Charlie Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Of het allemaal klopt, kan ik niet beoordelen, @vheeswijk misschien wel, maar volgens dit artikel op Gewoon-Nieuws.nl is margarine uit koolzaadolie één molecuul verwijderd van plastic. Margarine Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zilver Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 ja koolzaad is geen gezond vet, margarine vermijden, neem echte koeien grasboter Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
roelf Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Klopt inderdaad. Margarine is smerig spul en dat geld voor plantaardige olie ook. Echte boter is trouwens helemaal niet zo ongezond. Tijdens de opkomst van margarine zijn er heel veel negatieve dingen over boter naar buiten gebracht, alleen maar om de verkoop van margarine te stimuleren. Eet zo natuurlijk mogelijk, en daar hoort boter ook bij. Vegetable oils (and margarine, made from these oils) are oils extracted from seeds like the rapeseed (canola oil) soybean (soybean oil), corn, sunflower, safflower, etc. They were practically non-existent in our diets until the early 1900s when new chemical processes allowed them to be extracted.Unlike butter or coconut oil, these vegetable oils cant be extracted just by pressing or separating naturally. They must be chemically removed, deodorized, and altered. These are some of the most chemically altered foods in our diets, yet they get promoted as healthy. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Klopt inderdaad. Margarine is smerig spul en dat geld voor plantaardige olie ook. Echte boter is trouwens helemaal niet zo ongezond. Tijdens de opkomst van margarine zijn er heel veel negatieve dingen over boter naar buiten gebracht, alleen maar om de verkoop van margarine te stimuleren. Eet zo natuurlijk mogelijk, en daar hoort boter ook bij. ff geen vage verhalen alsjeblieft Hier wat betere info: http://www.optimalegezondheid.com/plantaardige-olien-en-je-gezondheid/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
vheeswijk Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Of het allemaal klopt, kan ik niet beoordelen, @vheeswijk misschien wel, maar volgens dit artikel op Gewoon-Nieuws.nl is margarine uit koolzaadolie één molecuul verwijderd van plastic. Margarine @Charlie : Het bovenstaande (onderstreept en vet gedrukt) is écht onzin. Koolzaad kun je niet koud persen en zelfs niet heet persen. De olie hieruit wordt door extractie verkregen. Dat is het enige verschil met andere natuurlijke plantaardige oliën. De boters zijn oliën en vetten van dierlijke oorsprong. Deze hebben gewoon een iets andere vetzuursamenstelling. Dat is het enige verschil. De voedingswaarden zijn nagenoeg dezelfde. Ik heb geen problemen met Margarine of het meer gangbare Halvarine (minder vet). Verder sluit ik mij aan bij de posting hierboven van @Heksenboot. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
roelf Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 ff geen vage verhalen alsjeblieft Hier wat betere info: http://www.optimalegezondheid.com/plantaardige-olien-en-je-gezondheid/ Ok, ik had plantaardige olie iets genuanceerder moeten benaderen, want olijf olie bijv. is ook plantaardig. Ik heb het over de plantaardige olie die je gebruikt voor het bakken, gemaakt van zaden (canola, zonnebloem, etc. ) en waar dus ook margarine van gemaakt wordt. Die olie kan er niet uitgeperst worden zoals bij olijven, maar wordt eruitgehaald dmv een chemisch process. Er wordt daarna spul ingespoten om de reuk en smaak aan te passen. Hier wat meer: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2274747/At-truth-Butter-GOOD--margarine-chemical-gunk.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Thanx voor de backup @vheeswijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 @Charlie : Het bovenstaande (onderstreept en vet gedrukt) is écht onzin. Koolzaad kun je niet koud persen en zelfs niet heet persen. De olie hieruit wordt door extractie verkregen. Dat is het enige verschil met andere natuurlijke plantaardige oliën. De boters zijn oliën en vetten van dierlijke oorsprong. Deze hebben gewoon een iets andere vetzuursamenstelling. Dat is het enige verschil. De voedingswaarden zijn nagenoeg dezelfde. Ik heb geen problemen met Margarine of het meer gangbare Halvarine (minder vet). Verder sluit ik mij aan bij de posting hierboven van @Heksenboot. Ik zal dat tegen de boer die ik persoonlijk ken, al schroot van zijn koolzaad pers zelf GEGETEN heb (is normaal voor zijn varkens) zeggen dat wat hij doet, niet kan, HAHA. :D KOOLZAADolie wordt wel degelijk verkregen door koud de koolzaad zaadjes te persen. Om het laatste beetje olie uit de restfractie te krijgen, om de kleur lichter te krijgen, de smaak te laten verdwijnen,enz. gebruikt de industrie inderdaad van alles! Stellen dat het ene product een molecuul verwijderd is van een ander product is een compleet non-argument van mensen die NIETS van scheikunde kennen. Dat Gewoon-nieuws best gewoon negeren Hou het bij gewone gezonde roomboter of giet olijfolie op je brood zoals men in Italie doet, gaat prima, is niet duur en gezond. Veel voorkomende misvatting is denken dat gewone koolzaad olie bij ons hetzelfde is als canola oil in de VS. (Ik vermoed dat @vheeswijk dit bedoelt) Het heeft eenzelfde basisgrondstof (koolzaad) maar het eindproduct is dat niet. Gezonde koolzaadolie is vrij donker geel tot bijna oranje in tegenstelling tot bvb zonnebloem olie, dat is lichtgeel, soya olie bijna kleurloos. Ook smaakt koolzaadolie een beetje bitter vind ik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolzaadolie Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolzaadolie En zo komt het dus in de flessen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
vheeswijk Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolzaadolie Thanx @Stuudje. Koolzaad is dus wél koud te persen. Foutje van mij. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 En zo komt het dus in de flessen. Dit is het Canola proces uit de VS en deze olie is eigenlijk een industrieel product wat je beter niet eet. Gewone koolzaadolie bij ons (Benelux) zou normaal niet gebleekt mogen zijn en enkel van de eerste persing. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Dit is het Canola proces uit de VS en deze olie is eigenlijk een industrieel product wat je beter niet eet. Gewone koolzaadolie bij ons (Benelux) zou normaal niet gebleekt mogen zijn en enkel van de eerste persing. Als er eerste persing op staat is het okee natuurlijk. edit: en dat is niet wat hier in de plastic flessen in de supermarkt staat. Vreemd genoeg is het dan ineens chique en duur, met trendy vormgegeven flessen en artistieke labels. edit 2: en doe het in een klein flesje, dan kan je gelijk 35 €/liter rekenen: http://www.vitatheek.nl/product/ginkels_massage_body_ol_cocon_200ml?gclid=CNH6kdTAj74CFfShtAodsSIAZA Mothers of the fuck! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
roelf Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 En wat zit er in margarine? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 En wat zit er in margarine? Welke wil je weten? http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/403210_Biona_Organic_Non_Hydrogenated_Vegetable_Margarine__500g.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Dus eigenlijk gewoon olijfolie (of andere olie) gebruiken? Boter gebruik ik haast niet sowieso. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 http://nl.wikipedia.org/wiki/Margarine Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Dus eigenlijk gewoon olijfolie (of andere olie) gebruiken? Boter gebruik ik haast niet sowieso. Meer samengevat dan in mijn vorige link kan ik het niet krijgen: http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/403210_Biona_Organic_Non_Hydrogenated_Vegetable_Margarine__500g.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Dus eigenlijk gewoon olijfolie (of andere olie) gebruiken? Boter gebruik ik haast niet sowieso.Wat je niet vertrouwd, eet je niet. Meestal geen probleem, er blijven genoeg dingen over. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Ik eet al 45 jaar geen margarine op mijn brood . Mijn moeder heeft dat in der tijd verboden omdat we choco op ons brood smeerden en dat bestaat al uit 75% margarine . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Ik eet al 45 jaar geen margarine op mijn brood . Mijn moeder heeft dat in der tijd verboden omdat we choco op ons brood smeerden en dat bestaat al uit 75% margarine .Choba! Heel bekend broodbeleg vroeger. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 3 mei 2014 Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Choba! Heel bekend broodbeleg vroeger. Naast zelf gemaakte eten we deze toen ook . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Charlie Geplaatst: 3 mei 2014 Auteur Delen Geplaatst: 3 mei 2014 Dus eigenlijk gewoon olijfolie (of andere olie) gebruiken? Boter gebruik ik haast niet sowieso. Meer samengevat dan in mijn vorige link kan ik het niet krijgen: http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/403210_Biona_Organic_Non_Hydrogenated_Vegetable_Margarine__500g.html Interessant allemaal. Eigenlijk nooit bij stil gestaan of uitgezocht. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.