Ga naar inhoud

Jaap

Lid
 • Aantal items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jaap

 1. China heeft als doelstelling voor 2050, 240 nieuwe kerncentrales weg te zetten (Thorium reactors). In Nederland praten we hier jaren over maar dan wel over 1 centrale. Mocht dat er ooit doorheen komen dan duurt de bouw daarvan 20 jaar. Met de toenemende vraag naar elektriciteit (auto's) gaan we dat niet redden.
 2. Ik denk dat het verstandig is te investeren in zelfvoorzienend kunnen zijn. Moestuin , kippen, brandstof, water, lang houdbaar voedsel. Met het oogmerk op kapitaalvorming goud. Geld gaat verdwijnen en alle digitale varianten zijn in feite enen en nullen, fysiek heb je niets. Met het risico op een hack of connectie problemen zullen de echte rijke mensen hun digitale rijkdom willen verzilveren in iets tastbaars. Combi bars zijn m.i. een mooie optie. https://www.hollandgold.nl/goud-kopen/valcambi-combi-bar-20-x-1-gram.html
 3. Verplichten is een optie. Mijn voorkeur zou zijn dat weigeraars na 1 december moeten gaan betalen voor een vaccinatie.
 4. Gebeurd ook maar af en toe hoor bij grote winstpakkers en het betaald zich dubbel terug.
 5. Ik prepte eerst op een goede noodvoorraad in huis. Nu ben ik overgestapt naar het groot inslaan van goede aanbiedingen voor dagelijks gebruik. Als bijvoorbeeld de koffie 2 voor de prijs van 1 is koop ik 50 pakken. Dat doe ik ook met wasmiddel, kattenvoer, mayonaise, pindakaas enz. Ofwel de dingen die er snel doorheen gaan en prijstechnisch de moeite waard zijn. Ook zoek ik op het internet naar interessante aanbiedingen en die laat ik dan ruim bezorgen. Moestuin project ben ik ook gestart en staat klaar voor het voorjaar. Ik volg https://makkelijkemoestuin.nl/
 6. Jaap

  Mondkapje

  Mijnheer, wilt u a.u.b. uw hond aanlijnen? -Mijn hond doet niemand kwaad. Uw hond ziet er gevaarlijk uit, het feit dat hij niemand kwaad doet dat weet ik niet en ik ken u en uw hond niet. Wat ik wel weet is dat dit ras vaak negatief in het nieuws komt, vandaar mijn angst. -Ik ben in dit gebied niet verplicht om mijn hond aan te lijnen. Dat klopt, maar het feit dat u hem niet aanlijnt maakt mij angstig. Alleen om die reden zou u dat toch kunnen doen? -Niemand kan mij verplichten mijn hond aan te lijnen. Als mijn angst u niets uitmaakt, fijne dag nog.
 7. Jaap

  sla

  In mijn gedrevenheid tot zelf voorzienigheid liep ik tegen een hoop sla aan in mijn moestuinbak. Het was te veel om te consumeren maar wel erg lekker. Invriezen gaat maar dan verliest het na ontdooien zijn structuur. Echter invriezen als soep is een heel goed alternatief. Onderstaand recept is superlekker en makkelijk in te vriezen. Heb nu 5 bakken van 2 liter sla soep. https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/slasoep/fijne-slasoep
 8. Vandaag leuk bewateringssysteempje gekocht voor nog geen 30 euro. De bijgeleverde bak van 9 liter vervangen door een oude regenton. Timer werkt super simpel, het tijdstip dat je de stekker er in doet dat is het tijdstip dat hij elke dag een halve minuut water geeft. Kan nu lekker op vakantie zonder buren lastig te vallen.
 9. Vandaag nog 6 sixpacks meegenomen, Pallet staat nog gewoon in de winkel.
 10. https://www.aldi.nl/aanbiedingen/vanaf-maandag-28-06/bar-le-duc-6-pack-2004729-1-0.article.html
 11. Met een 7.62 stuur je met een gericht schot niet alleen een konijn maar ook die lastige indringer die je konijn wil eten, naar de eeuwige jachtvelden.
 12. Ga voor de Hatsan Carnivore 7.62 de zwaarste knikloop op dit moment.
 13. https://eindtijdnieuws.com Je zoekgedrag doet je vaak belanden waar je wilt eindigen.
 14. Dat zijn beste linken. Kun je misschien iets preciezer aangeven waar vermeld word dat dode cellen shedding als gevolg kunnen hebben? Shedding is impossible with killed vaccines, RNA vaccines,[6] or those made using only isolated proteins, but a small number of vaccines contain live virus which can theoretically infect others. Not all pathogens are shed; shedding does not equal transmission; and transmission does not always cause disease.[7]
 15. Heb je ook een linkje hiervan? Dacht dat shedding met dood virusmateriaal niet mogelijk was.
 16. Ik ben verkocht door het enthousiasme in het volgend filmpje. Het is simpel en erg leuk om te doen. Mijn bak is klaar en mijn keuken staat vol met zaaigoed. Komend weekend ga ik planten. Deel 2 moet je ook zeker kijken het zit heel vernuftig in elkaar.
 17. Heb het filmpje met veel plezier uitgekeken.
 18. Vrijdag 2e pfizer gehad, beetje pijn gehad op injectie plaats. Verder nergens last van. Alleen slechte ervaringen halen het nieuws.
 19. Bij mij zit het een beetje in de genen denk ik. Mn ouders hadden een grote voorraadkast vol met eten just in case. Die hadden de honger van de oorlog meegemaakt. Preppen geeft me een fijn gevoel van een stukje meer zekerheid. Mocht de shit werkelijk uitbreken dan denk ik dat je met je voorraad niet noodzakelijk in die lange rij bij de winkel hoeft te gaan staan. Wat werkelijk zoden aan de dijk zet is zelf voorzienbaarheid in de vorm van groente verbouwen en wat vee. Daar moet je woonlocatie zich wel voor lenen. Denk dat het allemaal wel mee zal vallen en dat er in iedere generatie dit soort oergevoelens leven.
 20. Heerlijk, liggen gewoon bij Appie Heijn. Het vet bewaar ik na het bereiden in kartonnen bekertjes in de vriezer, goede basis voor jus
 21. Zo zijn doosjes half gevuld, is wc papier erg los opgerold, is je tandpasta tube steeds platter, wordt de ziel in een wijnfles steeds dieper, hebben lampen minder brand-uren, wordt frisdrank steeds schraler, ligt de slechte karbonade onder de goede, heb je 5 knakworsten ipv 6, worden de gaten in emmentaler groter, speklapjes dunner, half om half gehakt 1/4 -3/4 gehakt en is er bij je apk keuring altijd een lampje stuk
 22. Mijn leatherman multitool scheelt mij vele meters per dag. Als techneut is het superhandig en hoef ik vaak niet terug naar de werkplaats om gereedschap te halen.
 23. Verkeerd gebruik, te veel kracht op te klein schroevendraaiertje.
 24. Voor mijn werk de leatherman wave als multitool ( 1 schroefbit afgebroken) en de Zero Tolerance 0452CF als zakmes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...