Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OmeDries

Lid
 • Aantal items

  92
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

46 Uitstekend

Over OmeDries

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Twente
 • Interesses
  Scheikunde
 • Beroep
  Bijles Chemie
 1. Energie = 0.5mv². De massa maakt wel uit ja, maar het gaat hier vooral om de snelheid. Het is te hopen (als hij inslaat) dat het met 10km/s gaat en niet met 70km/s .
 2. Ik ben allergies voor nikkel. Ik mag een euro-munt niet te lang in mijn hand houden. Naja, na SHTF is de euro toch verleden tijd.
 3. Zo zwart/wit is het niet in de natuurkunde. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday daarom niet mogelijk. Het uitzenden van radiosignalen door een zender met antenne in een kooi van Faraday is ook niet mogelijk. Allerlei stoorvelden, zoals van bliksem, hebben in een kooi van Faraday geen invloed; vandaar dat kritische natuurkundige experimenten vaak in een dergelijke kooi gedaan worden. Een dichte auto werkt als kooi van Faraday, maar vanwege de grote ramen is ontvangst van hoge frequenties zoals voor GSM (golflengte 33 cm) in de auto nog wel mogelijk.
 4. ... Omdat er een meisje op die foto staat?
 5. Dat je een euro betaald en niet 0,825 is niet vanwege de premium maar vanwege belasting.
 6. Ik vind dat de grieken nog geen inspraak hebben verdiend, laat staan in geld...
 7. Wat is het verhaal van gebouw 7?
 8. Blijkbaar kan jij niet rekenen. Ik zeg 10m³ aan kerosine, dat weegt ongeveer 8 ton, vriend.
 9. Veel van die gebouwen worden dat ook niet bestookt met boeing's wegende 100 ton met tonnen aan brandstof. Veel mensen vergeten waarom brandstof zo'n doorslaggevende factor kan zijn. 10 m³ kerosine wordt in luttele seconden omgezet naar duizenden m³ aan gassen, met een temperatuur van 800 graden. Men zegt dat kerosine niet heet genoeg is om staal te smelten, maar het wordt bij hete temperaturen wel zachter. Dat het boter wordt zal ik niet zeggen, maar zachter wordt het zeker. Per Kg verbrande kerosine ontstaat er 43,1 mega joule aan energie. Onthoud dat je met 1 joule 100 gram 1 meter de
 10. Natuurlijk brandde het gebouw niet nadat het instortte. Dat vuur gaat dan natuurlijk uit. Vrij logisch om in te zien.
 11. Yes! Dan kunnen we weer hilarisch lachen en leren tegerlijkertijd! Geweldig is dit programma! Am I nuts or are you?
 12. Ik ben benieuwd hoeveel van ons het echt een keer gaan doen. Of dat nou is omdat ze het willen of omdat ze moeten. Wij zitten hier er nu allemaal over te praten, maar wel achter de PC/tablet. Ik ben benieuwd. Ik zou het zelf willen doen, maar dan moet ik nog veel leren. Overigens dan wel met 2 of 3 vrienden. Dat lijkt me helemaal tof. Tot die tijd blijf ik een PC-survivalist.
 13. Logisch dat iedereen er zo'n moeite mee heeft, het is ook onnatuurlijk voor een mens om een half jaar alleen te zijn. Wij zijn kudde dieren, Vroeger leefde de mens in roedels van 20 à 30 personen. Kinderen, mannen, vrouwen, stamoudsten. Ze waren niet altijd bij elkaar, maar waren een familie. We never survived on our own, we survived together.
 14. Volgens mij werkt het niet precies zo. Degene die print mag het niet zomaar uitgeven, die mag het uitlenen. De rente (op dit moment bijna 0%) mag de centrale bank zelf houden. Net zoals bij een hypotheek, de bank print, afgelost geld wordt verbrandt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...