Ga naar inhoud
GENEGEERD

Beestjes in je voorraad - wat dan?!


Gast

Aanbevolen berichten

In het kader van op alles voorbereid zijn even een onsmakelijk topic: wat doe je als je beestjes in je voedselvoorraad vindt?

Je meel is vergeven van de kleine beestjes en witte draadjes, of er zitten kevertjes in je crackers etc etc.

 

Alles in plastic emmers helpt ongetwijfeld, maar eitjes en larven kunnen er ook al bij aankoop in gezeten hebben. Zolang we in overvloed leven, gooien we alles waarschijnlijk weg - met wat krachttermen over de verspilling van geld en eten. Maar stel dat het na SHTF is en je bent maar al te blij met je voorraad. Wat doe je dan? Kun je het nog eten? Is dat vies maar veilig? Of moet je alles wegmikken?

 

Even wat links:

 

Info over beestjes in het meel http://www.prettyhealthy.nl/beestjes-in-bloem-meel-tegengaan-voorkomen/

Als je ze hebt kom je er niet makkelijk vanaf http://www.yunomi.nl/artikel/meelmotlarven-in-de-pasta-en-bloem en http://www.goeievraag.nl/vraag/wetenschap/biologie/beestjes-oude-meel-pot-afgesloten.34751

Op dit forum griezelen ze er ook over, maar zeggen verschillende mensen 'In Marokko gooien ze niks weg, gewoon zeven en dan gebruiken' http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-4170406.html

 

Info over broodkevers http://www.gezond.amsterdam.nl/Infectieziekten--hygine/Dierplaagbeheersing/overzicht-dieren/Broodkevers

Daar staat expliciet bij dat ze het voedsel vervuilen zodat het niet meer eetbaar is.

 

Iemand hier meer info of deskundigheid over?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
in een geval van SHTF zou ik inderdaad kiezen voor zeven, en toch gebruiken. Ik acht hier de kans minimaal op vervuiling van mijn voorraad.

 

Heb je speciale dingen gedaan om eea te voorkomen? Verpakken in plastic? Eerst 24u in de vriezer voor je het opslaat? Etc etc?

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee hoor, gewoon uit de winkel, in de schappen. ik heb voornamelijk producten staan waarvan ik mag hopen dat het goed verpakt zit, geen blikken met deuken of die bol staan.

Het enige wat ik heb staan waarvan ik enigszins kan twijfelen is een zak met volkoren meel voor brood. Als dat het enige is wat ik ga verliezen uit de voorraad, is het geen ramp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn voorraadhok is een natuurlijke koelkast, het is er zo'n 8 graden het hele jaar rond. Beestjes heb ik er in de 4 jaar dat ik hier nu woon nog nooit gezien, op wat spinnen na, maar die komen overal wel voor...

 

Daarnaast zit bijna alles in blik of pot; alleen de rijst, macaroni en suiker zitten in hun normale verpakking en dan in een plastic kist, die met ducttape afgesloten is. Hopelijk is dat genoeg om eventuele creepy crawlies buiten te houden :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik stop alle vocht en beest gevoelige spullen in die kanotonnen.

Perfect spul alleen jammer dat ze rond zijn.

Kreeg zo voor niks bij een bedrijf, echter daar heeft de recessie ook toegeslagen ipv enkele tonnen per week is het nu nog maar enkele tonnen per maand. En ik prep net iets sneller....

Daar baal ik dus wel enorm van, nieuw zijn die krengen nogal duur vind ik:(

 

Prep ze,

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor alle reacties, maar ik keer toch nog ff terug naar mijn oorspronkelijke vraag: kan er iemand meer vertellen over welke beestjes echt een gevaar voor je gezondheid vormen en welke niet?

 

Omdat ik altijd rekening wil houden met de mogelijkheid dat er bij aankoop toch een larfje of wat in je verpakking heeft gezeten, dat nou net de 24uur in de vriezer heeft overleefd en tóch tot volwassen beestje uitgroeit. En niet iedereen zal z'n complete voorraad in mylar verpakken, vacuum trekken, in luchtdichte emmers stoppen etc etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mmmm leidseprepper, tis niet echt smakelijk, maar dit is wat nu al mag, ik zou zeggen, goed kauwen.......^^

http://www.warriorsforhealth.com/insecten-in-voeding.html

 

 

... Elke 12 kilo maïs mag twee oorwormen of larven bevatten die drie millimeter of langer zijn zolang de totale lengte van de (delen van) larven niet meer bedraagt dan 12 millimeter....

 

Woehaa. Wat een lijst is dit zeg!

 

Ben gelukkig al redelijk aan t idee gewend. Uit de moestuin komt ook zo vaak levende have mee dat ik ervan uitga dat ik niet 100% ontdek en verwijder voor t in mijn mond verdwijnt..

 

Maagzuur is gelukkig agressief! :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Balen, ik had een klein deel van mijn voorraad meel in de kast staan. Blijkbaar dachten er een aantal kleine beige beestjes...aanvallen. Voor de kleine kleine voorraad in de keuken is het nu...kopen en in een ziplock bag.

Tijdje terug trouwens ook eens gehad in een weckpot waar ik zilvervliesrijst in had gedaan. Ik denk, probeer die rijst eens, gelukkig toen bij 1 pakje gebleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...