Ga naar inhoud

BoeKou

Lid
 • Items

  89
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BoeKou

 1. Daarom zeg ik: Zo lang je gezond bent ben je als het als prepper aan jezelf verplicht om je conditie op peil te houden.
 2. Geen conditie is m.i. geen optie voor een prepper. Je zult, volgens mij, altijd moeten zorgen dat je een grote afstand in zo kort mogelijke tijd per fiets of te voet af kunt leggen. Sinds het voorjaar ben ik daarom begonnen actief aan mijn conditie te werken. Over een aantal maanden zal ik dan ook een halve marathon gaan lopen. Je hoeft het natuurlijk niet te overdrijven, maar bij een goede voorbereiding hoort zeker een goede conditie en gezondheid. Ik houd er rekening mee dat de kans zich voordoet dat ik niet over een auto o.i.d. kan beschikken. Aangezien mijn gezin zich overdag op zo'n 20 km afstand bevindt wil ik deze afstand in een zo kort mogelijke tijd te voet willen overbruggen. Geen conditie is zo lang je gezond bent geen optie.
 3. Waarschijnlijk blijft hij ook graag below radar. Ondertussen wel weer om zes uur uit de veren om de kippen te voeren
 4. Ik krijg het idee dat Herbert hier ook rondstruint. Wil de echte Herbert Blankesteijn opstaan?
 5. 8,7 GB voor de engelstalige Wikipedia valt me nog mee. Je weet dan zeker dat je genoeg leesvoer hebt voor de komende jaren
 6. 8e filmpje van @Tom 's link. Sommige methodes zijn redelijk out of the box. Erg leuk.
 7. Gezakt, helaas. Ik weet nu in ieder geval wel dat ik voor de SHTF nog pc speakers moet aanschaffen, omdat ik anders de noodfrequentie op de radio blijkbaar niet ga vinden.
 8. Leuk, met behulp van ijs vuur maken. Ik was er niet op gekomen.
 9. MET SPOED nog wel. Hij voert de druk gelijk op. En we hebben het allemaal al zo druk met voorbereiden.
 10. Veel oudejaarsavonden geven je daarentegen het idee dat doomsday al aangebroken is
 11. Idd, laten we ons wel even aan de wet houden mensen!
 12. Je kunt het natuurlijk altijd vacuumsealen. Heb je het ook gelijk in mooie praktische porties. Het zal echter wel een mooi klusje zijn om dat allemaal te gaan verpakken.
 13. Goede vraag, dat weet ik mbt melkpoeder ook niet zeker. Ik neem aan dat je ook een grootverpakking in gaat slaan? Meel is bij mijn weten sowieso maar beperkt houdbaar. Volgens mij heeft maismeel wel een 'indefinite shelf life', maar ook dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wellicht dat iemand anders hier het antwoord op heeft?
 14. Je kunt absoluut gebruikte emmers gebruiken om voedsel in te slaan. Het is echter van groot belang om deze van te voren echt goed te steriliseren. Daarnaast moet je er goed op letten dat ze nog goed af te sluiten en niet beschadigd zijn.
 15. Ik kan het hier alleen maar mee eens zijn. Hoewel velen het blijkbaar anders zouden zien is tot nu toe het kapitalisme, ondanks z'n vele up's en down's de enige succesvolle vorm van vooruitgang gebleken. Naar mijn mening ook nog steeds de meest eerlijke. Juist, dat klinkt misschien vreemd, maar in een zuiver kapitalistische wereld heeft ieder individu de mogelijkheid om van krantenjongen naar miljonair te groeien. Gelijke kansen voor iedereen dus. Als je de commerciele zooi niet ziet zitten dan kun je beter gelijk verhuizen naar Papua New Guinea en met een vodje tussen je bilnaad lopen. Toch zien de meesten onder ons dat ook niet zitten, want we willen allemaal voldoende noodstroom om die iPad nog te kunnen gebruiken. Zelfvoorzienend leven, fantastisch, de meesten onder ons (waaronder ikzelf) zouden het maar al te graag willen. Maar toch, wel graag met een zonnepanneel op het dak of een windmolen in de tuin, aangezien we gretig gebruik maken van de digitale voorzieningen om bijvoorbeeld 'connected' te blijven. Als klap op de vuurpijl wordt in een voorgaande post 'pedo', 'fraude', 'hoeren', 'drugs' en weet ik veel wat nog meer soort van in verband gebracht met de VVD en PvdA. Ik vraag me soms af wat voor paddenstoelen sommige mensen op het menu hebben staan. Hoe dan ook: Het kapitalisme met al z'n voor- en nadelen heeft ons tot nu toe wel meer gebracht dan dat het 'gekost' heeft. Iedereen die het hiermee oneens is mag morgen z'n pc bij het grofvuil zetten.
 16. Ik weet niet wat het beleid t.a.v. het plukken in Nederland is, maar je zou de cantharel eens moeten proberen. Dit is echt een aanrader. Zelfs na het even opbakken op een broodje zijn ze heerlijk. Wordt in grote aantallen geconsumeerd hier in Zweden.
 17. Daarom vind ik die 25kg zakken erg interessant. Melk en eieren zullen namelijk producten zijn waar je bijna niet aan kunt komen in tijden van echte crisis, terwijl ze in zoveel producten worden gebruikt. Aangevuld met een flinke voorraad knorr poedersauzen en een maaltijd kan weer lekker smaken.
 18. BoeKou

  Gratis eten

  Interessante link! Veel mensen weten helaas (niet meer) hoeveel voedsel gewoon in de berm te vinden is. In de huidige tijd worden het jagers- en verzamelaarsinstinct helaas op andere (triviale) zaken toegepast. Vooral de kastanjebitterballen spreken mij erg aan
 19. @Johnny BravoNL Dan zal deze ook wel verwijderd worden. Het was ook het eerste waar ik aan dacht bij de titel. Heb nu al medelijden met de 'gelukkige' ontvanger van het (kw)(z)akje
 20. Melkpoeder is bij diverse groothandels te koop in zakken van 25kg. Sla er een aantal van in en je bent helemaal de man na de SHTF. Melkpoeder is zeer lang houdbaar dus zeker een goede lange termijn investering.
 21. Leuke en nuttige review! Duurzaamheid is in tijden van nood een zeer waardevol iets. Afgaande op jouw test lijkt mij de Wetterling een mooi compact bijltje. Ik moet zeggen dat de prijzen mij nog wel aardig tegenvallen, afgezien van de Scandia dan. Maar zoals gezegd, duurzaamheid gaat in dit geval boven alles.
 22. Mooi voor opoe. Mocht ze het niet halen kun je gelijk het vlees aansnijden. (Granny Ready to Eat)
 23. @Tyler Durden Ik ben zeker met je eens dat preppen op basis van electrische voorzieningen redelijk zinloos is. Ik ben echter wel van mening dat zonder electriciteit het ook zeker in Nederland mogelijk is om te overleven. Brandbare materialen zijn m.i. overal te vinden. Je wil niet weten wat er allemaal in een houtkachel kan Daarnaast kunnen we het er denk ik wel over eens zijn dat een jaar na een echte SHTF situatie in ieder geval een derde van de bevolking het loodje heeft gelegd en de overbevolking in de randstad zal zich geleidelijk aan verspreiden door de rest van het land. Ook staan er nog steeds heel veel bomen op bijvoorbeeld de veluwe kan ik je vertellen. Voor een goed voorbereide prepper zie ik dan ook zeker geen problemen.
 24. @Tyler Durden Dank voor deze eye-opener. Ik zal de Afrikanen even laten weten dat ze niet zo moeilijk moeten doen!
 25. Ik ben te lui om alle voorgaande 47 pagina's volledig te lezen, maar volgens mij is het onmogelijk om het allerbeste mes te vinden. Er zijn zoveel verschillende soorten op de markt, afhankelijk van het doeleinde dat ik zou aanraden een kleine verzameling van verschillende messen aan te schaffen. Het allerbelangrijkste zijn voor mij de tools waarmee ik het mes scherp en in goede conditie kan houden. Beter een vlijmscherp mes van 'mindere' kwaliteit dan een topper van een bushcraftmes waarmee je nog geen papiertje kunt snijden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...