Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/22/14 in alle zones

  1. vandaag bij de Action zag ik ineens magnesium firestarters hangen tussen het gereedschap. heb er gelijk 2 meegenomen voor de kinderen. kosten €1,95 per stuk.
    1 punt
  2. Dan zou je brandmelders moeten nemen @ghostwhiper. Hittemelders zijn dat, die worden ook voor keukens geadviseerd om te voorkomen dat bij elk aangebrand eitje je melder afgaat. Om een koolmonoxidemeters goed op te hangen moet je wat dingen weten. Het plaatsen van een Koolmonoxidemelder Alvorens je iets gaat plaatsen moet je dus kijken waar kan ik dit gas verwachten ingeval erom wat voor een reden iets mis kan gaan. En dan wil je dat weten. Plaats de melder minstens op enige afstand van een apparaat dat koolmonoxide kan afgeven. Dit voorkomt onnodig vals alarm wanneer kortstondig een kleine hoeveelheid koolmonoxide wordt uitgestoten, bijvoorbeeld bij het aansteken van een gasfornuis of het opstarten van een gaskachel. Er wordt standaard aanbevolen dat de koolmonoxidemelder tenminste 1,5 meter hoog moet hangen. Tevens moet de melder tenminste 1,85 meter, horizontaal gezien, verwijderd zijn van de verbrandingsapparaten. Of plaats een CO melder tegen het plafond. Koolmonoxide is onder normale omstandigheden even zwaar als lucht en zal ook bij de verwarming met de lucht meegevoerd worden. Wanneer de CO melder tegen het plafond is bevestigd, meet het als eerste de hoge concentratie en bent u ook op tijd gewaarschuwd. De koolmonoxidemelder is voorzien van een akoestisch alarm (85dB). Zodra de CO melder is geactiveerd wordt de omgevingslucht continue bemonsterd en gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. De sensor reageert op een in de tijd gemeten gemiddelde waarde koolmonoxide. Deze waarde is afhankelijk van de concentratie koolmonoxide (ppm) en de tijdsduur van blootstelling. De melder geeft een vroegtijdig alarm wanneer er een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan als gevolg van een te hoge concentratie koolmonoxide. Dit vooralarm stelt u in staat om actie te ondernemen voordat er een levensbedreigende situatie ontstaat. Blijft de concentratie toenemen dan schakelt de melder over op het hoofdalarm. Plaats een koolmonoxidemelder niet in het geval van 1) Binnen een bereik van 1,85 m van het apparaat 2) In of onder een kast 3) In een vochtige omgeving 4) In een stoffige omgeving 5) Niet direct boven een gootsteen, kookplaat of kachel 6) Niet direct naast een raam of een andere tochtige plek 7) Het apparaat dient niet te worden geblokkeerd door meubels of gordijnen 8) In een omgeving waar de temperatuur kouder dan -5 °C en/of warmer dan +40 °C kan worden. 9) Op plaatsen waar de melder eenvoudig kan worden beschadigd. 10) Niet in de buurt van verf, thinner, spuitbussen of andere oplosmiddelen (de vluchtige bestanddelen/aerosols kunnen de detectiekamer beïnvloeden).
    1 punt
  3. Hier overal in elke kamer rookmelders en ik elke ruimte waar "verbranders" staan CO melders. Tevens op strategische plekken sproeiblussers (Prymos) en blusdekens. Binnen elke 5mtr heb ik toegang tot een blusser en deken. Iedereen brandveiligheids bewustwording meegegeven. Dus geen net gebruikte föhn in de kast leggen of meteen vertrekken. Lucifers altijd even doven onder de kraan... Oja, en vluchtwegmarkering en noodverlichting.
    1 punt
  4. hahaha ja daar zat ik ook al naar te kijken en hij is er toch al een tijdje
    1 punt
  5. Hallo @Ronin Kogaratsu, Ik neem even de vrijheid om te antwoorden voor Hamster. Het is ja en nee. Het ligt aan een aantal zaken, waaronder de soort olie/ vet wat je gebruikt. Veel mensen frituren in de zonnebloemolie, omdat dit gezond zou zijn. Tegendeel is waar. Hoe meer onverzadigde vetzuren er in de olie zitten, hoe meer schadelijke verbindingen deze aan kunnen gaan en leiden o.a tot het vormen van schadelijke trans-vetzuren. Deze blijven ook in de olie na filtering. Beter is het daarom om te frituren in een olie die voornamelijk uit verzadigde vetten bestaat, zoals geurvrije kokosolie of palmpit olie. Mens spreekt ook wel over het rookpunt van de olie, dit is de temperatuur, waarbij de olie begint te walmen. Hoe lager deze is, hoe eerder er schadelijke stoffen voor ons ontstaan. Verzadigde ( plantaardige) vetten hebben een hoger rookpunt. De dierlijke variant, Ossewit zien we bijna niet meer, maar was ook goed. Een alternatief is ook pindaolie, dat tot op hoge temperatuur stabiel blijft. Tweede punt is dat tijdens frituren, schadelijke stoffen ontstaan, o.a acrylamide. bron: voedingscentrum.nl Dit zeef je ook niet volledig uit je olie. Daarom is het dus belangrijk om te weten hoe je de olie gebruikt hebt, te hoge temperatuur en je kunt hem eigenlijk beter weggooien en ook hoelang je hem gebruikt hebt. Dit laatste verschilt weer per soort en kwaliteit olie. Zeven is een goede gewoonte om de vervuiling zo lang mogelijk uit te stellen. https://www.foodwatch.nl/laatste_nieuws/vraag_van_de_maand/januari_2013/index_nl.html
    1 punt
  6. Heeft er ook iemand een rookmelder in de stoppenkast hangen?? zelf wel een poos geleden gedaan misschien een goeie tip
    1 punt
  7. De nacht van 8 feb op 9 feb 1991 heeft het bij mij gebrand . Is was begonnen in een keuken in mijn tuin huis . 8 min na de eerste oproep stonden er al 2 brandweerwagens voor mijn deur . Ik was amper mijn bed . De eerste oproep kwam van een trukker op de rijksweg . Ik heb nooit geweten wie het is geweest . Daarna heb ik mij beter gaan beveiligen tegen brand . Ik had toen al brandsprinkels maar die waren op een pomp aangesloten . Het eerste wat je niet hebt bij een serieuze brand is elektriciteit . Dus nu heb ik thuis 12 brandblussers 2 brandhaspels 10 branddekens en 8 rookmelders . Geert
    1 punt
  8. Ik heb o.a. Een HW80 en die heeft al menig kijker om zeep geholpen. (Ook dure stevige kijkers die luchtbuks proof waren) Geef je ook garantie @lewieke? Greener
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...