Ga naar inhoud

OmeDries

Lid
 • Aantal items

  92
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door OmeDries

 1. Energie = 0.5mv². De massa maakt wel uit ja, maar het gaat hier vooral om de snelheid. Het is te hopen (als hij inslaat) dat het met 10km/s gaat en niet met 70km/s .
 2. Ik ben allergies voor nikkel. Ik mag een euro-munt niet te lang in mijn hand houden. Naja, na SHTF is de euro toch verleden tijd.
 3. Zo zwart/wit is het niet in de natuurkunde. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday daarom niet mogelijk. Het uitzenden van radiosignalen door een zender met antenne in een kooi van Faraday is ook niet mogelijk. Allerlei stoorvelden, zoals van bliksem, hebben in een kooi van Faraday geen invloed; vandaar dat kritische natuurkundige experimenten vaak in een dergelijke kooi gedaan worden. Een dichte auto werkt als kooi van Faraday, maar vanwege de grote ramen is ontvangst van hoge frequenties zoals voor GSM (golflengte 33 cm) in de auto nog wel mogelijk.
 4. ... Omdat er een meisje op die foto staat?
 5. Dat je een euro betaald en niet 0,825 is niet vanwege de premium maar vanwege belasting.
 6. Ik vind dat de grieken nog geen inspraak hebben verdiend, laat staan in geld...
 7. Wat is het verhaal van gebouw 7?
 8. Blijkbaar kan jij niet rekenen. Ik zeg 10m³ aan kerosine, dat weegt ongeveer 8 ton, vriend.
 9. Veel van die gebouwen worden dat ook niet bestookt met boeing's wegende 100 ton met tonnen aan brandstof. Veel mensen vergeten waarom brandstof zo'n doorslaggevende factor kan zijn. 10 m³ kerosine wordt in luttele seconden omgezet naar duizenden m³ aan gassen, met een temperatuur van 800 graden. Men zegt dat kerosine niet heet genoeg is om staal te smelten, maar het wordt bij hete temperaturen wel zachter. Dat het boter wordt zal ik niet zeggen, maar zachter wordt het zeker. Per Kg verbrande kerosine ontstaat er 43,1 mega joule aan energie. Onthoud dat je met 1 joule 100 gram 1 meter de lucht in kan tillen. Wat kan je dan met 4.310.000 joule? Oh wacht, dat was pas 1 kg, er waren tonnen aan kerosine. Dat gebouw had geen schijn van kans, en jullie theoriën ook niet.
 10. Natuurlijk brandde het gebouw niet nadat het instortte. Dat vuur gaat dan natuurlijk uit. Vrij logisch om in te zien.
 11. Yes! Dan kunnen we weer hilarisch lachen en leren tegerlijkertijd! Geweldig is dit programma! Am I nuts or are you?
 12. Ik ben benieuwd hoeveel van ons het echt een keer gaan doen. Of dat nou is omdat ze het willen of omdat ze moeten. Wij zitten hier er nu allemaal over te praten, maar wel achter de PC/tablet. Ik ben benieuwd. Ik zou het zelf willen doen, maar dan moet ik nog veel leren. Overigens dan wel met 2 of 3 vrienden. Dat lijkt me helemaal tof. Tot die tijd blijf ik een PC-survivalist.
 13. Logisch dat iedereen er zo'n moeite mee heeft, het is ook onnatuurlijk voor een mens om een half jaar alleen te zijn. Wij zijn kudde dieren, Vroeger leefde de mens in roedels van 20 à 30 personen. Kinderen, mannen, vrouwen, stamoudsten. Ze waren niet altijd bij elkaar, maar waren een familie. We never survived on our own, we survived together.
 14. Volgens mij werkt het niet precies zo. Degene die print mag het niet zomaar uitgeven, die mag het uitlenen. De rente (op dit moment bijna 0%) mag de centrale bank zelf houden. Net zoals bij een hypotheek, de bank print, afgelost geld wordt verbrandt.
 15. Kunt u mij uitleggen waarom de elite daar gebaat bij is?
 16. Spiritus is ideaal als aanmaakmiddel. Gewoon een paar klokjes spiritus en woem, VUUR! Bovendien is het heel brandveilig.
 17. Spiritus. Minstens 10 liter spiritus.
 18. Dit bevestigd wat wij weten. Mensen gaan plunderen zodra het ze wel moeten. Er zijn dan geen sociale normen meer. Logisch reactie, de aarde heeft er 3 miljard jaar over gedaan om dat er bij ons in te krijgen. Instinct.
 19. Vingerhoedskruid is zeer giftig. Volgens mij kan het een hartstilstand veroorzaken. Kikkers kun je eten, padden daarintegen weer niet.
 20. Ik wil graag mijn vlinderslag bij het wedstrijdzwemmen nog wat bijspijkeren. Op die manier krijg ik bredere schouders waardoor ik volgend jaar beter mijn volkstuin kan onderhouden. Doordat ik dan (hopelijk) een betere opbrengst heb, kan ik overschotten verkopen en daarvan mijn zilver en goud pensioen vergroten. Zo koppel ik leren en trainen aan vermogensgroei.
 21. Ik zie niet echt de meerwaarde van eten uit de natuur in Nederland tijdens een hongersnood. Mensen googelen gewoon eventjes en daarna is binnen de kortste keren de hele natuur in Nederland leeggeroofd. Ikzelf investeer liever in een tuintje met eetbare planten. Desalniettemin is het wel leuk en handig om te weten van eetbare planten, maar ze zoeken loont niet echt in mijn ogen.
 22. Bestaat al en is zeer nuttig. Twitter.
 23. Hyperinflatie kan ontstaan op 2 redenen. De eerste reden is natuurlijk de geldpers. De tweede reden is het wegvallen van vertrouwen in geld. Bij nummer twee stijgt de waarde van goud en zilver tenopzichte van zo'n beetje alles, omdat de vraag naar munten/baren enorm stijgt. Het argument van het ontstaan van deflatie in ons huidige systeem is het omvallen van banken. Al het elektronische geld verdwijnt dan en slechts ons kontant geld blijft over. Neemt u 100 euro aan voor uw BMW X5? Ik denk dat we dan ook van het huidige systeem afstappen. Immers wanneer de burger afstapt is het al gedaan. Ik geloof niet zo in blijvende deflatie, al is het maar superdeflatie (niet eens hyperinflatie)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...