Ga naar inhoud

OmeDries

Lid
 • Items

  92
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Twente
 • Interesses
  Scheikunde
 • Beroep
  Bijles Chemie

OmeDries's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

46

Reputatie

 1. Ik ben allergies voor nikkel. Ik mag een euro-munt niet te lang in mijn hand houden. Naja, na SHTF is de euro toch verleden tijd.
 2. Zo zwart/wit is het niet in de natuurkunde. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday daarom niet mogelijk. Het uitzenden van radiosignalen door een zender met antenne in een kooi van Faraday is ook niet mogelijk. Allerlei stoorvelden, zoals van bliksem, hebben in een kooi van Faraday geen invloed; vandaar dat kritische natuurkundige experimenten vaak in een dergelijke kooi gedaan worden. Een dichte auto werkt als kooi van Faraday, maar vanwege de grote ramen is ontvangst van hoge frequenties zoals voor GSM (golflengte 33 cm) in de auto nog wel mogelijk.
 3. ... Omdat er een meisje op die foto staat?
 4. Yes! Dan kunnen we weer hilarisch lachen en leren tegerlijkertijd! Geweldig is dit programma! Am I nuts or are you?
 5. Ik ben benieuwd hoeveel van ons het echt een keer gaan doen. Of dat nou is omdat ze het willen of omdat ze moeten. Wij zitten hier er nu allemaal over te praten, maar wel achter de PC/tablet. Ik ben benieuwd. Ik zou het zelf willen doen, maar dan moet ik nog veel leren. Overigens dan wel met 2 of 3 vrienden. Dat lijkt me helemaal tof. Tot die tijd blijf ik een PC-survivalist.
 6. Logisch dat iedereen er zo'n moeite mee heeft, het is ook onnatuurlijk voor een mens om een half jaar alleen te zijn. Wij zijn kudde dieren, Vroeger leefde de mens in roedels van 20 à 30 personen. Kinderen, mannen, vrouwen, stamoudsten. Ze waren niet altijd bij elkaar, maar waren een familie. We never survived on our own, we survived together.
 7. Spiritus is ideaal als aanmaakmiddel. Gewoon een paar klokjes spiritus en woem, VUUR! Bovendien is het heel brandveilig.
 8. Spiritus. Minstens 10 liter spiritus.
 9. Vingerhoedskruid is zeer giftig. Volgens mij kan het een hartstilstand veroorzaken. Kikkers kun je eten, padden daarintegen weer niet.
 10. Ik wil graag mijn vlinderslag bij het wedstrijdzwemmen nog wat bijspijkeren. Op die manier krijg ik bredere schouders waardoor ik volgend jaar beter mijn volkstuin kan onderhouden. Doordat ik dan (hopelijk) een betere opbrengst heb, kan ik overschotten verkopen en daarvan mijn zilver en goud pensioen vergroten. Zo koppel ik leren en trainen aan vermogensgroei.
 11. Ik zie niet echt de meerwaarde van eten uit de natuur in Nederland tijdens een hongersnood. Mensen googelen gewoon eventjes en daarna is binnen de kortste keren de hele natuur in Nederland leeggeroofd. Ikzelf investeer liever in een tuintje met eetbare planten. Desalniettemin is het wel leuk en handig om te weten van eetbare planten, maar ze zoeken loont niet echt in mijn ogen.
 12. Teveel is inderdaad teveel, maar te weinig is nog slechter voor je. Eigenlijk snap ik nog steeds niet waarom het onderwerp "eten" zo moeilijk is. Gevarieerd en genoeg. Dat is alles eigenlijk. Volgens mij kan je lichaam trouwens best wat hebben hoor. Sinds mijn vierde levensjaar eet ik geen fruit. Ik heb het weleens geprobeerd maar vind het echt niet lekker, toch voel ik mij kiplekker.
 13. E-nummers hebben een onterechte slechte naam. Vaak schrikken mensen ook van termen als natrium-trimetabenzol enzovoorts. (die laatste was verzonnen). Om echt te weten wat je eet moet je toch echt googelen. Er zijn zelfs E-nummers die gezond zijn (denk aan vitamines en mineralen)
 14. Jodium werkt anders. Je neemt jodium tabletten in zodat je lichaam al verzadigd is qua jodium gehalte. Als er daarna een wolk radioactieve jodium overkomt zal je lichaam het niet opnemen om te gebruiken maar meteen uitscheiden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...