Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

Ik ben van plan om de twee onderstaande slijpstenen te kopen voor het slijpen van mijn houtbeitels en mijn messen (oa meerdere mora compagnion etc)

Kan ik met deze twee gecombineerd een redelijk resultaat halen?

 

https://www.destil.nl/producten/handgereedschappen/slijpmiddelen/wetstenen/200123068

http://www.toolspot.nl/catalog/product/view/id/46076/s/bahco-528-700-slijpsteen/category/340/

 

 

Groeten

Neoclyps

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ja hoor, ik weet zeker dat je hier je messen scherp mee gaat krijgen ( wel even goed oefenen om de juiste hoeken aan te houden, maar daar staan wel filmpjes over op youtube) .

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

ik ben me ook aan het verdiepen in messen slijpen en /of stroppen.. via bushcraft filmpjes e.e.a. bekeken.. mijn idee is, als je de messen echt scheermes scherp wil krijgen, heb je een steen van 3000\8000grid nodig en de prijsklasse rond €60 en daarbij een leren strop met stropping compound.. maar das mijn mening en ook ik ben hier niet ervaren in.. stropping met regelmaat en bij echte botte of beschadigde snijkant gebruik je de steen... ook ik sta open voor andere suggesties... grt Paul...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik zelf meerdere slijpsystemen meestal de DC4 (http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-fallkniven-diamant-keramische-slijpsteen-dc4.htm) en soms deze: http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-lansky-keramische-slijpstaaf.htm

 

voor bijlen gebruik ik dan weer de puck: http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-lansky-the-puck-slijpsteen.htm?suggest=puck

 

Binnenkort wil ik deze er ook graag bij gaan halen:http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-lansky-lcd02-tactische-slijpstaaf.htm

 

Heb ook nog een paar grotere liggen maar waar ik die vandaan heb geen idee...

 

EDIT: Deze heb ik ook nog liggen, hiermee maak ik het vaak af en dan nog een paar keer over mijn leren riem:http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-belgische-blauwe-wetsteen-150-x-40-mm.htm

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

ik was toch meer aan de wüsthof 3000/8000 wetsteen aant denken en inderdaad de puck voor mijn wetterlings bijl.. maar die wüsthof grid kan zomaar echt overdo zijn incl. de prijs.. ik denk regelmatig stroppen met compound op leer is je eerste onderhoud incl je carbonsteel l lemmet regelmatig met olie verzorgen...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik zou zelf de beitels slijpen op schuurpapier met daaronder een dikke spiegel of glasplaat. Omdat de slijpstenen door het slijpen met de beitels ongelijkmatig afslijpen vind ik dit persoonlijk jammer. Dan moet je ze weer vaker egaliseren waardoor ze snel dunner worden.

Voor de messen zouden de stenen wel kunnen. Maar als ik je mag adviseren zou ik voor de stenen van Naniwa gaan. Kosten wat meer maar bij Knives&Tools hebben ze vaak mooie (combi)aanbiedingen.

Of je gaat voor een geleide systeem van bv. EdgePro. Of DMT....

Het is allemaal erg persoonlijk. Ik heb veel verschillende systemen gehad en heb nu alleen nog de Naniwa's voor mijn keukenmessen en de EdgePro voor mijn zak-en outdoormessen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

 

Deze 3000/1000 steen zou ik als beginner niet kiezen. Dit is een wat zachtere steen waardoor je de steen zou kunnen beschadigen. (Ik praat uit ervaring...)

 

En let op als je een slijpstaaf neemt, neem dan de keramische en niet de diamanten want deze vernaggelen je snede (ja ik weet het, ik zie nog vaak genoeg professionele koks hun messen nog ff aanslijpen met zo'n diamanten slijpstaaf).

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...