Ga naar inhoud
GENEGEERD

BOB en Sentiment


Krullenbol

Aanbevolen berichten

Het was een gewone dag, je lag natuurlijk weer later dan bedoelt pas in bed. Halverwege de nacht draai je je om, half wakker nog half slapend probeer je weer verder te slapen. Je hoort een geluid en langzaam wordt je wakker. Je luistert, kijkt om je heen. Iets is anders. Iets klopt niet. Zonder dat je het eigenlijk door hebt sta je al naast je bed. Terwijl je weg loopt van je bed zie je het uit een ooghoek door het raam. " Dit is niet goed, ik moet weg hier." De gedachtes vliegen door je hoofd, de meeste te vaag om werkelijk waar te nemen, behalve deze die dendert door je hoofd opnieuw en opnieuw. "Weg hier"

 

Dagen, weken, maanden later zit je hier dan. Op het meeste was je voorbereid. Een vuurtje maken en een slaapplaats waren snel geregeld. De eerste dagen, weken, maanden waren hectisch, vluchtig, nu lijkt de rust langzaam terug te keren. Langzaam vind je je weg in deze nieuwe situatie.

 

 

 

Dit is natuurlijk een van duizenden mogelijke situaties en iedereen prept voor anderen dingen. Hetgeen wat ze allemaal gemeen hebben zijn de eindeloze praktische items. Maar buiten deze items, waar kan jij niet zonder qua sentiment? Als je daar dan 's avonds zou zitten na een tijd van thuis, wat zou je dan graag in je BOB willen hebben gehad? Denk aan foto's of bijvoorbeeld muziek. En zit dit dan ook al in jouw BOB ?

 

Ik me voorstellen dat als er een soortgelijke situatie zich voordoet, ik een heel aantal foto's graag mee zou willen nemen. Ik heb een jarenboekje waarin ik per kalenderjaar foto's heb en vaak wat bijgeschreven heb wat dat jaar heeft gedefinieerd. Dat zou dan ook het geen zijn wat na alle praktische dingen meteen mee zou gaan.

 

(Mijn excuses als een soortgelijk draadje al bestaat, ik en de zoek-functie kunnen het nog niet zo goed vinden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Wat ik dan in mijn Bob zou willen hebben is foto's van mijn kinderen en andere mensen die belangrijk zijn in mijn leven.

Ook wat muziek waar ik rustig van wordt. Ontspannen zijn is een noodzaak bij het nemen van beslissingen.

Weer Helder kunnen denken gaat vaak niet vanzelf.

Die foto's kun je misschien nog nodig hebben wanneer je iemand bent kwijtgeraakt.

Een foto zegt meer dan een mondelinge beschrijving .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Overleven is leuk maar uiteindelijk doe je het voor elkaar.

 

Mooi verwoord !

@bjo1998 ik snap best dat je vooruit wil, daarentegen herinneringen en de fysieke manifestatie daarvan (al dan niet in de vorm van fotografie) lijkt me niet per definitie niet vooruit willen. Daarbij is het bij mij ook zo'n gedachte dat ik dan nog foto's heb van de tijd " voordat ..." en ook voor mijn eventuele kinderen en hun kinderen iets om te zien hoe mijn leven eruit heeft gezien. (Ik zou dat heel leuk vinden om zoiets in te zien van mijn grootouders toen ze mijn leeftijd waren)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik in mijn BoB mee zou nemen als troost? Mijn digitale collectie porno...

 

Analoog over digitaal! Is hier extra van toepassing lijkt me ;).

 

In mijn bob zitten een aantal foto's, maar het zijn een aantal zakmessen die persoonlijke waarde voor mij hebben (gekregen van mijn grootouders). Daarbij heeft mijn horloge veel persoonlijke waarde, maar deze heb ik iedere dag om.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja ik ben bang dat onze katten ook niet mee gaan. Ze lopen waarschijnlijk weg, en als ze al in de buurt blijven wordt het moeilijker om on opgemerkt de reizen.

 

Als ik er met de auto vandoor moet gaat ze mee. Gelukkig is het een apart beest, net een magneet, wil niets liever als zoveel mogelijk bij mij in de buurt blijven, maar haar eigen eten vangen is ze een kei in.

Het probleem wat met je huisdieren te doen is al veelvuldig besproken hier, zoek maar eens op de term "Huisdieren" en klik daarbij de optie "zoek alleen in titels" aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...