Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Gast Toef

Atjar Ketimoen (SC.Vlaanderen variant)

Recommended Posts

Gast Toef

Op veler verzoek.

 

Ingrediënten ;

 

-1 Komkommer

-1 Gesnipperde ui/ sjalot

-1 rode peper, fijngehakt

-200 ml natuur azijn + de inhoud van 4 eetlepels

-1 eetlepel donkere basterdsuiker

-1 teen geperste knoflook

-1 theelepel gemberpoeder (Djahe)

-1 theelepel korianderpoeder (Ketoembar)

-2 kruidnagelen

-4 eetlepels suiker (gewone)

-300 ml water

- zout

 

Snijd de komkommer door in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een lepel, snijd hem dan in stukjes en meng met rode peper en mespuntje zout in een kom.

 

Breng 4 eetlepels natuur azijn met de bastard suiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer en roer door.

 

Doe in de steelpan de rest van de natuur azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en koriander poeder, 2 kruidnageltjes en suiker, breng dit aan de kook.

 

Blijf roeren tot dat de suiker is opgelost.

 

Azijn mengsel over de komkommer schenken door roeren en af laten koelen.

 

Daarna in een glazen pot doen of iets anders wat je handig vindt, je kan het ook heet in glazen pot doen...dan is het langer houdbaar ;) (inmaken)

 

Het originele recept is met palmsuiker en je kan het ook met pepers die jij lekker vindt doen, ik noem madam jeannette, rawit en jalapeno varieer er op los zou ik zeggen :D

 

Selamat makan !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Toef
ik weet niet of je deze al kende, maar dit is een must have voor preppers die van de Indo keuken houden.

 

Ik ken het, heb het recepten boek al jaren in een klapper zitten, zo'n blauwe met een anker erop ;)

Het is idd. een must have !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op veler verzoek.

 

Ingrediënten ;

 

-1 Komkommer

-1 Gesnipperde ui/ sjalot

-1 rode peper, fijngehakt

-200 ml natuur azijn + de inhoud van 4 eetlepels

-1 eetlepel donkere basterdsuiker

-1 teen geperste knoflook

-1 theelepel gemberpoeder (Djahe)

-1 theelepel korianderpoeder (Ketoembar)

-2 kruidnagelen

-4 eetlepels suiker (gewone)

-300 ml water

- zout

 

Snijd de komkommer door in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een lepel, snijd hem dan in stukjes en meng met rode peper en mespuntje zout in een kom.

 

Breng 4 eetlepels natuur azijn met de bastard suiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer en roer door.

 

Doe in de steelpan de rest van de natuur azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en koriander poeder, 2 kruidnageltjes en suiker, breng dit aan de kook.

 

Blijf roeren tot dat de suiker is opgelost.

 

Azijn mengsel over de komkommer schenken door roeren en af laten koelen.

 

Daarna in een glazen pot doen of iets anders wat je handig vindt, je kan het ook heet in glazen pot doen...dan is het langer houdbaar ;) (inmaken)

 

Het originele recept is met palmsuiker en je kan het ook met pepers die jij lekker vindt doen, ik noem madam jeannette, rawit en jalapeno varieer er op los zou ik zeggen :D

 

Selamat makan !

 

Hallo Toef,

 

Lees ik eroverheen?:confused: maar wanneer doe ik wat met het gesnipperde uitje?

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Toef
Hallo Toef,

 

Lees ik eroverheen?:confused: maar wanneer doe ik wat met het gesnipperde uitje?

 

:eek: Goeie..... vergeten :D

 

Uitje kan bij de stukjes komkommer, peper en mes puntje zout in de kom.

 

Dank je wel Crafts !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Toef
Er zat toch ook tauge doorheen?

 

Klopt !

 

Het gaat wel lekker zo he.... bakje taugé kan er op hetzelfde moment in als het uitje.

Ach..ach... sorry hoor :o

 

Tnx Highway.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Klopt !

 

Het gaat wel lekker zo he.... bakje taugé kan er op hetzelfde moment in als het uitje.

Ach..ach... sorry hoor :o

 

Tnx Highway.

geen probleem :) biertje? :p

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Wat is dat toch met al die mensen die zitten te forummen tijdens het werk?

En vooral, zijn er nog vacatures?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Toef

Ingrediënten ;

 

-1 Komkommer

-1 Gesnipperde ui/ sjalot

-1 Bakje taugé

-1 rode peper, fijngehakt

-200 ml natuur azijn + de inhoud van 4 eetlepels

-1 eetlepel donkere basterdsuiker

-1 teen geperste knoflook

-1 theelepel gemberpoeder (Djahe)

-1 theelepel korianderpoeder (Ketoembar)

-2 kruidnagelen

-4 eetlepels suiker (gewone)

-300 ml water

- zout

 

Snijd de komkommer door in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een lepel, snijd hem dan in stukjes en meng met rode peper,ui,taugé en mespuntje zout in een kom.

 

Breng 4 eetlepels natuur azijn met de bastard suiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer en roer door.

 

Doe in de steelpan de rest van de natuur azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en koriander poeder, 2 kruidnageltjes en suiker, breng dit aan de kook.

 

Blijf roeren tot dat de suiker is opgelost.

 

Azijn mengsel over de komkommer schenken door roeren en af laten koelen.

 

Daarna in een glazen pot doen of iets anders wat je handig vindt, je kan het ook heet in glazen pot doen...dan is het langer houdbaar (inmaken)

 

Het originele recept is met palmsuiker en je kan het ook met pepers die jij lekker vindt doen, ik noem madam jeannette, rawit en jalapeno varieer er op los zou ik zeggen

 

Selamat makan !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Toef
Wat is dat toch met al die mensen die zitten te forummen tijdens het werk?

En vooral, zijn er nog vacatures?

 

Niet geschikt voor jou Loreen, jij denkt te veel na ;)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...