Fluitketel Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 Oke brood op waxinelichtjes heb ik door, gaat goed. Nu de volgende uitdaging een cake maken op waxine lichtjes. Zou ik daar dezelfde bak tijd voor moeten gebruiken? Tussendoor spieken lukt niet want dan zakt te cake in. Iemand daar een idee over? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 2 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 2 november 2012 Ben nou een 1,5 uur onderweg met de cake. Het ruikt iig wel naar cake in huis. Heb ook ff gespiekt in de pan, t ziet er zelfs een beetje uit als cake. ben niet ontevreden. Tis een kleine cake want ik had nog maar 200 gram aan cakemix staan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Communicator Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 super! ... bon apetit! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Prep Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 Ziet er keurig uit. Geniet ervan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast oliestel Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 LEKKER! Hoe veel kaarsjes heb je er deze keer onder gehad? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tyler Durden Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 Ziet er goed uit. Zou je een omschrijving kunnen geven van het proces? Wat heb je gebruikt en hoe heb je het uitgevoerd? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 2 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 2 november 2012 Dat bon apetite is geen probleem. Hij smaakt nog lekkerder dan wanneer hij uit de oven komt. echt dit forum en alles om het preppen heen heeft echt mijn leven ten goede veranderd. Maakt dat ik nu een stuk bewuster ben gaan consuminderen. Meer op de mijn stroomverbruik let en open sta voor alternatieven. Zelfs mijn man is er enthousiast door geworden. eigenlijk is dit een standaard pak cakemeel alleen maar 200 gram. Dus ik heb het hele recept gehalveerd. 200 gram standaard cakemeel 100 gram roomboter en 2 eieren 10 waxine lichtjes en anderhalf uur geduld. Als je voor 400 gram gaat dus een normale cake dan duurt het denk ik 3 uur. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 Een cake zakt echt niet meteen in hoor. Ik controleer regelmatig even met een saté prikkertje even of ie al gaar is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 2 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 2 november 2012 In de oven krijg ik mijn cake nooit mooi. de zijkanten komen niet mooi omhoog. nu heb ik hem eigenlijk anders om gebakken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 @Fluitketel, je woord nog de marie antoinette onder de preppers, die riep over de armen die klachgen over gebrekaan brood, laat ze dan cake eten! het is grapig om te merken hoe preppen ook de rest van je leven beinvloed.ik denk dat bij veel van onze ook zo is.het zijn lijnen gewoorden tussen breien leuk vinden en ondekken hoe je een nieuw kleding stuk maak met oude trui,dat soort dingen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 Ik zal binnenkort Ook eens wat gaan bakken in mijn dutch oven.. Voor wie niet wil wachten, hier is alvast een gratis te downloaden receptenboekje. Op blz 4 staat een recept voor Engelse scones, die maak ik meestal wel zelf in de oven, maar nog nooit in de Dutch oven gedaan... http://www.scoutscan.com/pdf/dutchbeg.pdf Hier is een lekker bananenscones recept:http://www.thekitchn.com/banana-bread-scones-dutch-oven-dinners-20-tips-for-no-knead-bread-friday-flashback-176589 Het handige van scones is dat je ze zowel hartig als zoet kunt maken en je hoeft het deeg niet te laten rijzen en lang kneden. Bovendien zijn ze redelijk lang houdbaar tov gewoon vers brood, want je kunt ze zo even weer opwarmen. En anders zijn het gewoon wat hardere broodjes. Bijv in een stukje alufolie even bovenop een pan waar je iets anders in warm maakt, wanneer je geen beschikking meer hebt over een magnetron of gewone oven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 2 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 2 november 2012 Ja idd. een nieuwe invulling aan het dagelijks leven. Zeer waardevol. en nu kun je nog veilig experimenteren en is het geen nationale ramp als iets mislukt. Nu kun je het nog fine tunen zeg maar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 2 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 2 november 2012 In een shtf situatie wil ook wel eens een cake eten. gewoon omdat het moet kunnen. Nou kijken of ik die ook met tarwebloem voor elkaar kan krijgen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
eva1986 Geplaatst: 2 november 2012 Delen Geplaatst: 2 november 2012 simpel en makkelijk te onthouden cake recept: 2:2:2:4 200 gr bloem 200 gr suiker 200 gr boter (liefst room, op kamertemp) 4 eieren Zo kun je ook 3:3:3:6 of 1:1:1:2 gebruiken! Vanille suiker of citroensap toevoegen voor extra smaak. Of een appeltje met wat kaneel... brokjes goede pure chocolade... krentjes... rum... Alles toevoegen naar smaak, maar de basis blijft hetzelfde! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.