Ga naar inhoud
GENEGEERD

Water destilleren/zuiveren zonder elektra.


Mir
 Share

Recommended Posts

32 minuten geleden, Ron sr zei:

Hiermee heb ik een afspraak mee gemaakt, adres was ............een kraakpand. Eigenaar zat in het buitenland. bij de oorspronkelijke website wordt alleen Hongarije gemeld als leverancier. Maar ook die leverancier had n iets op haar webje staan.

Via Eba.nl kon ik wel bestellen , maar dan kom je op 100 euro. Als ik een goedkopere oplossing zie dan meld ik je dat

 

https://www.ebay.com/itm/NEW-Puralytics-SolarBag-Water-Purifier-3L-Backpacking-Camping-gear-Emergency-/401679984944 

 

Gebruik anders lege frisdrank flessen, stuk goedkoper, kijk anders in topic van @vheeswijk die heeft er veel over geschreven, als er iemand is die veel weet dan is hij dat ongetwijveld.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Geplaatst: (aangepast)
36 minuten geleden, Jaap zei:

 

Ja ik heb er ook 4 bij aliexpress besteld, 2 lijken er heel erg op die sawyer mini...   verschil is dat die van aliexpress een filter heeft van maar liefst 0,01 micron en die sawyer een filter van 0,1.

En die van Ali gaat maar 5000 liter mee waar de sawyer oneindig...  maar ja, dan kies ik er liever 4 van Ali voor dezelfde prijs als 1 sawyer mini die z'n levensduur toch niet volmaakt. 

 

Dus ik heb besteld;

2 van deze:

https://nl.aliexpress.com/item/1005001996992913.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dxk4SXf

 

En 2 van dees;

https://nl.aliexpress.com/item/32909690549.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dxk4SXf

 

Die laatste ook 0,01 micron en die gaat 1000 tot 2000 liter mee (denk eerder 1000)

 

32 euro totaal. 

 

Maar ik wil nog meer.. iets groters, iets beter en het liefst  iets waarmee ik m'n eigen kraanwater ook nog kan doen. En zo'n Solarbag zie ik ook wel zitten. 

aangepast door Mir
Link naar reactie
Share on other sites

4 uur geleden, Ron sr zei:

Een van de manieren om eten en water te bewaren is pasteuriseren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pasteuriseren 

Kort verhitten tot ongeveer 70 graden. (of langer zie wiki)

 

Leuk idee, maar:

 

"Bij pasteuriseren worden, in tegenstelling tot bij steriliseren, niet alle micro-organismen vernietigd. Pasteuriseren heeft tot doel het aantal micro-organismen te verminderen tot een 'veilig' niveau, dit is het niveau waarbij het niet waarschijnlijk is dat ze ziekten kunnen veroorzaken (bij gekoeld bewaren en verbruik voor de vervaldatum)."

 

Wanneer je met "bewaren" bedoeld de houdbaarheid iets verlengen dan ok.

Maar bewaar het niet te lang, want dan is bederf gegarandeerd.

120 graden is de belangrijke temperatuur wanneer het om het doden van micro-organismen gaat, 70 is gewoon niet genoeg.

 

Btw: pasteuriseren is -dacht ik- specifiek voor melk ontwikkeld omdat een hoge verhitting ook de voedingswaarde van melk aantast. Melk blijft -zoals je weet- maar max 2 weken goed in de koelkast.

Link naar reactie
Share on other sites

Er staat mij bij dat ik op school leerde dat het geheim van pasteuriseren niet zozeer de temperatuur was die het werk deed maar vooral de snelheid van het verhitten en de snelheid van het daarna afkoelen.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

11 uur geleden, Jaap zei:

Er staat mij bij dat ik op school leerde dat het geheim van pasteuriseren niet zozeer de temperatuur was die het werk deed maar vooral de snelheid van het verhitten en de snelheid van het daarna afkoelen.

 

Ik geloof dat dit inderdaad de "ontdekking" was van Pasteur.

Het probleem was dat melk met ziekteverwekkers besmet was omdat het van vele koeien samengevoegd werd. Hierdoor ging de kwaliteit verloren. (Rauwe melk heeft zo zijn eigen eigenschappen). Men wist al dat koken de ziekteverwekkers dode, maar helaas ook de voedingswaarde van de melk. Pasteur ontdekte dat door snelle temperatuur verhoging en dan snelle koeling de bacterien grotendeels gedood werden, en de melk het grootste deel van zijn voedingswaarde behield.

 

Pasteuriseren is dan ook vooral voor melk bedoeld, niet om water bacterie-vrij te maken.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...