Ga naar inhoud

Rien

Lid
 • Aantal items

  4810
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  159

Rien won de laatste dag op 14 oktober

Rien had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rien's Achievements

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

3.6k

Community reputatie

 1. Hmm, ik zie: https://www.toyotomi.eu/brands/zibro-made-toyotomi/ De zibo kachels zijn ook nog steeds gewoon te koop.
 2. Heel waarschijnlijk gaat dat niet lukken. De startup stroom is vaak 2 of 3 keer zo hoog als de nominale stroom. Dan is er nog de vraag welke sinus de converter levert. Sommige converters leveren alleen een "blokkige" (gemodificeerde sinus) spanning die ongeschikt is voor (sommige) electro motoren. Ik heb een accu staan met een pure-sine converter voor dit soort gevallen. Overigens denk ik dat wanneer de stroom uitvalt, ook het gas niet lang zal vloeien. Maar een lokale stroomstoring, dat kan een accu wel overbruggen denk ik.
 3. Precies, dat is de juiste instelling imo. Maar dan moet je niet berichten uit feb van dit jaar citeren, of dat onderzoek van de fake site :-) (de resultaten in dat onderzoek kunnen door meerdere oorzaken verklaard worden) Mijn advies: wacht nog een paar maanden. Ik kijk op dit moment zelf naar de "all-case mortality rate". Die laat in verschillende landen een verontrustende (en dusver onverklaarbare) stijging zien.
 4. Ik neem aan dat dit in jest is, want zo'n uitsprak is natuurlijk totaal onzinnig. Natuurwetten worden zonder enige uitzondering uitgevoerd. Als je denkt iets anders te zien, dan zijn er drie mogelijkheden: - Je waarneming is fout. - Je mist de connectie tussen de waarneming en de daarbij betrokken natuurwetten. - Je hebt een nieuw fenomeen ontdekt waarvoor de huidige beschrijving van de natuurwetten ontoereikend is. Dit laatste is voor dagelijkse fenomenen zo goed als onmogelijk. Wanneer iemand dit claimt dan ga ik uit van een inschattingsfout, waarnemingsfout of poging to bedrog.
 5. Lol, natuurwetten zijn natuurwetten. Daar verander je niets aan met nog zo veel reacties. Ik heb dit al eens eerder geschreven. maar je doelt waarschijnlijk op het stralingswarmte effect. Stralingswarmte is veel efficienter wanneer het er om gaat jou een behagelijk gevoel te geven. Het veranderd niets aan de hoeveelheid energie, maar wel aan hoe je die energie ervaart. Zet maar eens een thermometer in de ruimte zonder direct zicht op de bloempot. Waarschijnlijk is de verwarming van de lucht zo klein dat de thermometer niet eens zal reageren op de energie afgifte. Maar je gevoel zal iets anders zeggen
 6. Oh ik werd een beetje meegesleept door de macro aspecten. Wat ik eigenlijk wilde vragen is "2x gemeten waar in?" Iets kan gemakkelijk 2 keer zo duur worden, maar als je loon 4x zo hoog geworden is en brood 8x zo veel kost, dan heb je aan een 2x winst op een investering absoluut niets. En wat als bv een huis 2x zo duur geworden is, maar niemand de financiering kan rondkrijgen, dan zit die markt op slot. Eventuele 'winst' krijg je er dan niet uit.
 7. Brood, ok dat zal verschimmelen, maar dan ten minste voedsel. Het punt is dat beide inflatie en deflatie tegelijk zullen optreden. Deflatie in luxe producten en beleggingen, inflatie in essentiële producten. Overigens geloof ik niet dat er 1 persoon is die kan overzien wat er op ons af komt. Mijn buik voorspelt niet veel goeds. Het 1ste grote probleem is misallocatie van productie capaciteit, veroorzaakt door jarenlange -decennia lang!- inmenging van politiek in de economie. Niemand weet nog waar echt vraag naar is. (buiten voedsel natuurlijk) Het 2de grote probleem is de enorme financiële tsunami die zich inmiddels boven ons heeft opgetorend. Deze zit in het financiële systeem maar niet in de productie economie. Dus producten zijn te goedkoop terwijl financiële waardes veel te hoog zijn. Ook al zal een deel van de verwachte waarde verdwijnen in een zwart gat (inclusief pensioen geld!) een flink deel zal toch zijn weg naar de economie vinden en daar de prijzen (van echt benodigde artikelen) opdrijven. Het 3de, -grootste probleem- is dat niemand weet langs welke breuklijnen de maatschappij zal breken wanneer de eerste beide problemen hun havoc werken. It is not going to be pretty..... (overigens als je Martin op ignore hebt staan, un-ignore hem dan even voor zijn antwoord juist boven de mijne, de moeite waard)
 8. Tim Poole over de imploderende US economie: https://odysee.com/@timcast:c/biden-defends-mass-terminations-over-vax:3
 9. Volgens CD zijn vaccine weigeraars ook de meest productieve (onmisbare) werknemers. Wanneer die ontslagen worden omdat ze niet vaxxen, is het alsof een onderneming zichzelf onthoofd. In dit verband is het belangrijk te weten dat ongeveer 20% van de werknemers verantwoordelijk is voor 80% van de winst. Wanneer die 20% buiten spel gezet worden door wet & regelgeving, dan zal de economie instorten, ook al vinden zij ergens anders werk.
 10. https://market-ticker.org/akcs-www?post=243833 Yesterday Biden scolded us all about how "vax mandates work." Well, not really. Yes, you might get people who are over-levered (their fault) and unable to erect the middle finger to "comply." But in doing so you permanently destroyed their willingness to put 100% into their job. Now they are all pissed off, working only to the minimum required to not get fired, they hate their boss, they hate the company, they hate every screaming Karen who wagged their finger at them, they hate Biden and they'd like to see all of them bankrupt, gone, even dead. In today's tight labor market you can't replace them either; who are you going to hire? The bong-smoker you paid for a year to sit around and get stoned? How joyous and hopeful is such a person? Are they inclined to spend on luxuries? Take on more leverage and build businesses, families and prosperity? When you threaten to force them to do whatever you demand again -- and again -- and again -- even at the cost of their own health, money and life? The economic damage from this is permanent. So is firing those who won't comply. Oh, they'll go find something else to do -- but odds are those independent thinkers are the top 5 or 10% of any organization. Get rid of them and it's like firing five ordinary people for the one you did. Of course nobody thinks of that, but then again not many people are smart when it comes to this sort of thing. They should be -- but they're not. ... I thought I had heard the most-stupid thing that a President could ever say the other week out of Biden. I was wrong: He topped it yesterday with a propaganda piece full of knowing lies that guaranteed an economic crash much worse than 2008, 2000 -- and possibly worse than 1929 and the 1930s. It's in the bag folks. Be ready because what that will set off is anyone's guess. Btw: Carl Denniger is geen conspiracy aanhanger maar een ex-zakenman die grote ondernemingen gemaakt en geleid heeft. On topic: de gevolgen in de USA worden langzaam maar zeker zichtbaar. Men zegt: Als de USA sneezes, the rest of the world catches a cold. Wat als de US ernstig ziek wordt?
 11. Ik heb eens last van nierstenen gehad, en toen raadde de arts mij aan staand te plassen ipv zittend. Dat was nog voordat de oorzaak nierstenen bleken te zijn en er verdacht was op urineweginfectie.
 12. De kans op urineweg infectie zou iets groter zijn bij het zitten. Wanneer iemand daar gevoelig voor is?
 13. Niet. Dan heb je het over een ander soort 'eerlijkheid'. Een morele. Wanneer je het over consumentenprijzen hebt dan kijk ik enkel naar de economische aspecten. Wanneer een land geld exporteert en daarvoor goederen terugkrijgt dan is dat economisch gezien een verlies, ook al profiteert de consument hiervan. Een handelsbalans van 0 kun je ook "tering naar nering" noemen. Niet boven (of onder) je stand leven. Dat je daarmee het onrecht (wie dat dan ook mag definiëren) in de wereld niet wegneemt... tja...
 14. De prijs die je zou betalen als het handelsoverschot exact 0 is. Ik weet dat je hiertegen argumenten kunt maken omdat er nog geldstromen zijn die niet in het handelsoverschot meegerekend worden. (Hint: die geldstromen zouden er niet mogen zijn!) Maar principieel is dat mijn antwoord. Ik ben er dan ook voorstander van dat de overheid import extra belast tot het handelsoverschot 0 geworden is. Maar kom daar maar eens mee aan in de huidige globale economie!
 15. Rien

  Facebookstoring

  Zo zie je maar weer, weer niets gemist!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...