Ga naar inhoud

Jaap

Lid niveau 2
 • Items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jaap

 1. Gebeurd ook maar af en toe hoor bij grote winstpakkers en het betaald zich dubbel terug.
 2. Ik prepte eerst op een goede noodvoorraad in huis. Nu ben ik overgestapt naar het groot inslaan van goede aanbiedingen voor dagelijks gebruik. Als bijvoorbeeld de koffie 2 voor de prijs van 1 is koop ik 50 pakken. Dat doe ik ook met wasmiddel, kattenvoer, mayonaise, pindakaas enz. Ofwel de dingen die er snel doorheen gaan en prijstechnisch de moeite waard zijn. Ook zoek ik op het internet naar interessante aanbiedingen en die laat ik dan ruim bezorgen. Moestuin project ben ik ook gestart en staat klaar voor het voorjaar. Ik volg https://makkelijkemoestuin.nl/
 3. Jaap

  sla

  In mijn gedrevenheid tot zelf voorzienigheid liep ik tegen een hoop sla aan in mijn moestuinbak. Het was te veel om te consumeren maar wel erg lekker. Invriezen gaat maar dan verliest het na ontdooien zijn structuur. Echter invriezen als soep is een heel goed alternatief. Onderstaand recept is superlekker en makkelijk in te vriezen. Heb nu 5 bakken van 2 liter sla soep. https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/slasoep/fijne-slasoep
 4. Vandaag leuk bewateringssysteempje gekocht voor nog geen 30 euro. De bijgeleverde bak van 9 liter vervangen door een oude regenton. Timer werkt super simpel, het tijdstip dat je de stekker er in doet dat is het tijdstip dat hij elke dag een halve minuut water geeft. Kan nu lekker op vakantie zonder buren lastig te vallen.
 5. Vandaag nog 6 sixpacks meegenomen, Pallet staat nog gewoon in de winkel.
 6. https://www.aldi.nl/aanbiedingen/vanaf-maandag-28-06/bar-le-duc-6-pack-2004729-1-0.article.html
 7. Met een 7.62 stuur je met een gericht schot niet alleen een konijn maar ook die lastige indringer die je konijn wil eten, naar de eeuwige jachtvelden.
 8. Ga voor de Hatsan Carnivore 7.62 de zwaarste knikloop op dit moment.
 9. Ik ben verkocht door het enthousiasme in het volgend filmpje. Het is simpel en erg leuk om te doen. Mijn bak is klaar en mijn keuken staat vol met zaaigoed. Komend weekend ga ik planten. Deel 2 moet je ook zeker kijken het zit heel vernuftig in elkaar.
 10. Heb het filmpje met veel plezier uitgekeken.
 11. Bij mij zit het een beetje in de genen denk ik. Mn ouders hadden een grote voorraadkast vol met eten just in case. Die hadden de honger van de oorlog meegemaakt. Preppen geeft me een fijn gevoel van een stukje meer zekerheid. Mocht de shit werkelijk uitbreken dan denk ik dat je met je voorraad niet noodzakelijk in die lange rij bij de winkel hoeft te gaan staan. Wat werkelijk zoden aan de dijk zet is zelf voorzienbaarheid in de vorm van groente verbouwen en wat vee. Daar moet je woonlocatie zich wel voor lenen. Denk dat het allemaal wel mee zal vallen en dat er in iedere generatie dit soort oergevoelens leven.
 12. Heerlijk, liggen gewoon bij Appie Heijn. Het vet bewaar ik na het bereiden in kartonnen bekertjes in de vriezer, goede basis voor jus
 13. Mijn leatherman multitool scheelt mij vele meters per dag. Als techneut is het superhandig en hoef ik vaak niet terug naar de werkplaats om gereedschap te halen.
 14. Verkeerd gebruik, te veel kracht op te klein schroevendraaiertje.
 15. Voor mijn werk de leatherman wave als multitool ( 1 schroefbit afgebroken) en de Zero Tolerance 0452CF als zakmes.
 16. Er staat mij bij dat ik op school leerde dat het geheim van pasteuriseren niet zozeer de temperatuur was die het werk deed maar vooral de snelheid van het verhitten en de snelheid van het daarna afkoelen.
 17. Ik heb 2 van deze. https://www.bushcraftshop.nl/sawyer-mini-sp128-waterfilter.html
 18. Ik zou eerst eens kijken of de sensor niet gewoon zijn werk doet en met code 4 duidelijk maakt wat het probleem is. Als ie lang stil heeft gestaan is waarschijnlijk eea vervuild en je verbranding niet optimaal. Onverbrande gassen zijn levensgevaarlijk, co (niet co2) is super giftig en reukloos. Je kunt de werking van de sensor testen door de 3 draden te verlengen en de sensor ver van de kachel te leggen, is je error code dan weg dan werkt de sensor ok en heb je een verbrandingsprobleem. Is je error weg maar gaat ie toch nog uit dan zal het je thermokoppel zijn. Niet gaan branden zonder beveiliging is mijn advies.
 19. Fx heeft net de Mk3 uitgebracht. Pcp zal snel onder de wapenwet gaan vallen. Footpounds zijn extreem bij deze guns. Simpele fx impact scoren voor het niet meer kan.
 20. Jaap

  Bordspellen

  https://www.blokker.nl/oud-hollands-keezenspel/1136059.html Keezenspel , ontzettend leuk en verslavend
 21. Mountain House Blik Shrimps - Blik Garnalen houdbaar tot 2035! | Zwerfkei.nl
 22. Jaap

  knoflook

  Heb een zonnig muurtje over in de tuin en wil daar knoflook gaan telen. Leerzaam filmpje gezien op YT van een man met zelfgemaakte bakken van steigerhout. Wat ik me afvraag en wat ik me wel vaker afvraag, moeten die bakken nou in de bodem doorboord worden voor overtollig water? Zo ja, loopt het water dan niet weg en wordt het dan niet te snel droog?
 23. Was best ver met mn kelder, echter mn vriendin wil de muren een kleurtje geven. Stellingen weer afgebroken en en volgende week verder. Zal wel een fotootje weg zetten als het er op begint te lijken.
 24. Ik had vorig jaar de leuke ervaring dat ik met 3 tomatenplanten een lange tijd kon overbruggen. Heb in 1 zomer 3 keer van de 3 planten kunnen oogsten. pluk je de oranje om op de vensterbank te rijpen, dan komen de kleine groene al weer opzetten. Heb basilicum bij de stam groeien. 4 potten met (gekookte) tomaat + basilicum op vacuĆ¼m weggestald. Schijnt lekkere pasta basis te zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...