openen van een potje toch nog wat huiverig zijn ivm een botulisme vergiftiging: Bron: www.medischmilieukundignetwerk.be Dus kan ik mooi behoorlijk wat inslaan en tegen die tijd dat we wat decennia verder zijn en het shtf voorval nog niet gebeurd is, koop ik mooi een voedsel printertje. (zie laatste deel Vara Kassa aflevering). Gr.
    3 punten
  2. Een half jaar geleden hebben wij een voedsel droger gekocht, een Excalibur met 9 laden en sinsdien proberen we steeds recepten uit van het internet. Toen de oproep kwam om dit boek te reviewen werd ik gelijk enthouisast en heb gereageerd, toen werd ik ook nog uitgekozen en kon het experimenten beginnen. Het boek kwam netjes in een grote doos van de prepshop.nl aan, eerste blik was gelijk positief. De cover is pakkend en erg kleurrijk en het boek is mooi afgewerkt. Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken waarbij eerst de geschiedenis en de droger zelf wordt besproken en daarna worden de recepten in groepen verdeeld. Zo zijn er hoofdstukken of Fruit, Groente, het drogen van bloemen en diverse. Een aantal recepten kwamen ons al bekend voor maar er waren ook een heleboel nieuwe recepten. Per recept staat duidelijk uitgelegd wat je ervoor nodig hebt, hoe je het voorbereid en erg belangrijk hoe lang en op welke temperatuur er gedroogd dient te worden. De volgende ochtend gelijk even naar de markt gegaan om diverse groente en fruit in te kopen om uit te proberen. Na het lezen van de eerste hoofdstukken besloten om wat fruit te drogen, we hadden al wel eens van fruitleer gehoord maar nog nooit geprobeert. Fruitleer is een puree van fruit die in een dun laagje wordt gedroogd en dan als een (gezond) snoepje gegeten kan worden. Het lezen en bladeren door het boek is niet alleen erg interessant maar ook een genot voor het oog, regelmatig staan er voorbeeld foto's bij de recepten, waarbij soms het water in je mond loopt. Uiteindelijk heeft de droger het hele weekend zo'n beetje aan gestaan met dit als resultaat. Eindoordeel: Top ! Pluspunten: - Lekker veel recepten, we gaan er de komende tijd nog een heleboel uit proberen, zowel voor de beginnende als de gevorderde droger een mooi naslag werk en bron van inspiratie. - Goede foto's en uitleg - Compact formaat boek Minpunten - We misten een hoofdstuk over het drogen van vlees en vis (wij zijn er dol op)
    1 punt
  3. Ook gezien. Dat van de namaak kaas wist ik al langer. Zelf maken kan prima, al leg je er bij zelfgemaakte vaak wat meer beleg op, wat de prijs wel opdrijft, maar je eet ook beter Succes en smakelijk. Ik eet veel meer pasta dan pizza, slechts circa een 15-tal keer per jaar, meestal op restaurant.
    1 punt
  4. ik hou de mogelijkheid ook open tot wshtf mvg Bjorn
    1 punt
  5. Van degene die ik uitgeprobeert heb klopte de droogtijden aardig, het eea is natuurlijk altijd afhankelijk van de dikte en de grootte van het te drogen fruit/groente. Ik vond de recepten prima en een goed bron van inspiratie, er staan dingen in waar ik zelf niet op gekomen was. Heb vorige week bijvoorbeeld knoflook gedroogd....was daar zelf nooit opgekomen Het boek kost 19 euro geloof ik en dat had ik er zeker voor over gehad.
    1 punt
  6. en ik weet niet of er een bepaalde biogas installatie in de prepshop aanwezig is, maar als die er is kun je je compost gebruiken om er biogas mee te maken, en daarmee elektriciteit, en daarmee zuurstof en waterstofgas (zuurstof vooral handig in anti-gifgas bunker, en we weten allemaal dat je met waterstof weer elektriciteit kan maken ). maar als die installatie er niet is is het misschien een idee.
    1 punt
  7. Is het nu 10 minuten boven de 80°C verwarmen of 30 minuten:confused: Update: Het is mij inmiddels duidelijk gemaakt:o was ff van het padje af.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...