Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Water destilleren/zuiveren zonder elektra.


Recommended Posts

Ben al een tijd op zoek naar iets dat water finaal zuivert en dan kom je toch bij destilleren uit.  maar dan ook het liefst dat het kan zonder elektra. Nou dat was bijna niet te vinden TOT ik tegen dit ding aanliep ....  volgens mij lukt dat ook zonder elektra want het zou werken op alle warmtebronnen. 

 

Ik ben helemaal nieuw in dit dus misschien zie ik iets over het hoofd. Het is ook goed betaalbaar en het wordt zelfs gratis vanaf Belgie verstuurd dus extra kosten voor ontvangst van buiten de EU is ook geen issue. 

 

En ook geen filters heb je bij deze nodig als ik het goed begrijp. 

 

Dus, alle voordelen op een rijtje:

- kan zonder elektra (op mijn nieuwe kookkachel die er zo'n beetje exact op past - die van 12 liter dan)

- zuivert water supergoed (beter kan je niet treffen)

- zeer betaalbaar 

- geen filters nodig

 

Correct me if I'm wrong. 

 

Wat denk jij hiervan @JJ&A?

 

 

https://nl.aliexpress.com/item/1005001757510848.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.30a57b3eS8izJr&algo_pvid=95443c33-8b37-4fb2-809f-fb7a2fa5464a&algo_expid=95443c33-8b37-4fb2-809f-fb7a2fa5464a-0&btsid=2100bde716192202839468881e0430&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

 

PS:

Nu maak ik me ineens zorgen... want ik lees dit ergens:

 

Destillatie – Meestal POU; Verwijdert een zeer breed spectrum van verontreinigingen wanneer dit wordt gedaan in combinatie met actieve koolfilters. De energiekosten, schoonmaken en het ongemak van plaatsing van de meeste van deze systemen hebben voorkomen dat dit een veel gebruikte methode werd. Hoge kwaliteit destillators zijn vooral goed wanneer de onzuiverheden onbekend zijn en wanneer er microbiologische vervuiling aanwezig is.

 

Dus omdat er geen actief kool-fliter bij dat apparaat zit....    is dat zorgwekkend?

 

aangepast door Mir
Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
4 uur geleden, Mir zei:

zuivert water supergoed (beter kan je niet treffen)

 

Destilleren levert nooit een 100% resultaat. Grotere (complexere) distillatie apparaten komen wel tot 99% of hoger, maar nooit 100%.

Distillatie verwijdert ook positieve elementen uit water, zoals mineralen. Zonder mineralen heeft water een "giftige werking" op het lichaam. (Het onttrekt mineralen)

 

T'is helemaal persoonlijk hoor, maar ik zou gewoon een filter gebruiken. Eventueel een zelfgemaakte met o.a. houtskool.

 

Op zich wel een goede oefening om eens water te drinken uit een sloot die je zelf gefilterd hebt! (Gebruik hiervoor een sloot met regenwater in een natuur gebied)

 • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
1 uur terug, OBL-Rien zei:

Destilleren levert nooit een 100% resultaat. Grotere (complexere) distillatie apparaten komen wel tot 99% of hoger, maar nooit 100%.

 

Ok ja, dan had ik er misschien een te rooskleurig beeld van... 

En die waterdestilleerders van "elixer water" (175 euro) die adverteren met woorden als: "Elixer water destilleerapparaat produceert gedestilleerd water dat voor 99,8% zuiver is. Puur zuiver water dat volkomen veilig is om te drinken. Dit water is geheel vrij van microplastics, medicijnresten, bestrijdingsmiddelen, chemicaliën, zware metalen, chloor, fluoride, parasieten, bacteriën en ziektekiemen."  Is dat een beetje teveel eer? Ja ik zat ook serieus over deze te denken als het me even lukte om los te komen van toekomstige doembeelden. 

 

 

1 uur terug, OBL-Rien zei:

Distillatie verwijdert ook positieve elementen uit water, zoals mineralen. Zonder mineralen heeft water een "giftige werking" op het lichaam. (Het onttrekt mineralen)

 

Ja daar zijn de meningen over verdeeld. Ik was net weer even overtuigd geraakt van "de onzin" van benodigde mineralen in water na wat woorden online die me goed vielen (geen onderzoeken). Maar ik zou weer kunnen wankelen nu. 

 

 

1 uur terug, OBL-Rien zei:

T'is helemaal persoonlijk hoor, maar ik zou gewoon een filter gebruiken. Eventueel een zelfgemaakte met o.a. houtskool.

 

Ja weet je..  ik lees over zelfs de beste waterfilters negatieve reviews en dan ben je snel genezen en blijft er niks meer over. En het liefst heb ik er gewoon eentje die alles eruit haalt, zware metalen, chemicaliën, microplastics ... en dan denk je iets gevonden te hebben en dan blijkt het niks volgens een zeer oprecht lijkende review. Alles gaat kapot binnen no-time of werkt gewoon niet naar behoren. 

 

1 uur terug, OBL-Rien zei:

Op zich wel een goede oefening om eens water te drinken uit een sloot die je zelf gefilterd hebt! (Gebruik hiervoor een sloot met regenwater in een natuur gebied)

 

Ja zou wel grappig zijn om dat eens voor het eerst te beleven... 

 • Leuk 2
Link to post
Share on other sites
53 minuten geleden, OBL-Rien zei:

Op zich wel een goede oefening om eens water te drinken uit een sloot die je zelf gefilterd hebt! (

 

Dat doet me denken aan deze review.

 

Dit is een echt praktijk review en niet ene copy/paste van de fabrikant.

 

Nu ben ik bang dat de TS eigenlijk iets teveel links heeft gehad op de site die ze bezoekt naar artikelen dat ons drinkwater vergiftigt is met diverse rommel zoals microplastic en dat is gedeeltelijk nog waar ook.

Maar.....

Met 1 stukje microplastic op 70 liter water (in Nederland) zou je eigenlijk moeten gaan relativeren wat het effect is van microplastic in het lichaam.

En hoewel het idee van plastic in ons drinkwater best wel zorgelijk is zouden we ons beter kunnen focussen op zaken die een veel hogere factor zullen hebben op ons lichaam zoals alle rommel die we ongevraagd binnen krijgen via voorverpakte rommel uit de supermarkt.

 

Uiteraard is dat geen vrijbrief om onze planeet te vervuilen met plastic en gelukkig dat we wat bewuster omgaan met onzinnige plastic verpakkingen. Maar ik maak me liever druk over zaken die 10.000 keer meer impact hebben op mijn gezondheid (zoals roken/luchtverontreiniging/ voedsel) dan 1 stukje microplastic op 70 liter water wat ik na consumptie gewoon als onverteerbaar in het toilet zal achterlaten.

 

p.s. ik heb ooit eens een interesant gesprek gehad met iemand over schadelijke stoffen in het drinkwater. (waaronder ook resten van medicijnen , chloor, nitraat, etc) en ik was echt voldoende getiggerd om hierna mezelf flink in te lezen in deze materie. Maar ik moest na het gesprek bijna huilen toen deze persoon een sigaret opstak.

 

 

 

 

 • Leuk 3
Link to post
Share on other sites
15 minuten geleden, martin zei:

een sigaret opstak

 

Wat dacht je van microplastic in drinkwater en vervolgens je tanden poetsen of de wasdroger leegmaken of ... er is letterlijk zo veel waarbij we microplastics binnenkrijgen dat het gewoon niet leuk is om daarover te diep na te denken... zucht...

 • Leuk 2
Link to post
Share on other sites
56 minuten geleden, Mir zei:

En die waterdestilleerders van "elixer water" (175 euro) die adverteren met woorden als

Ik zou wat terughoudend zijn aangezien het moederbedrijf van dit product nou niet echt bezig is met gezondheid.

 

https://refreshmarketing.nl/

 

Hun verdienmodel is om producten te verkopen door zoveel mogelijk mensen via socialmedia en websites te overtuigen van het nut.

Hier is uiteraard niks op tegen maar ik zie het toch als een vorm van misleiding.

 • Leuk 2
Link to post
Share on other sites
1 uur terug, Mir zei:

negatieve reviews

 

Tegenwoordig zijn er te veel reviews met secundaire doeleinden.

Geloof je "gezonde verstand" (tja.. wat is dat eigenlijk?) en:

1 - Koop meerdere filters

2 - Leer zelf een filter te maken

 

Persoonlijk heb ik een berkely en weet ik hoe een klassiek filter te maken met doek, zand en houtskool.

De berkely is voor het gemak en korte periodes, voor langdurig uitval maak ik wel een eigen filter.

 

PS: Als het waterleidingnet definitief is uitgevallen... geloof me, dan heb je andere zorgen en is de vraag over wat er al dan niet nog in het drinkwater zit echt secundair geworden.

 • Leuk 5
Link to post
Share on other sites
7 uur geleden, Mir zei:

 

Oh, ik zou persoonlijk NOOIT iets bij ali kopen wat met mijn eten in contact komt (laat staan drinkwater).

En helaas moet je ook voorzichtig zijn bij lokale goedkope aanbieders, want veel van hun spul is ook in china gemaakt.

 

 

 

Q: Maar vertrouw je de chinezen dan niet?

A: Nee.

 • Leuk 2
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Ik twijfelde of ik hierover een nieuwe draad moest openen maar doe het maar niet ... (geen idee hoor) EDIT; ik heb de titel aangepast dus staat hier nu prima. 

 

Maar ik denk dus dat ik het perfecte waterfilter heb gevonden inmiddels, zonder elektra, filtert alles zo'n beetje.... tsja, voor nu denk ik: wat wil ik nog meer?!

 

Het is te krijgen bij verschillende webshops onder verschillende namen...    

 

Ik zal er wat foto's van bij doen. Van het apparaat en de filterset (- keramisch filter - 1 PH-ring om water alkalisch te maken -  meerstappenfilter). Filters vervangen na 2000 liter of een jaar. 

 

Dus ja.. zie ik iets over het hoofd, ben ik weer onterecht aan het dromen? Kritiek is welkom!

 

https://dewaterfilter.nl/

 

 

waterf.jpg

waterff.jpg

aangepast door Mir
Link to post
Share on other sites
 • Mir changed the title to Water destilleren/zuiveren zonder elektra.
17 minuten geleden, Mir zei:

Dus ja.. zie ik iets over het hoofd, ben ik weer onterecht aan het dromen? Kritiek is welkom!

 

Mooi filter zeg !  Mij lijkt er weinig mis mee , behalve dat misschien het tapkraantje wat laag geplaatst is.

Dat kan natuurlijk moeilijk anders , maar om er bv je waterkoker mee te vullen is nu niet makkelijk denk ik.

Dat het een drukkraantje is, ipv een draaiknop is dan wel weer handig. Denk ik. !

Maar over all, mooie filter.

 

 • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
Op 24-4-2021 om 09:59, Mir zei:

 

Ja daar zijn de meningen over verdeeld. Ik was net weer even overtuigd geraakt van "de onzin" van benodigde mineralen in water na wat woorden online die me goed vielen (geen onderzoeken). Maar ik zou weer kunnen wankelen nu. 

Moet je in dit geval niet doen. Wanneer je voldoende en met afdoende variatie eet krijg je alle benodigde mineralen binnen, en in geval van nood kun je altijd nog aan een zoutstick likken ;-). Gedestilleerd water is alleen niet heel erg lekker weet ik uit ervaring.

 • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
1 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

Moet je in dit geval niet doen. Wanneer je voldoende en met afdoende variatie eet krijg je alle benodigde mineralen binnen, en in geval van nood kun je altijd nog aan een zoutstick likken ;-). Gedestilleerd water is alleen niet heel erg lekker weet ik uit ervaring.

 

Ja maar... ;-) https://www.medicalnewstoday.com/articles/317698#is-it-safe

 

Je kunt wel gedistilleerd water drinken, je gaat er niet direct dood aan. Maar dit is voor mij zo'n geval waar je dit niet zonder meer kunt aanraden. Er zijn een paar kanttekeningen die -mij in ieder geval- verhinderen om volmondig gedistilleerd water aan te beven. Bij een goed dieet, en wanneer je ook ander water af en toe drinkt, dan is het volkomen veilig wanneer je bij goede gezondheid bent. Heb je geen goed dieet, drink je uitsluitend gedistilleerd water en ben je ook nog ziek of kampt met chronische problemen... dan is terughoudenheid aanbevolen.

 • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
4 uur geleden, Ron sr zei:

Hoi Hoi

Dit is een mooie oplossing

https://puralytics.com/solarbag 

 

Ron sr

 

Yup, zonlicht... doodt alle bacteriën en virussen.

Laat andere verontreiniging wel gewoon in het water.

Al zou ik dit liever met een (PET of glas) fles doen ipv een waterbag, dit ivm weekmakers die uit het plastiek in het zouden kunnen water belanden.

Link to post
Share on other sites

Ik denk dat dat sterk afhangt van de zon intensiteit. Rond de evenaar zal het best werken tegen bacteriën en virussen.

De rest is denk ik niet: lood, arscenicum, petro chemische verbindingen.

 

En dan nog: ik heb altijd begrepen dat stilstaand water in de natuur NIET drinkbaar is. Ook niet in de tropen.

Terwijl de zon daar dan wel de hele dag schijnt.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 uur geleden, Petroman zei:

En dan nog: ik heb altijd begrepen dat stilstaand water in de natuur NIET drinkbaar is. Ook niet in de tropen.

 

Heb ik ook an gedacht, maar ik vermoed dat dit te maken heeft met de bodem. Wanneer er water in aan plas staat, dan doodt de zon niet de bacterien in de modder. En wanneer je dat water drinkt verstoor je de modder en krijg je ook van dat water binnen.

 

Ik weet dit niet zeker, het is maar een vermoeden... (natuurlijk nog afgezien van het kadaver dat in grotere plassen te vinden kan zijn...)

Link to post
Share on other sites
5 uur geleden, OBL-Rien zei:

 

Yup, zonlicht... doodt alle bacteriën en virussen.

Laat andere verontreiniging wel gewoon in het water.

Al zou ik dit liever met een (PET of glas) fles doen ipv een waterbag, dit ivm weekmakers die uit het plastiek in het zouden kunnen water belanden.

Dit systeem doet kennelijk meer dan een PET fles 12,47minuten 

 Start bij 12.47 Dit systeem doet meer dan alleen PET met UV . Iets met NANOtechnologie waar ik de ballen van snap. OIV zonlicht wordt meer geoxideerd dan normaal met UV en PET

 

 • Leuk 1
Link to post
Share on other sites

Alleen in geval van nood zou ik water uit de natuur gebruiken en dan uitsluitend gefilterd en gekookt.

Ik heb ooit een oudoom gehad die zijn hele leven uit de regenton had gedronken (met kroost). Als je darmen (bioom) er niet op ingesteld is dan zou ik het laten.

In Indonesie zag ik mensen in de meest smerige rivier zich wassen en tanden poetsen. Dat heb ik maar niet gedaan. Zelfs flessenwater was onbetrouwbaar. Aan den lijve ondervonden met de meest afschuwlijke buikproblemen die ik ooit heb gehad.

De puralytics Solarbag is naast de karrevrachten van handige dingetjes mij te duur. Toch lijkt het mij betrouwbaarder dan PET en Zonlicht

Ook Spanje (Cantabrisch gebergte) was ook niet alles betrouwbaar wat uit een kraantje komt. 

Dus al het water koken en een theezakje er in.

 

Ron sr

 • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
19 minuten geleden, OBL-Rien zei:

 

Hmm, daar schiet mij het wekken te binnen. Voor het wekken/inblikken gebruik je een druk-koker. En dan verhit je een tijd X tot 120 graden voor maximale bescherming. Misschien nog de beste optie?

 

Als je nog een partij oude wekflessen op de kop kan tikken werkt prima kan jaren bewaard worden

 

Wat ik van mijn ouders hoorde is dat ze flessen met soep bewaarden en die afsloten met watten (geflambeerd) zoals ze in labs doen.) vervelend is dan dat als de lucht boven het water afkoelt en krimpt lucht van buiten in de fles komt. Als deze flessen met de lucht in kontakt blijven, komt er altijd wel CO2 in de fles met als gevolgd algengroei.

Zelfs 3x gedestilleeerd water heb ik op een lab zo zien vervuilen. Ook als je water gaat gebruiken komt er lucht naar binnen die het water gaat vervangen . Eerst CO2 dan algen dan bacterien die de algen opeten en als dan ook de zuurstof op raakt krijg je anaerobe bacterien de problemen kunnen opleveren in je darm.

 

Wat ik op dit moment uitprobeer is een gewone waterfles gevuld met kraanwater in de tuin in de zon vol . Flessen van dit type

 

https://aquacooler.nl/product/bronwater-189-liter?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Aquacooler Feed 2&utm_medium=cpc&utm_term=2559&gclid=CjwKCAjwv_iEBhASEiwARoemvGeOq3KtSVZS07hPd5_eoR7WqOC68vAK_sWrEsMiQ-t5X-TGAtzoBhoCABEQAvD_BwE 

 

Als ik de ruimte zou hebben zou ik een aantal van deze flessen aan elkaar koppelen en af en toe verversen door bv een tuinslang.

 

Ook ben ik bezig een hele lange buis van plastic (Waar je zakjes mee maakt sealen)  in de zon te leggen. Ziplokzakken?? in de zon?

 

Of het sodis met Nalgene werkt heb ik ooit aan de producente gevraagd dat wisten ze niet.

 

Ron sr

 

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...