Ga naar inhoud
GENEGEERD

Discussie over gezond eten, recepten, foodporn


Gast

Aanbevolen berichten

@Ron sr,

 

Ik wil toch even ingaan op dat gezond eten/juiste voeding,

Als het mag.....

 

Het punt is, veel mensen dénken dat ze gezond eten, en leven.

En dat ook wel graag willen.

 

Maar hebben geen idee, hoe ze hun systeem aan het vergiftigen zijn.

Daar is de hele vullings industrie ook voor opgezet.

Allerlei onzin beweren over Becel, of zuivel, of granen of vlees....

En bijna iedereen volgt, als makke schapen...

of uit gemak....?

 

Het bewust zijn, dat de Vullings industrie, bijna overal suiker, dan wel tarwe/maismeel/ aardappelmeel

door doet, om het volume te verbeteren... bijv?

Wat in je buik, omgezet wordt tot suikers.. opgeslagen als vet....

Wat steeds maar weer, dat 'honger-trek' gevoel voed, wat obesitas tot gevolg kán hebben....

met obesitas zijn er vaak ook vele verschillende (mentale) factoren onderdeel van het geheel.

Heet is nooit één aspect, één ding...

 

Waardoor je bloedsuiker spiegel gaat jo jo-en als een malle, waardoor je de kans vergroot om suikerziekte te ontwikkelen.

Omdat je pancreas al die schommelingen wel een tijdje kan compenseren... maar op een gegeven moment heeft ook die dr tax gehad en zegt; toedelidooski! ik kán niet meer! 

En dan toch, zeggen veel mensen; máár ik eet zo gezond! 

 

Ook heeft niet iedereen tijd en zin, om zich daarin te verdiepen.

"is vaak te veel gedoe", is mij wel es verteld... (of, ik wil wel lekker kunnen blijven eten) 

Tis ook gemak, dat het allemaal voor het graaien ligt in de supermarkets....

De gemiddelde mens, tenslotte krijgt pas écht klachten, zo rond het 40-ste jaar.. en dan gaat het van kwaad tot erger..

Cumulative opslag van gifstoffen in je vetlagen,  in je kapsels..... etc......

 

Op de automatische soepkip stand, boodschappen doen....

 

Als je vanuit het oogpunt van gezondheid es een supermarkt door loopt, kunnen er zó vele schappen verdwijnen, omdat dat geen voeding  is, maar vulling, onderbuik gevoelens voed... impuls/emotie eten...etc.

De rekken met chips, de rekken met frisdrank, de rekken met koekjes, vele artikelen die in de koelingen liggen.. Die diepvriezers met al dat pizza & frituur vulling...

 

Dan houdt je een heel knus klein buurtsupertje over! :-))

 

Over het beleid, dat er nog mensen zijn, die zich door dat groepje padvinders wil laten voorzeggen, wat ze moeten doen, begrijp ik werkelijk niet.

 

Stel nou es, dat dit het gedrag was van jouw garage personeel?

Dat zij alle kanten op gingen in hun 'kennis' van jouw auto en onderdelen...?

Dat zelfs, de eerste de beste, kan weten, dat zij uit hun nek aan`t lullen zijn.....
Dan ging je toch ook naar een andere Garage?

Met meer stabiel, gedegen kennis?!

 

Makke schapen......
 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
6 uur geleden, Sjuul zei:

Ook heeft niet iedereen tijd en zin, om zich daarin te verdiepen.

"is vaak te veel gedoe", is mij wel es verteld... (of, ik wil wel lekker kunnen blijven eten) 

Tis ook gemak, dat het allemaal voor het graaien ligt in de supermarkets....

 

Ik vind het echt een enorme armoede als je kijkt hoe de gemiddelde Nederlander verpest is door het "gemakvirus"

Maar kunnen we hier niet een extra draadje over starten?

Kan je deze laten verplaatsen uit het vaccindraadje want dan wil ik er heel graag verder over gaan.

 

@Paraatpaal

Kan deze gesplitst worden als @Sjuul het ermee eens is.

Dan heb ik de ideale smoes om heel veel foodporn te gaan dumpen in je forum want ik ben gek op lekker / gezond en minimalistisch/goedkoop eten.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Admin
6 minuten geleden, martin zei:

@Paraatpaal

Kan deze gesplitst worden als @Sjuul het ermee eens is.

Dan heb ik de ideale smoes om heel veel foodporn te gaan dumpen in je forum want ik ben gek op lekker / gezond en minimalistisch/goedkoop eten.

Dat kan zeker! Vind ik ook wel leuk :) @Sjuul Zal ik hem afsplitsen zodat jullie daarin verder kunnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sjuul Als ik je verhaal lees maak ik hierop uit dat jij kennis van zaken hebt over gezond eten. De laatste 8 weken eet ik gerechten van HelloFresh. Allemaal de vegetarische variant. Wat vindt jij hiervan? Valt dit onder de noemer gezond en goed of ongezond en gemak? Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben hoe iemand anders (die ik eigenlijk niet ken) hierover denkt.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 uur geleden, Sjuul zei:

Allerlei onzin beweren over Becel, of zuivel, of granen of vlees....

En bijna iedereen volgt, als makke schapen...

of uit gemak....?

 

Het bewust zijn, dat de Vullings industrie, bijna overal suiker, dan wel tarwe/maismeel/ aardappelmeel

door doet, om het volume te verbeteren... bijv?

Wat in je buik, omgezet wordt tot suikers.. opgeslagen als vet....

 

Voordat ik je interessant onderwerp ga kapen zou ik graag het wat willen uitdiepen.

 

Ik (persoonlijk) ben niet zo'n gezondheidsfreak die met een rekenmachine de calorieën zit na te rekenen en tot in den treure de ingrediënten zit na te lezen.

Dat komt voornamelijk omdat ik zoveel mogelijk zelf probeer te maken en ik hierdoor weet wat ik eet.

En als ik in Spanje ben dan probeer ik zoveel mogelijk inspiratie op te doen uit de Spaanse keuken.

 

In de meeste kan en klaar producten zit veel te veel suiker/zout/vet maar omdat ik vrijwel nooit kan en klaar voedsel eet kan ik er (gelukkig) niet veel over vertellen.

Doordat iedereen wel weet dat het ongezond is krijg je wel een vreemd effect als ik zelf iets ga koken.

Soms zeggen de gasten "waarom gebruik je zoveel zout" als ik bijvoorbeeld iets in elkaar zit te flansen.

 

Dit gerecht bijvoorbeeld:

afbeelding.thumb.png.acbdd1b4edba134854007febe34202c4.png

 

Hier zit in verhouding een fractie van het zout in wat je in een kant en klaar maaltijd zou hebben zitten.

Door het gebruik van die gedroogde ham proeft het wel zout (en die ham is uiteraard ook wel zout) maar je praat dan alsnog over een snufje en niet over een theelepel.

 

Dit gerecht is overigens zeer goedkoop, makkelijk te maken, en smakelijk.

Mensen die liever geen vlees eten  zouden dit kunnen vervangen voor kastanjechampignons.

 

Of zelfgemaakte "sushi"

 

afbeelding.thumb.png.ec775a469edea73e37d816b01727b49d.png

 

Sushirijst koken, gerookte paling , gerookte zalm, avocado/komkommer en op een paar gram suiker na van de gezoete marinade voor de sushirijst na een prima evenwichtige maaltijd.

En dan hoor ik "ja maar is dat wel gezond met dat schepje suiker"

En dan moet ik bijna huilen want dan moet ik uitleggen dat het niet fout is om suiker te eten, maar het is fout om teveel suiker te eten.

Wel 2 klontjes suiker in de koffie, een appelpunt met een flinke toef slagroom of een bak granola naar binnen werken met 30 gram suiker per 100 gram.

 

Nu zijn er al heel veel boeken geschreven over gezond eten. En ik ben erg eigenwijs en probeer graag zelf dingen uit die wel of niet voor mij werken.

Ik ben niet dik (ok, ik was 10 kilo zwaarder dan het ideaalgewicht maar dankzij corona ben ik 10 kilo lichter dus zelfs dat heeft ook een voordeel gehad)

Maar ik denk niet dat het verstandig is om light producten te kopen als je minder calorieën wil binnenharken.

Ik denk (net als jij) dat moet kijken naar wat je eet. Suikers zullen zich omzetten in vetten als je er teveel van binnenkrijgt.

Maar dan moet je niet in paniek een crashdieet gaan volgen want dat heeft niet veel zin.

Ik ben ook van mening dat je veel beter 5 keer op een dag kan eten dan 2 keer.

Je metabolisme/stofwisseling zal minder geneigd zijn om bij regelmatig eten het om te zetten naar vetten.

Als je 2 keer per dag eet zal je er wel noodzaak zijn om te gaan omzetten naar vetten want je lichaam zal een reserve willen aanleggen.

 

Terug naar minimalisme bij het eten.

In Spanje eet vrijwel iedereen in de middag een "menu del dia" en dat zijn 3 gangen. Meestal voor 10 a 12 euro en dat is dan inclusief wijn en koffie.

De kunst is om zowel goedkoop als gezond een menu te maken en hier nog een paar voorbeelden.

 

afbeelding.thumb.png.d9042a66729ce66d01701a1c1fa22457.png

 

Dus hier maakt men niet de fout om iets van 6 verschillende zaken bij elkaar te gooien maar minimaal te werken met de ingrediënten zodat je ook niet gelijk een kortsluiting van smaken krijgt.

Dit is dus sla, paar stukjes tomaat, appel, tonijn (is eigenlijk skipjack en dat is een makreel, maar dat is weer een andere discussie) geschaafde zwarte olijf en een goede olijfolie en wat zeezout.

 

Of deze paste is ook lekker minimalistisch

 

afbeelding.thumb.png.3c9844fe7be9cb40813e2dd0ab04fe2a.png

 

Niks geen pakjes maar gewoon zelfgemaakte pesto (wat gesmokkeld met spinazie om het wat groener te krijgen) en een semi verse pasta

 

Dit is een van mijn lievelingsgerechten , gevulde (zoete)peper met pure waar 1 cm2 kabeljauw in verwerkt zit voor de smaak. Is een heerlijke mix qua smaak.

 

afbeelding.thumb.png.73d93382d458bbe1293fd7b3955f6e9f.png

 

Maar laten we weer terug gaan naar het punt van ongezonde rommel eten en lekker eten.

Ik heb de indruk dat zodra je die kant een klaar rommel in de supermarkt niet meer koopt maar wel de basisingrediënten koopt en zelf aan de slag gaat je op 3 punten goed bezig bent

 

- Het is aanzienlijk smakelijker

- Het is aanzienlijk gezonder

- Het is aanzienlijk goedkoper

- Het is zo leuk om zelf te koken/klooien met basisproducten.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Paratoi,

 

Uhm, het gaat er voor mij om, waar jij, wie dan ook, zich prettig bij voelt.

Om te eten.

Helaas zijn de meesten dat allang kwijt geraakt, dat innerlijke "weten"....

 

We zijn allemaal gehersenspoeld met dat aardappelen goed voor je zijn, bijv.

Of, dat je dagelijks zuivel MOET nemen, of minstens toch 3 x per week vlees MOET eten..

Brood is nodig. etc... 

Allemaal fabels door de voeding-vullings industrie bedacht.

 

Terwijl aardappel een nachtschade plant is, zo als ook de aubergine, paprika`s, tomaten, tabak en nog  zo wat 

De nachtschade plant familie is heeeel groot.

Er zijn er maar een paar - zogenaamd - "eetbaar".

 

Wist je dat, tomaten pas gegeten werden in Nederland, toen er verder niks meer te eten was>?
In de hongerwinter, toen zijn mensen tomaten gaan eten, voor die tijd was het een sierplant die bekent stond als giftig! 

De onrijpe tomaten zijn dat nog steeds, maar de rijpe ook, uiteindelijk.

 

Niet iedereen krijgt op de zelfde manier last van het eten van niet gezonde dingen.

De één wordt langzaamaan steeds zieker, kreupeler, overal pijntjes, reuma, artritus, ogen gaan achteruit, etc...

 

Dat komt allemaal overwegend,  door je voedsel.

Plus genen, natuurlijk.. , maar ook daar kan je je afvragen; is het wel genen, of is het een vergiftiging die al langer doorgegeven wordt...?

Andere discussie! 

 

HelloFresh heb ik wel es van gehoord.

Heb ook wel es zo`n aanbod gehad, ik kook bijna altijd zelf, 

en als ik dan eten in huis krijg/heb, waar ik die dag geen zin in heb?

Vind ik moeilijk en lastig, dus ik kook zelf, en 1 dagje niet warm eten gaat niemand dood aan.

We eten toch al, allemaal veel te veel! 

Als het jullie bevalt? Waarom niet!

 

Als je beiden werkt, een stel koters rond hebt lopen, die allemaal rond 17 uur De Dip krijgen...?

Hoe vang je dat verstandig en gezond op?

niet met chips en bankhangen, 

 

Ik ben het met @martin eens, dat 3 x per dag, niet goed is, voor ons verteringssysteem.

Wordt in één keer, 3  x achter elkaar, veels te veel overbelast.

En ook tegen de meeste biologische klok in... vaak...

 

Over de dag heen, kleinere hapjes nemen, is veel beter.

Niets ná 20:00 eten is ook veel beter voor je gal, lever en milt

die kunnen dan tot rust komen.

 

Eten wanneer je trek hebt, mits je trekknopje, dat ene hormoon, het nog goed doet, uiteraard!

Als je geen remming hebt, wat intake van voedsel betreft, dan heb je een ander soort probleem.

Ook kan soms, vaak(?) er een emotionele lading/verdriet zitten achter over eten....

 

Ik tel geen calorieën, ik heb niet eens een weegschaal.

Ik doe niet mee, met de gekte van iedere minuut van de dag moeten weten, wat ik gegeten heb en 

hoeveel calorieën daarin zaten... Dat soort controle freak achtige neigingen heb ik niet.

Ik merk het wel aan mijn lichaam, we staan nog al goed in contact  met elkaar, 🙂

 

Ik eet, omdat ik het fijn, lekker vind, of omdat het noodzakelijk is.

Ik eet heel simpel, basic, vaak veel groentes, met peulvruchten, soms een zelf gemaakt sausje,

Of met rijst, ei, vis. 

Eenpansgerechten ben ik verzot op, dan heb je bij iedere hap een smaak explosie in je mond, van 

al die verschillende groentes, Héérlijk.

Eerst heb je al dat het een genot is om naar te kijken, al die verschillende structuren en kleuren.

 

Toen ik, na mijn overgang, die erg vroeg plaats vond, opeens merkte dat ik in één seizoen, 3 maten dikker was geworden

schrok ik nogal, helemaal toen ik de 'mode' waar ik dan uit kon kiezen, zag!

Mijn god! Lakens en tafellakens, waren de meeste modellen, zo veel mogelijk verhullen.

Terwijl ik er wel graag verzorgd uit zie, leuke rokken, etc...

 

Terwijl ik toch erg bewust bezig was met voedsel, ook veel biologisch, etc, etc....

 

Toen kwam ik- toeval bestaat niet- het boek; De Broodbuik tegen en nog een ander boek

ben ik de titel van vergeten, moet ik even mijn boekendozen induiken...

 

Als kind vond ik aardappelen verschrikkelijk goor en vies.

Paprika en tomaten, vond ik ook niet te vreten. ja sorry hoor!

Maarja, je mag niet zelf kiezen wat je eten wilt, je moet met de pot mee eten, tenslotte...

Brood vond ik ook maar niks, smaakt naar niks. gewoon vies.

 

In dat boek, De Broodbuik wordt precies uitgelegd hoe dat werkt, met je bloedsuiker opjagen

die eet/vreet/schrans dips, dagelijks!

Het jo jo en met je gewicht, jaar op jaar op jaar.... en uiteindelijk toch ieder jaar die ene kilo er bij... jaar op jaar...

De fysieke klachten die voortkomen uit verkeerd eten.

 

Toen heb ik zijn ideeën opgevolgd en ik viel af! Niet normaal
En ik at heerlijk, veel vette vis, sommige soorten zachte kaas, 

Veel groentes, het was een feestje!

Ik bleef maar afvallen! 

 

Ook had ik me verdiept in het Paleo eten, ook dat was een mooie eye opener.

Ayurvedische wijsheden omtrent bepaalde mens types die bepaalde dingen wel of niet zouden moeten eten,

gebruik ik soms ook....

 

Ondertussen een paar jaar verder, ik heb nog steeds de zelfde maat kleding die ik al jaren heb.

38/40 - afhankelijk in welk lage lonen land het gemaakt is... want dat maakt ook verschil.

( ik val nu extra af, is door stress) 

 

Ik ben helemaal afgeleerd om aardappelen te eten, ik eet nu Pastinaak & knolselderij, als een soort aardappel "vervanger".

 

Dát is ook heel erg fout he?!
Waarom, zou je de smaak van iets, weer willen ervaren in iets totaal anders, met een totaal andere structuur?

Dat is gewoon jezelf voor het lapje houden

Wil je vlees? Eet dan goed vlees!

Niet kilo knallers en dergelijke! 

Of éét het niet! maar doe met die vleesvervangers niet alsof je opeens de wereld gaat redden, daar mee.

Zie wat ik allemaal opgeef! Voor deze planeet!?  Whahahaha! 

 

Je eet er veel tarwe = bloed suikerspiegel schommelingen, aardappel/mais/ etc meel,  voor weer..

Allemaal producten die je bloedsuiker spiegel laat pieken als een malle! 

 

Ja, ik lees wel etiketten, soms niet, en dan blijkt bijna altijd dat er toch weer suiker/tarwe etc in gedaan is.

Het zijn mechanismen die jij zelf kan doorbreken, of niet.

Er zit een hele wereld van psychologie achter alles wat er in de supermarket staat.

Als je je daarvan bewust bent, zie je het overal! op de reclame, bij de 'aanbiedingen"...

Hoe de winkel ingedeeld is... 

chips bij de drank, bij de pizza, bij ijsjes, ijstaarten, andere diepvries zooi... etc.....

 

IK kan dat boek, iedereen aanraden, gewoon al, om te weten hoe je belazerd wordt door de voedings-vulings industrie,

en de banken die daar weer achter zitten... 

De schrijver is niet een of andere dieet goeroe. 

Hij is preventie cardioloog.

William Davis.

Pak je gezondheid weer terug.

Zodat je zonder medicatie oud kan worden, zonder klachten. Het is mogelijk! 

 

Je kan heerlijke cake, koekjes bakken van Boekweitmeel, of kikkererwten meel of lupine meel, kastanje meel...

Tarwe heb je daar niet voor nodig.

Dat geldt ook voor pannekoeken, of sausjes maken.

Suiker kan je ook vervangend door ongezoete appelmoes bijv, of door kokos bloesem suiker.

 

@martin,

 

Inderdaad, als je de pure ingrediënten koopt, daar zelf mee aan de slag gaat,

is vele malen leuker ook, en gevoelsmatig, productiever..  creatiever en ongetwijfeld ook goedkoper.

 

Oh, dat bord met sushi! Jammie, jammie! Ziet er goddelijk uit.

dat eerste gerecht ook,  welk fruit heb je daar gebruikt?

 

Ik eet bijv, nooit desert, omdat ik gewoon voldoende eet, dat er niet eens ruimte meer is, voor een desert

Plus, een zuivel product is helemaal niet goed voor je maag, als afsluiter, de fransen weten wel beter!

Kaas, maar dan de zachte soorten.

Je begint met fruit, want dat is sneller verteerd, als je eindigt met fruit of met zuivel, dan ligt dat boven op al je andere eten,

te rotten en te gisten, omdat het een heel andere verteringstijd heeft....

 

Nouja, iedereen "moet" natuurlijk helemaal niks, gewoon doen, wat goed voor jou voelt.

Of waar je aan gewend bent en niet wil veranderen, kan ook!

 

groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Sjuul zei:

Oh, dat bord met sushi! Jammie, jammie! Ziet er goddelijk uit.

dat eerste gerecht ook,  welk fruit heb je daar gebruikt?

 

Ik eet bijv, nooit desert, omdat ik gewoon voldoende eet, dat er niet eens ruimte meer is, voor een desert

Plus, een zuivel product is helemaal niet goed voor je maag, als afsluiter, de fransen weten wel beter!

Kaas, maar dan de zachte soorten.

 

Dat eerste gerecht zit geen fruit in maar zijn blokjes aardappel. Je kan hier natuurlijk ook iets van rijst/pasta/gnocchis voor gebruiken.

Maar eigenlijk vind ik gnocchis een van de meest onderschatte gerechten.  (je spreekt het uit als njokkies)

afbeelding.thumb.png.bf3256389c70026ac28ab950ad0684ce.png

 

Zelf maken is uiteraard het beste, maar als verse pasta bij de AH is het ook nog redelijk ok.

Let op, dit is zowel een aardappelproduct als een graanproduct.

 

De bovenste versie is gnocchi eerst koken totdat ze boven drijven, dan in een pannetje doen met wat roomboter en wat gedroogde oregano (wilde marjolein)

En dan eventueel een beetje geraspte kaas maar dan echt maar een beetje.

Heerlijk.

 

Met betrekking tot je opmerking over dessert dat was voor mij ook het geval totdat ik in Spanje kennis maakte met kleinere porties in het voor en hoofdgerecht en dan is er wel plaats voor een dessert. Maar ik geef wel toe dat ik het in Nederland thuis bijna nooit maakt.

 

m.b.t. zuivel is het sowieso heel raar gesteld.

Mijn dochter heeft er ooit eens een uitgebreid verslag over gemaakt en ik was tot dat moment niet op de hoogte dat de mens eigenlijk helemaal geen zuivel kunnen verdragen. Het is een flinke lap tekst maar het komt erop neer dat Europeanen door een mutatie van een gen voor 85% wel zuivel kunnen verdragen maar dat dit dus uitzonderlijk is.

 

Vanavond gaan we weer voor sushi. Hier mijn eerste poging om zelf sushi te rollen. Ik begon vol goed moed:

 

afbeelding.thumb.png.c3ebca576cdac32366fed8492344a053.png

 

Ik heb die insideout rol wel 4 keer moeten maken voordat hij een beetje goed ging. Ik snap waarom sushi zo duur is. Het lijkt makkelijk maar ik vind het lastig om die uramaki te rollen. Nigiri is een stuk eenvoudiger maar ik gebruik wel vormpje want het plakt echt teveel aan je handen om deze goed te maken.

Na 2 keer een rol te hebben gemaakt heb ik de tonijn en de komkommer maar los op het bord gelegd want ik was toen al 2 uur bezig.

 

Ik vind het voor vanavond niet erg om het deze keer niet zelf te maken. Sushi is een van de weinige dingen die ik durf te bestellen.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@martin

 

Over dat zuivel gebruik, omdat dat goed voor je botten zou zijn, want kalk?

Je lichaam kan veel beter kalk uit noten, groentes en andere zaken halen, dan uit zuivel.

Zuivel geeft vaak een verslijming van de darmen ( zonder dat je dat merkt) 

..... 

Toen de banken van ellende niet wisten wat ze met hun geld moesten doen... jaren 50/60/70(?).

Toen viel hun oog op de boeren met hun omslachtige, inefficiënte(?),  manier van boeren, met al die hegjes en die koeien die maar naar buiten en weer naar binnen moesten..

Toen lulden zij de boeren om, : hogere productie was goed voor hun omzet - het moest wel allemaal practischer en economischer - MAAR, daar wilden de banken hen wel mee helpen... Door ze leningen op te dringen, ruilverkaveling, koeien 24/7 op stal, etc... 

Toen zaten wij opeens met een gigantisch zuivel overschot! 

Reclame bureautje in de arm genomen, huppatee.

Om het volk te verheffen tot overdadige zuivel comsumptie.

 

Dacht je nou werkelijk dat die banken ook maar 1 seconde bezig waren met onze gezondheid? 

WINST en financieel afhankelijkheid was, is hun enige doel.

winst model. 

 

Nu? zijn ze eindelijk gaan inzien, dat de heggetjes heel belangrijk zijn, voor de gezondheid van de koeien, omdat daar allerlei kruidachtigen in groeiden, wat de koeien aten.

Wat goed was om de biodiversiteit in stand te houden, vogels nestelden daar, allerlei klein gespuis ook, torretjes, spinnen, etc... 

 

Ook doordat het steeds heter wordt, de koeien nergens kunnen schuilen, hun huid verbrand in de zon...  komen nu langzaam die hegjes weer terug.

Vroeger stond er vaak een Grote Boom in het weiland, daar konden de koeien prima onder schuilen.

Ook was er vaak een plas, modderpoel, zodat ze zich konden afkoelen... modderbadje!! 

Ik dwaal af, hahaha! 

 

aardappelen, tarwe eet ik niet.

Ik dacht dat dat perziken waren, ofzo?

ipv aardappelen....

met die ham, heerlijke combi.

en kwark of slagroom(?).

 k maak er een heel ander gerecht van! 😁

ik ben verzot op clotted cream, heel stijf geslagen slagroom, voor in engelse scones...  Maar kan ook op chocolade melk! 😊 of bij de "bamboe"/ reform\ koffie ! 

 

Jij maakt mooie kunstwerkjes van het eten.

Inside out rol? nog nooit van gehoord, klinkt moeilijk! 

Ik ben veel, samen met mijn dochter uit eten gegaan; sushi.! 

Was haar favorite! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Sjuul zei:

aardappelen, tarwe eet ik niet.

Dus ook geen pasta?

Wel rijst?

Dus ook mihoen?

 

Ik vind salades heerlijk maar dan mis ik wel minimaal een 2e gang waar iets van koolhydraten en eiwitten in zitten.

 

Eens kijken wat ik voor salades heb gemaakte en gegeten.

 

afbeelding.png.515dfa6079fb8fab09d77e0370eb80fb.png

 

gemengde sla/noten/appel/kaas/meloen/tomaat (en uiteraard wat olijfolie)

afbeelding.png.ffeefe64869fab3deebef6ebaf5833ad.png

 

Een wintersalade met gebrek aan vers fruit.

(gemengde sla/wortel/appel/tomaat/spruitgroente)

 

afbeelding.thumb.png.3c2311ce23759f576d68465658878952.png

 

Deze is ook heel apart,lekker en minimalistisch

Een stukje bladerdeeg in de over met een steen er op leggen zodat het niet goed kan rijzen en het compact en knapperig/hard is

Insmeren met een klein beetje tomaat en afbakken, dan wat sla/geraspte kaas en wat gedroogde ham (maar echt heel minimaal, je kunt het bijna niet zien liggen)

 

En deze is ook wel erg verfrissend.

 

afbeelding.thumb.png.bcc56aa34429bb7c0932fb7f12bbb79a.png

Benoem alle ingrediënten en je win helemaal niks.

(het zijn er 6 ingrediënten qua groente/fruit)

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@martin,

 

Ja, wel mihoen, ook al eet ik dat soort dingen eigenlijk zelden... 

 

Uhm, je salade; passievrucht, mandarijn, ui, eikelblad sla(?), ;-), kikkererwten(?), ananas, tomaatjes, 

 

Wat heb ik nog gemist?

 

Of, is't allemaal fout? 😟😄

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 minuten geleden, Ron sr zei:

Uiteindelijk heb ik voor mij zelf wel een idee gevormd waarom welk soort voedsel ongezond is en welk voedingspatroon gezond. Als prepper lijkt het me wel verstandig om hier veel aandacht aan te besteden.

Indien U het interessant vindt?

Ik vind dit zeker interesant, maar ik ben wel kritisch als het gaat om "wat is gezond/ongezond" aangezien dit ook vaak afhankelijk is van meerder factoren.

m.b.t. Covid heb ik een poging gedaan om de percentages van sterfgevallen te koppelen aan gezond/ongezond eten maar dit is lastige aangezien ieder land zijn cijfers baseert op niet eenduidige criteria.

 

Dit zijn de cijfers tot vandaag voor Europa en ik kan er eigenlijk alsnog niks mee als ik het probeer te relateren aan gezond/ongezond.

Ik zou heel graag bevestigd willen zien dat het overduidelijk is dat het alleen de ongezonde landen zijn die er uit springen maar dat is naar mijn idee niet het geval.

 

(ik heb afgekapt op regel 31, via deze site kan je zelf de gegevens raadplegen)

afbeelding.thumb.png.7ea791bf4a2da5cff5b1d2ebe914cd33.png

Ik zou dan Spanje en Italië nooit zo hoog verwachten als we kijken naar de bevolking en hun eetgewoontes.

 

Maar ik blijf er sowieso bij dat een gezond leven altijd iets is om na te streven. Gezond van lichaam zal ook effect hebben op gezond van geest.

En ik sterf liever op mijn 80e met een gezond lichaam en geest dan op mijn 90e met een ongezond lichaam.

 

Ik zelf ben uitgekomen op het idee dat het niet zo heel veel uitmaak wat je eet, zolang je maar met mate eet. Dat betekend wel dat je dan gelijk alle "kant en klaar" zooi zal moeten skippen want hier is alles "te" (zout/zoet/vet)

En ik denk dat het ook erg belangrijk is om te bewegen. Dus een balans vinden tussen hetgeen je binnenwerkt en hetgeen je verbrand. En dat maakt het gelijk complex want dat betekend dat iemand die lichamelijk zware arbeid verricht een totaal ander eetpatroon zal hebben dan een kantoormedewerker.

 

Maar ik hoor heel graag je eigen ideeën m.b.t. gezond en ongezond voedsel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

19 minuten geleden, Sjuul zei:

Uhm, je salade; passievrucht, mandarijn, ui, eikelblad sla(?), ;-), kikkererwten(?), ananas, tomaatjes, 

De sla is gemengde sla (is een mix van diverse slasoorten)

Geen passievrucht, geen mandarijn, geen ui (er zit per ongeluk een klein stukje rode ui in zie ik maar dat was eigenlijk een fout) geen kikkererwten, geen ananas, geen tomaat.

Ik post morgen de ingrediënten.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi geschreven, @Ron sr.

 

Het Paleo boek zegt ook, wij hebben nog steeds de darmen stelsel van 40.00 jaar geleden..

Ook zeggen zij, Als je op het Noordelijk Halfrond leeft, eet je andere dingen, dan mensen op het zuidelijk halfrond...

Zo zeggen zij ook; Aardappelen komen van oorsprong hier niet voor, niet eten,  dus.

 

Maarja, de meeste mensen leven op de half automatische soepkip  manier...

Willen niet veranderen, of, iets moeten opgeven, om gezond te blijven...

 

Meeste huisartsen hebben GEEN idee, van de invloed van voedsel op je stelsel / gezondheid. 

Hebben het ook veels te druk. 

Daar kan je ook niet terecht met je verhaal, vragen, twijfels...

Zelf uitzoeken, dingen onderzoeken, kijken hoe je reageert op dingen, die verslavend werken.

En, wat voor mij werkt, hoeft niet voor een ander te werken.

Ja, dat niet later dan 20:00 uur eten, zodat je organen, darmen tot rust kunnen komen.

Of, tussen de middag, je zwaarst verteerbare maaltijd verorberen. 

En, wat bij mij ook heel goed hielp, was ophouden met graaien/ grazen.

 

K heb geen enkele verleiding in huis. Als ik het aangeboden krijg, weiger ik

Bak zelf koekjes, etc. 

Heb altijd noten, dadels, abrikozen, zaden, rozijnen bij mij. "voor de hongerklop" 😄

Ach, en ik faal ook wel es.....

 

K ga nu bijen tellen! half uurtje. 🐝🐝🐝

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 uur geleden, Ron sr zei:

Je denkt dan : welk voedingspatroon moet je hebben om te voorkomen dat je obesitas en hartproblemen krijgt?

Ik heb flink wat links doorgenomen.

Vooral de indirecte link naar "The Seven Counties Study" vind ik interesant.

 

Wat we zeker niet mogen vergeten is dat roken en weinig bewegen een flinke factor is die hier ook een flinke rol in zal spelen.

Ik ben ondertussen 18 jaar geleden gestopt met roken en ik moet eerlijk bekennen dat dit ook 18 kilo geleden is.

Van 70 kilo naar 88 kilo, ongemerkt.

Mijn goede voornemen was om dit jaar toch echt op 80 uit te komen. Dat me dit in 10 dagen zou lukken had ik nooit verwacht.

Na coronabesmetting 10 kilo afgevallen, zit nu weer keurig op 80 en dat ga ik zo proberen te houden.

11 uur geleden, Ron sr zei:

10. Zorg er voor dat je geen tekorten hebt aan vitaminen en mineralen.

11. Geen melkproducten

12. Geen tarweproducten

Ik ga er nog verder induiken maar die onderste twee ga ik lastig vinden.

Niet zozeer dat ik denk dat het gezond is. Maar vooral kaas vind ik in sommige gerechten onmisbaar.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 minuten geleden, MamaM zei:

Sla, druif, vijg, granaatappel pitjes, pruim en...?perzik? 

 

Dat is knap. Bijna goed maar die pruim moet weg.

Wat nog ontbreekt zijn rondjes van een meloen (meloenparels) die je met een rond lepeltje kunt maken.

Is ook vrijwel niet te zien op die foto dus ik reken het goed. En er zit nog een paar ananas stukjes tussen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ron sr

 

ik ben al een jaar of 3 geleden gestart met interval vasten.

in mijn geval.

ik eet alleen nog maar tussen 12 en 20 uur.

en ja, ik zondig wel eens.

 

het is voor mij een lastig schema wat ik goed kan volhouden, alleen werk ik ploegendiensten en met name tijdens de nachtdienst is dit schema lastig, regelmatig eet ik dan tussen 16 en 01 uur,

 

maar in de ochtend niet eten bevalt mij uitstekend, ook nu nog niet gegeten.

door dit schema kan ik lunch en avond eten doen en om 19:30 uur nog een koekje bij de thee en dan is het weer klaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast OBL-Rien
Op 16-4-2021 om 15:30, Sjuul zei:

het boek; De Broodbuik

 

Dat vindt ik grappig. Ik kende de titel niet, maar voor mijzelf denk ik vaak "die persoon heeft een broodbuik" (het zijn er nogal veel).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 17-4-2021 om 23:17, martin zei:

geen ananas,

 

17 uur geleden, martin zei:

En er zit nog een paar ananas stukjes tussen.

 

Echt, die felgele stukjes zijn wel ananas? 🤨. Vanwege je eerdere opmerking op 17-4 dacht ik 'het kan geen ananas zijn, maar wat dan wel, want het lijkt echt heeeeel erg op ananas'. 😬

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...