Ga naar inhoud
GENEGEERD

Stokbrood


hobbyboerin
 Share

Recommended Posts

DSC02521[1].JPG.46727ce6bfb2930c708e5b4308f84bbd.jpg

 

Dit is een super gemakkelijk heerlijk recept

 

700 cc water

25 gram roomboter

1000 gram bloem

20 gram zout

10 gram gist

3 vitamine C

 

zet water op vuur met de boter ,tot dat boter is gesmolten

haal bloem door zeef

 

gooi alles bij elkaar en kneden maar machine 10 minuten met hand 20 minuten

dan op bollen en rust 45 minuten

 

verdeel het deeg in stukken van ongeveer 600 gram

druk lucht eruit

en vouw de stokbrood

geef met schaar 4 knippen

 

rust 15 minuten

 

oven in 180 @ 200 graden

 

eet smakelijk

DSC02522[1].JPG.c0b21f80526379424f51c0009fc99b00.jpg

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 50
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ah, dank je. 'k Ga het proberen.

 

Heb je wel eens broodbak experimenten gedaan met olijfolie ipv boter? Dat is wat ik als voornaamste vet prep. De meeste recepten gebruiken boter, dus dat koop ik dan maar speciaal.

 

erin altijd roomboter

 

maar mijn bakblik smeer ik in met olijf/pinda olie

 

boven op brood gebruik ik ook olie om zaden vast te plakken

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Bunkerprepper
DSC02521[1].JPG.46727ce6bfb2930c708e5b4308f84bbd.jpg

 

Dit is een super gemakkelijk heerlijk recept

 

700 cc water

25 gram roomboter

1000 gram bloem

20 gram zout

10 gram gist

3 vitamine C

 

zet water op vuur met de boter ,tot dat boter is gesmolten

haal bloem door zeef

 

gooi alles bij elkaar en kneden maar machine 10 minuten met hand 20 minuten

dan op bollen en rust 45 minuten

 

verdeel het deeg in stukken van ongeveer 600 gram

druk lucht eruit

en vouw de stokbrood

geef met schaar 4 knippen

 

rust 15 minuten

 

oven in 180 @ 200 graden

 

eet smakelijk

DSC02522[1].JPG.c0b21f80526379424f51c0009fc99b00.jpg

 

Ik ben zelf niet zo handig qua bakken en zo, maar het ziet er allemaal goed uit!

 

 

Bunkerprepper

Link naar reactie
Share on other sites

DSC02521[1].JPG.46727ce6bfb2930c708e5b4308f84bbd.jpg

 

Dit is een super gemakkelijk heerlijk recept

 

700 cc water

25 gram roomboter

1000 gram bloem

20 gram zout

10 gram gist

3 vitamine C

 

zet water op vuur met de boter ,tot dat boter is gesmolten

haal bloem door zeef

 

gooi alles bij elkaar en kneden maar machine 10 minuten met hand 20 minuten

dan op bollen en rust 45 minuten

 

verdeel het deeg in stukken van ongeveer 600 gram

druk lucht eruit

en vouw de stokbrood

geef met schaar 4 knippen

 

rust 15 minuten

 

oven in 180 @ 200 graden

 

eet smakelijk

DSC02522[1].JPG.c0b21f80526379424f51c0009fc99b00.jpg

 

 

Wow wat een heerlijk stokbrood is dat! Bedankt voor dit superrecept! Hij gaat in het favorietenboek :o

Link naar reactie
Share on other sites

He verdorie ik liep langs de action hebben ze de vitamine c tabletten niet meer aarrggghh.

Nou morgen maar bij de kruidvat hallen en dan vrijdag gaan we het recept van Hobbyboerin proberen:D

 

Als ik jou was zou ik nu naar kruidvat gaan.....hij is echt HEERLIJK!

Link naar reactie
Share on other sites

DSC02521[1].JPG.46727ce6bfb2930c708e5b4308f84bbd.jpg

 

Dit is een super gemakkelijk heerlijk recept

 

700 cc water

25 gram roomboter

1000 gram bloem

20 gram zout

10 gram gist

3 vitamine C

 

zet water op vuur met de boter ,tot dat boter is gesmolten

haal bloem door zeef

 

gooi alles bij elkaar en kneden maar machine 10 minuten met hand 20 minuten

dan op bollen en rust 45 minuten

 

verdeel het deeg in stukken van ongeveer 600 gram

druk lucht eruit

en vouw de stokbrood

geef met schaar 4 knippen

 

rust 15 minuten

 

oven in 180 @ 200 graden

 

eet smakelijk

DSC02522[1].JPG.c0b21f80526379424f51c0009fc99b00.jpg

 

ga ik ook proberen, ik moet nog even kijken wat ik gebruik als vervanging voor de roomboter. Gewoon maar plantenmagarine denk ik.

 

Maar ik heb een vraag, wat bedoel je met "Vouw de stokbrood" (nadat je de lucht eruit gedrukt hebt)

Link naar reactie
Share on other sites

ga ik ook proberen, ik moet nog even kijken wat ik gebruik als vervanging voor de roomboter. Gewoon maar plantenmagarine denk ik.

 

Maar ik heb een vraag, wat bedoel je met "Vouw de stokbrood" (nadat je de lucht eruit gedrukt hebt)

 

rol het deeg druk het plat vouw uiteinde naar binnen vouw het dubbel rol het brood en geef ze met schaar 4 knippen

 

ik heb er nog wel plaatje van zal wel even op zoeken ;-)

 

DSC02530[1].JPG.7d2fa53b51f160982235e5a1746997c3.jpg

 

magerine kan natuurlijk maar ik gebruik geen bewerkte produkt en de smaak zal toch iets minder zijn

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...