Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Preppah

[Review] ingeblikt lang houdbaar brood

Recommended Posts

er zit een plastic afsluitdekseltje bij. Deze doet zn werk erg goed, want het roggebrood is na 2 maanden nog steeds zacht, niet beschimmeld, weinig veranderd van smaak en dus nog te eten! Lang houdbaar indien gesloten, maar eenmaal geopend ook nog erg lang te gebruiken, goed spul dus, je moet alleen wel van roggebrood houden.

 

Let op: dit is niet míjn ervaring. Het brood in de blikken die ik voor de review had geopend, toonde na ongeveer twee weken toch schimmel. Ook al had ik de blikken uiteraard afgesloten bewaard met het dekseltje erop. Ik weet niet of dit toevallig alleen bij deze lichting zo was, of dat dit altijd geldt. In mijn geval was het brood dus -eenmaal geopend- beperkt houdbaar (max. 2 weken).

 

- Preppah

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Preppah, Dat is een lastige ervaring. Om te schimmelen, geld voor ieder brood dat ze eerst geent moeten zijn met de spore die deze schimmel veroorzaakt. Wat je vaak ziet, is dat dagelijks brood deze spore al bij zich draagt vanuit de bakkerij. En wanneer je eenmaal een verschimmelt brood in je kast hebt gehad, alle brood daarna sneller en makkelijker verschimmelt.

Overigens kan deze schimmel heel paradoxaal in een SHTF situatie levens redden, want vaak is het peniciline, ook al moet je dan wel weten hoe het te gebruiken :rolleyes:

Probeer eens of het roggebrood ook zou schimmelen wanneer je het op een andere plaats openmaakt en wegzet. De dichtheid aan sporen in de lucht is niet overal gelijk. Het blijft lastig, het heeft niets met hygiene te maken, maar alles met een verschrikkelijk goed voortplantingssysteem van deze schimmel.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

ik vermoed dat in geval van shtf je zon blik toch niet zolang open laat ;)

 

en door die schimmels hebben meer armen de pest vroeger overleefd omdat ze uit armoede beschimmeld brood aten

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Let op: dit is niet míjn ervaring. Het brood in de blikken die ik voor de review had geopend, toonde na ongeveer twee weken toch schimmel. Ook al had ik de blikken uiteraard afgesloten bewaard met het dekseltje erop. Ik weet niet of dit toevallig alleen bij deze lichting zo was, of dat dit altijd geldt. In mijn geval was het brood dus -eenmaal geopend- beperkt houdbaar (max. 2 weken).

 

- Preppah

Bij de gasspoeling wordt de in de verpakking aanwezige omgevingslucht verdrongen door het instromen van beschermgas.

.......

Verpakt onder verpakkingsgas blijven levensmiddelen langer vers. Of het nu verse vissen, boterhammen, worst of slagroom betreft: de betrouwbare afscherming van het zuurstof in de lucht remt kleur- en smaakveranderingen alsmede de groei van aërobe bacteriën en schimmels.

 

Meer: http://www.westfalengassen.nl/technischegassen/verpakken.php

 

Luchtdicht afsluiten met vervuilde lucht is funest.

 

.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ingeblikt brood is langer houdbaar.

 

Overigens kan je zelf ook brood lang houdbaar maken door wecken. Cake ook.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ingeblikt brood is langer houdbaar.

 

Overigens kan je zelf ook brood lang houdbaar maken door wecken. Cake ook.

 

Hmm brood wecken had ik nog niet van gehoord, goede tip.;) Meeste van het houdbare brood wat mijn kids wel graag eten maar ik niet, smaakt naar lijm.:(

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

moet je eens engelse "christmas cake" opzoeken en maken..

Zitten genoeg calorieën in om een klein gezin voor een week te voorzien, en qua houdbaarheid..

 

nja, je begint er het jaar voordien al aan, en eet er in november het jaar erna nog van.

bron: eigen ervaring in de UK

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...