Ga naar inhoud
GENEGEERD

kan de EVACUAID (Man Down System) ook iets voor preppers betekenen?


hayauchi

Aanbevolen berichten

De Evacuaid is uitermate geschikt wanneer een persoon zich in een potentieel gevaarlijke situatie bevindt, of indien een persoon moet evacueren vanwege een plotselinge noodsituatie. In tegenstelling tot gewone man down systemen en PASS-apparaten, is Evacuaid ‘s werelds eerste gecombineerde man down systeem en nood-zaklantaarn.

 

BHV_armband.jpg.6242643213a5333345dbfe7f24e8cc8e.jpg

 

 

In deze post een nadere kennismaking met een bijzondere armband (EVACUAID) die o.a. in de Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) wordt toegepast.

Het apparaat is in 2012 ontwikkeld in Noorwegen.

 

Ik heb voor ik als Topic Starter deze post begon eerst gecontroleerd of er al iets over geschreven is in dit forum: volgens mij niet. (Toch twijfel ik.) Het is zo'n typisch hebbeding waar gemakkelijk een topic over gestart kan worden.

 

Wat is de Evacuaid? Een armband met een batterij voor evacuatie-doeleinden.

 

evacuaidtransparent_short.jpg.0591fbcd33693948898d00c1933d9a49.jpg

 

Evacuaid is een veiligheidsarmband welke zeer geschikt is voor het uitoefenen van BHV taken. Beide handen blijven beschikbaar voor de hulpverlening. De armband wordt bij het omdoen direct geactiveerd, de 7 LED’s stralen voldoende licht, zowel direct vooruit als rondstralend. Bij passiviteit (b.v. bewusteloosheid) klinkt er een 90 Db akoestisch signaal die weer door andere hulpverleners gehoord kan worden. De alarmknop kan ook persoonlijk worden geactiveerd bij bv een ongeval of beknelling. De Evacuaid heeft een IP waarde van 6.7, dus een hoge bescherming tegen stof en vocht. De AA lithium batterijen hebben een levensduur van 2-6 jaar, afhankelijk van het gebruik.

 

Het apparaat kost 145 euro. Een link naar een webshop die deze armband verkoopt is o.a. http://www.safe-products.nl/evacuaid.asp

 

Deze video geeft een inleiding over de Evacuaid. Er zijn meer video's op YouTube te vinden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8IZS4O_q9q8

 

Ik denk dat deze armband binnen een goed ingevoerde preppergroep of binnen een op elkaar ingespeeld preppergezin wel handig kan zijn.

 

Ik ben benieuwd naar jullie meningen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Er zijn veel verschillende man-down functies, en dit apparaatje kent maar beperkte functionaliteit. In SHTF situaties heeft dit maar een beperkte waarde.

 

Er zijn dedicated apparaten zoals de Mark Alert 3000

http://www.xmark.eu/xmark-alert-3000.html

 

Er zijn telefoontoepssingen . Zowel een app voor iphone, maar ook Sonim heeft specifieke functies...

http://www.mobilecowboys.nl/toestellen/12381

 

Daarnaast heb je ook portofoons met MENDOWN functie. (vaak het meeste robuuste oplossingen)

 

En dan heb je nog in de ouderenzorg, valdetectie, ruimte verlaten systemen. en zijn er incompany oplossingen voor bijvoorbeeld zwembaden, of industrie..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...