Ga naar inhoud

OmeDries

Lid
 • Aantal items

  92
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door OmeDries

 1. Ik ben allergies voor nikkel. Ik mag een euro-munt niet te lang in mijn hand houden. Naja, na SHTF is de euro toch verleden tijd.
 2. Zo zwart/wit is het niet in de natuurkunde. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday daarom niet mogelijk. Het uitzenden van radiosignalen door een zender met antenne in een kooi van Faraday is ook niet mogelijk. Allerlei stoorvelden, zoals van bliksem, hebben in een kooi van Faraday geen invloed; vandaar dat kritische natuurkundige experimenten vaak in een dergelijke kooi gedaan worden. Een dichte auto werkt als kooi van Faraday, maar vanwege de grote ramen is ontvangst van hoge frequenties zoals voor GSM (golflengte 33 cm) in de auto nog wel mogelijk.
 3. ... Omdat er een meisje op die foto staat?
 4. Yes! Dan kunnen we weer hilarisch lachen en leren tegerlijkertijd! Geweldig is dit programma! Am I nuts or are you?
 5. Ik ben benieuwd hoeveel van ons het echt een keer gaan doen. Of dat nou is omdat ze het willen of omdat ze moeten. Wij zitten hier er nu allemaal over te praten, maar wel achter de PC/tablet. Ik ben benieuwd. Ik zou het zelf willen doen, maar dan moet ik nog veel leren. Overigens dan wel met 2 of 3 vrienden. Dat lijkt me helemaal tof. Tot die tijd blijf ik een PC-survivalist.
 6. Logisch dat iedereen er zo'n moeite mee heeft, het is ook onnatuurlijk voor een mens om een half jaar alleen te zijn. Wij zijn kudde dieren, Vroeger leefde de mens in roedels van 20 à 30 personen. Kinderen, mannen, vrouwen, stamoudsten. Ze waren niet altijd bij elkaar, maar waren een familie. We never survived on our own, we survived together.
 7. Spiritus is ideaal als aanmaakmiddel. Gewoon een paar klokjes spiritus en woem, VUUR! Bovendien is het heel brandveilig.
 8. Spiritus. Minstens 10 liter spiritus.
 9. Vingerhoedskruid is zeer giftig. Volgens mij kan het een hartstilstand veroorzaken. Kikkers kun je eten, padden daarintegen weer niet.
 10. Ik wil graag mijn vlinderslag bij het wedstrijdzwemmen nog wat bijspijkeren. Op die manier krijg ik bredere schouders waardoor ik volgend jaar beter mijn volkstuin kan onderhouden. Doordat ik dan (hopelijk) een betere opbrengst heb, kan ik overschotten verkopen en daarvan mijn zilver en goud pensioen vergroten. Zo koppel ik leren en trainen aan vermogensgroei.
 11. Ik zie niet echt de meerwaarde van eten uit de natuur in Nederland tijdens een hongersnood. Mensen googelen gewoon eventjes en daarna is binnen de kortste keren de hele natuur in Nederland leeggeroofd. Ikzelf investeer liever in een tuintje met eetbare planten. Desalniettemin is het wel leuk en handig om te weten van eetbare planten, maar ze zoeken loont niet echt in mijn ogen.
 12. Teveel is inderdaad teveel, maar te weinig is nog slechter voor je. Eigenlijk snap ik nog steeds niet waarom het onderwerp "eten" zo moeilijk is. Gevarieerd en genoeg. Dat is alles eigenlijk. Volgens mij kan je lichaam trouwens best wat hebben hoor. Sinds mijn vierde levensjaar eet ik geen fruit. Ik heb het weleens geprobeerd maar vind het echt niet lekker, toch voel ik mij kiplekker.
 13. E-nummers hebben een onterechte slechte naam. Vaak schrikken mensen ook van termen als natrium-trimetabenzol enzovoorts. (die laatste was verzonnen). Om echt te weten wat je eet moet je toch echt googelen. Er zijn zelfs E-nummers die gezond zijn (denk aan vitamines en mineralen)
 14. Jodium werkt anders. Je neemt jodium tabletten in zodat je lichaam al verzadigd is qua jodium gehalte. Als er daarna een wolk radioactieve jodium overkomt zal je lichaam het niet opnemen om te gebruiken maar meteen uitscheiden.
 15. Radioactief Uranium is ook een isotoop. Vaak hebben elementen isotopen die stabiel zijn en isotopen die instabiel zijn. Protium is een stabiel isotoop. Tritium is een instabiel isotoop. U-238 is een instabiel isotoop. Allen van deze stoffen zijn elementen. De eerste 2 waterstof, de laatste uraan. Tritium zit overigens niet in onze atmosfeer. Slechts Deuterium en Protium. Als geconcentreerd gas is het wel gevaarlijk bij inademen. Nadat bijvoorbeeld je lichtstaafje is gebroken.
 16. Wat bedoel jij precies met een isotoop, geen radioactief element? Dat het niet door het glas gaat weet ik wel, maar je wilt dat spul niet inademen. Wanneer het glas breekt wordt het onmiddelijk een gas. Dat gas is wel schadelijk in je longen.
 17. Hoewel het bètaverval met een lage mega elektronvolt gepaard gaat, kilo elektronvolt als ik me niet vergis, wil ik toch even vertellen dat het radioactief is, maar niet zoals u dat gewend bent. Het is meer dat je niet moet schikken van verhoogde waardes van straling in je huis als je bang bent voor een wolk uit fukushima ofzo.
 18. Het normale Nederlandse volk (met als voorbeeld nu de zwangere vrouwen) worden geïndoctrineerd met het idee dat preppers raar en gestoord zijn. Wij worden in een hokje gestopt.
 19. Tritium is een instabiel atoom. Wees daarvan op de hoogte.
 20. Je moet muizen niet zien als vijanden van je prepper-voorraad. Je moet ze vangen en dan inblikken om zo je prepper-voorraad te vergroten!
 21. OmeDries

  Gratis eten

  Beetje beschamend, maar waar vind ik veel paardenbloemen? Waar groeien die dingen met z'n 400den bij elkaar?
 22. De schrijver maakt onredelijke connecties tussen preppers.nl en de apocalyps van de maya's. Daarna zegt hij de edenaren zich wel zorgen maken om 2013 en volgend. Volgens mij doet het gros dat hier ook...
 23. Dan zou de titel moeten zijn: Koken zonder extra warmte toevoegen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...