Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat zijn je sterke kanten?


philwar

Aanbevolen berichten

Een post in het messen subforum bracht me op de volgende vraag: Wat zijn onze specialismen? Over welke vaardigheden beschik je die niet heel algemeen zijn, of die je beheerst op een niveau dat jou boven het gemiddelde uit tilt?

 

Wees niet bescheiden. Noem ook zaken waarvan jij misschien denkt dat ze er niet toe doen. Voorbeelden die ik kan bedenken (voor de hand liggend en obscuur): EHBO, touw maken, motor onderhoud, optometrie, architectuur, botanie, etc, etc. Probeer je skills zo expliciet mogelijk te maken, maw, noem geen kamperen maar verdeel het onder in bv vuur maken, shelter bouwen, vallen zetten, planten/vruchten determineren, koken, kamp hygiene, etc.

Geef ook aan HOE goed je bent. Een (A) als je instructie kan geven, een (B) als je jezelf een redelijk ervaren gebruiker acht, en een © als je het niveau van totale leek ontstegen bent.

 

Mijn lijstje. Ik ben goed in ongewapende zelfverdediging (A), vuurwapens (A), kaart/kompas navigatie (roestige A), kennis/onderhoud van messen (A), vuur maken (B), shelter bouw ©, vlot bouwen ©, wild fourageren ©, hout/bomen hakken ©.

 

Ik zal vast dingen vergeten zijn, als ik wat bedenk voeg ik het toe.

 

Hopelijk kunnen we hier uiteindelijk een lijst van maken waarin direct gezocht kan worden? Sticky of zoiets? Als er animo voor is consolideren we de lijst.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Creativiteit (ik zou kinderen goed kunnen onderhouden met tekenlessen e.d. maar met creativiteit kom je verder dan als je ideeloos in het leven staat - dus een A)

Fantasie (hoe complex ik soms kan zijn dat ik mezelf af en toe niet snap? een A)

Shelters bouwen (ze storten niet in, dus een B)

Vuur maken (aanstekers zijn handig he, maar op de oude manier? duurt toch verrekte lang voordat er eindelijk iets gebeurt wat lijkt op een vlam... Dus doe maar een C)

Bomen hakken (ik weet hoe je een boom moet hakken, dan wel complexe manier, was een boom die in achtertuin stond, gewoon vanaf de top steeds stukje eraf, dus niet professioneel - wilde niet dat ie tegen me huis zou neerstorten, in het bos? Nou, je hakt hem zo dat ie een bepaalde richting in valt met 2 inkepingen, gezien op National Geographic van die boomhakkers, maar levenservaring in die mate? Nee, dus doe daar ook maar een C)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Humor ten allereerste.

Daarbij is.mijn sterkste kant een eenmansleger te zijn die hier op zoek is naar meerdere gelijken om uiteindelijk ons allemaal te beschermen.

 

Shelter Camping!!! Ieder zijn taak, ieder zinn waarde. Ieder zichzelf!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Humor ten allereerste.

Daarbij is.mijn sterkste kant een eenmansleger te zijn die hier op zoek is naar meerdere gelijken om uiteindelijk ons allemaal te beschermen.

 

Shelter Camping!!! Ieder zijn taak, ieder zinn waarde. Ieder zichzelf!

 

Dat klinkt als een idealisme! :) Ieder zijn taak, ieder zijn waarde, ieder zichzelf = Vrijheid :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn grootste kracht is dat ik een probleemoplosser ben en mediator dus scheidsrechter, dus echt empathisch..in andermans

schoenen kunnen staan en oplossingen aandragen. En hoe mooi ook, heb gemerkt dat dit een voor mij vervelende eigenschap is,

als iedereen maar dan ook iedereen je vraagt wat je ergens van vindt en hoe ik het zou doen en bijna niet meer voor zichzelf denken

omdat jouw oplossing altijd de praktisch en meest logische blijkt te zijn.

 

Het beste is eigenlijk om niks te kunnen en nergens goed in te zijn, wat een zaligheid zeg..;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 1 maand later...

Humor staat bij mij op 1

Ik ben creatief ik maak van iets niets (het mag niks kosten;))

Ik bouw forten van sneeuw en ijs.

Ik ben medelevend maar meet met de maten waar ik mee gemeten word

Ik ben een doorzetter als ik iets wil dan ga ik ervoor al blijf ik kapot

Goed incasereringsvermogen en leer van mijn fouten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
Gast ancestral-viking

in willekeurige volgorde .....

messen maken , leer bewerken,fire by friction , fotografie , redelijke kennis van flora en fauna , vechtsporten :krav maga , thaiboxen , nin jutsu , koken:scheepskok geweest :)

, technische opleiding metaal :lassen frezen,draaien,bankwerken , touw splitsen,knopen,zwemmen 5 diploma,s .....verder een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen......moet voldoende zijn om mezelf en andere mensen te kunnen helpen .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...