Wat me op valt aan de meeste prep lijsten is het ontbreken grote hoeveelheden bak olie,wel eens brood zonder vet gegeten,of gebakken zonder boter of olie?
Een paar jerrycan's zonnebloem olie mogen eigenlijk niet ontbreken,zijn jaren houdbaar en kosten bijna geen drol.
Ook ben ik al een paar keer tegen gekomen dat mensen tarwe kopen,houd er wel rekening mee dat je van tarwe,ouder als een jaar of twee geen goed brood meer kan bakken,nog af gezien van wat voor tarwe dat dan wel niet mag zijn,is dat eersteklas Duitse E,of de meest ordinaire voertarwe die er bestaat,nu zullen die termen jullie niet zoveel zeggen maar ze zijn wel van wezenlijk belang als je tarwe wilt preppen om er brood van te bakken,verder,hoe schoon is die tarwe?(zit er graanklander in,heb je na twee jaar geen graan meer meer een onverwachte vleesmaaltijd)
Nog afgezien van het werk van het malen van die tarwe is bloem kopen eenvoudiger en zeker net zolang houdbaar als tarwe.
Koop pure witte bloem met een asgehalte,of type aanduiding van (0)55-(0)65 zonder verdere toevoegingen,zeker geen bruinbrood soorten,hier zitten nl kiemdelen in die na drie maanden al voor ranzigheid zorgen,voeg liever eventueel wat zemelen toe als je gaat bakken,die zijn ook los te koop en praktisch onbeperkt houdbaar.
Deze keer liever niet bij het plaatselijke bio molenaartje,deze heeft geen endolator,dat is een apparaat waar de bloem door gemangeld word en alle ongedierte en hun eitjes kapot geslagen worden,maar bij een grote winkel keten die zaken doet met een industriële meelfabriek.
Het nadeel van dit verhaal is dus wel dat je zelf je brood nog moet bakken maar op deze manier ben je wel goedkoop(kilopak bloem is iets van50-70ct) voor minstens twee jaar van brood voorzien bent,trouwens niet vergeten een paar pakken gedroogde gist te kopen,gaan theoretisch ook twee jaar mee maar praktisch veel langer.