Ga naar inhoud

jacobus

Lid
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jacobus

  1. misschien wel handig want je weet nooit wie je tegenkomt met preppen: een preppers woordenboek en daarmee bedoel ik een klein woordenboekje dat waterbestendig is en dan het liefst met meerdere talen in 1 boekje. en misschien ook wat preppers/survival begrippen er in.
  2. klinkt als een mooie tijdsbesteding! en het leer koop je in een speciale winkel of je kent iemand die je aan reststukken kan helpen? (want voor een riem heb je toch slechts een smal stuk nodig?)
  3. wij hebben hier soms weken dat we een paar muizen per dag vangen gelukkig hebben we ze niet meer in huis (op het moment). onze kat die vangt er soms een paar op de dag. hoe wij ze vaak vangen is met die simpele tomcat muizen vallen en een klein beetje eendenkorrel (komen ze heel erg op af) en als we een hol vinden in een hok of in het gras etc, zetten we er met klinkers een omheining omheen, slaan er een paar pennen in de grond, zetten de klemmen en die maken we met een ijzerdraadje aan de pennen vast. voor in een veld/open ruimte een goede manier naar mijn mening. ratten vingen wij vaak met een coil spring trap. http://www.mainemilitary.com/ProductCart/pc/catalog/duke1.75.jpg (foto via google) ooit bij een ongediertebestrijding/jachtwinkel gekocht en werkten geweldig. en @Roel wat een mooie katten maar eten ze het bij jou niet op? bij mij eet de kat alles wat hij vangt op (muizen, duiven, kauwen, merels etc en zelfs heel soms een zwaluw)
  4. @deimos wauw! wat een mooie riemen, hoelang bent u nou gemiddeld bezig en hoeveel stappen zijn er nodig?
  5. hallo, ik had niet gezien dat het een oude post was. ik reageerde puur op jou bewering van hormoonvlees en ab in vlees in Nederlands voedsel. hierbij wees ik er op dat in nl hier strikt wordt gecontroleerd op gebruik. ook wees ik er op dat het in Nederland idd in supermarkt vlees kan zitten want verre van al het vlees in Nederlandse supermarkten is Nederlands. ik heb 1) niks gezegd over hoe dieren worden gehouden 2) niks gezegd over dieren puur als product 3) melk koeien puur binnen houden uit de open lucht is economisch minder rendabel want: 3.1) een koe in de tocht eet meer voeding en produceert meer melk. 3.2) als er niks geen lucht makkelijk de stal in en uit kan zullen de dieren dood gaan door gassen uit hun eigen uitwerpselen. 3.3) dat melk een standaard hoeveelheid vet en eiwit krijgt is niks mis mee? stabiele voedingswaarde is ook wel makkelijk. en ik ben het ook wel met je eens dat dieren niet slecht een product zijn en ook meer moeten worden gewaardeerd, mede daarom hebben wij hier onze eigen eieren, zoveel mogelijk eigen vlees (kip/kwartel/konijn) eten het liefst vlees waarvan wij de herkomst kennen want vaak is het betere kwaliteit omdat het van de boer naar de slacht gaat naar ons en dus minder stappen er tussen en betere zicht op hoe ze gehouden zijn. ondanks dat eten wij niet alleen biologisch vlees etc omdat dit financieel niet haalbaar voor ons is.
  6. zouden ze dan niet over 15 jaar moeten worden gekeurd? ik weet dat het in nl met duikflessen elke 5 jaar moet, industrie flessen lucht/co2 etc elke 10 jaar. en dat ze na een keur weer 15 jaar mogen?
  7. misschien een ouder topic maar ik ga hem als nog omhoog halen, is er toevallig iemand die er een aantal wilt verkopen? of heeft @Mr. Gold er nog stiekem een aantal liggen?
  8. @Stuudje ben het met dat vlees helemaal eens, wij hebben een week geleden een half varken gekocht zo van de boer (wel verwerkt door een professionele slager) in prijs weinig verschil met de supermarkt maar wel betere kwaliteit, beter voor de boer, herkomst is geheel bekend bij ons en we hebben de organen van 18 varkens gehad (onze fretten krijgen dit oa gevoerd)
  9. mag ik je er op wijzen dat meer als de helft van het vlees in nederlandse supermarkten uit het buitenland komt. in nederland wordt een boer die een dier levert die ab heeft gehad vaak gestraft met een boeten van zijn afnemer. bij het leveren van melk waar ab in zit is het nog erger omdat die melk vaak wordt gemixt met duizenden andere liters voordat de resultaten van een labonderzoek binnen zijn (bijna alle tankwagens melk worden gecontroleerd) omdat door ab ze van melk geen kaas of boter meer kunnen maken. ook is het gebruiken van hormonen in heel de eu verboden en wordt er strikt op gecontroleerd. met het vrij handels verdrag met de vs/europa zou er in principe wel in de vs gekweekt hormoonvlees/genetisch gemanipuleerde groenten de eu in kunnen komen 2 hele kleine bronnen wat online is natuurlijk weinig te kijken maar als je rondkijkt in de winkel, vragen stelt aan medewerkers en toe leveranciers kent kom je wel meer te weten http://www.overvarkens.nl/de-boer-op/op-zoek-naar-het-verhaal-achter-het-vlees-in-de-supermarkt http://www.omroepbrabant.nl/?news/193933972/Etiketfoutje+bij+de+Jumbo+Iers+rundvlees+komt+uit+Polen.aspx
  10. in dat geval moet ik van het voorjaar maar een kuubje houtsnippers op me oude werk ophalen en een broed regelen.
  11. bij mijn oude werk bij een hovenier/planten kweker zeiden wij altijd, snoeien is groeien. waar een plant gesnoeid is groeit hij vaak beter, sterker of breder terug
  12. wauw, wat een goed idee. zou dit ook werken op een compost hoop? (vlas, beetje zaagsel, konijnen en vogel uitwerpselen, snoei afval, veel moestuin afval en kruidachtige planten) en zou ik in het voorjaar een beetje broed kunnen overnemen? lijkt me een heerlijke paddenstoel voor bij een gerecht met wild.
  13. @Bla Bla wat doen jullie met de vacht van de konijnen?
  14. dus het is een plaatselijke verordening? zeker een aantal grote commerciële konijnen kwekers in de buurt?
  15. @Bla Bla franse hangoren verkopen idd goed, zelf heel kort gehad maar had een lijn overgenomen die zeer ziekte gevoelig was en veel last van draaikopjes. en op dit moment gebruiken wij de vacht nog niet (liggen wel een aantal in de vriezer) wat maak jij er van en hoe? en in het begin hield ik ook die kleine schattige dwerg hangoortjes die je in de dierenwinkel tegen komt, (ik kreeg 4 of 5 euro op 6 weken) maar vanwege het vele werk en omdat de grote konijnen ook hun kosten terug verdiende mee op gehouden.
  16. @blabla hier ben ik het bijna 100% mee eens alleen over de rassen ben ik het niet eens. vlaamse reuzen zijn ouderwetse konijnen en hebben veel voer nodig voor elk kilo lichaamsgewicht ook groeien sloom. franse hangoren zou nog kunnen maar vindt ik naar eigen ervaring ook geen fijn vlees ras en Hollanders vindt ik zelf ook te klein. wat mij opvalt is dat hier op dit forum de oude vleesrassen populair zijn en de moderne industrie rassen minder (terwijl dit geen problemen mee brengt als je gewoon verstandig fokt) zelf gebruik ik veel nieuw zeelander x californier http://www.nrcenwnc.nl/index.php?page=aangesloten hier een klein beetje informatie over deze rassen alleen gebruik ik dan niet de showtypes maar de vleestypes. alleen gebruik ik een rode nieuw zeelander ram en heb daar ook onverwanten voedster van, deze jongen slacht ik niet maar verkoop ik vaak op 6 weken voor minimaal een tientje. ook heb ik meestal nesten van rond de 10 jongen. ook heb ik nog nooit een konijn laten vaccineren en na honderden dieren heb ik nog nooit ziektes gehad. ook
  17. hier was het ook eerst 25kg maar vanwege arbo wet is het 20kg geworden en de prijs hetzelfde, vaak beiden ze ook nog zakken aan als 25kg maar als je op de zak kijkt staat er 20kg
  18. een zeer goede vraag. ik ga dit bij houden bij de 2 konijnen die ik opkweek. deze zou ik in aparte hokken opkweken op verschillende manieren en dan alles bijhouden. wel heb ik het ooit voor japanse kwartels gedaan en zet op 31 cent opkweek kosten aan voer tot slachtgewicht (geen rekening gehouden met broedmachine en donkerstraler die stroom gebruiken) oja ook het mooie aan mijn hokken. het hout was gratis, oud pallethout, de dakplaten 2dehands gratis, blik verf koste me een paar cent (ooit paar honderd oude blikkenverf opgekocht voor 15 euro) gaas hadden we liggen van een oud hok dus was al betaald en de scharnieren en slotjes van beide hokken waren samen 20 euro geloof ik.
  19. de keutels vallen 9 van de 10x door de spleet en helemaal rechts is de spleet ook iets groter en kan ik het doorheen vegen. ik gebruik 1 liter drinkflessen van therbo, deze http://broedmij.nl/product/details/231 en havens is het merk konijnen voer. http://www.konijnenvoeders.nl/kuni-excellent-m-5/ helaas is dit 1 van de goedkopere konijnen voeren. bij mij leverancier kan ook een merk voor 8.30 maar daar kregen ze diarree van. ook heeft hij voer van 12,50 en 14,- per zak. voor gemengd graan betaal ik 9 euro per 20kg en tarwe 6,30 per 20kg 11 euro voor legkorrel of legmeel. voor een baal gehakseld vlas in plastic betaal ik 5,50. dit gebruik ik omdat het goed bevalt en snel composteert. (er ligt een compost hoop van nu zo'n 4 kuub in de tuin, want recyclen is een must als je zelfvoorzienend wil zijn.
  20. ik heb mijn konijnen in hokken met latten bodem, hierdoor valt de ontlasting door de bodem en kan hij makkelijk worden gebruikt als meststof. ik heb 2 hokken van 3 delen. in 1 hok zitten 3 vrouwtjes, dit zijn verschillende rassen want mijn ervaring is dat kruisingen toch sterker zijn dan zuiveren dieren. in het 2de hok zit een ram (rode nieuw zeelander) deze is oud, wij hebben hem pas een jaar maar je kan aan hem zien dat hij zeker een jaar of 7 is. de andere 2 delen van het hok zitten de jongen die we opkweken. de konijnen die drachtig zijn worden ongeveer een week voor het werpen in een hok met vlas gezet. de konijnen krijgen veel onkruid, groenten en groenten afval. ook krijgen ze wel eens hooi en gedroogd brood (voor de vezels) ook krijgen ze tarwe/havens kuni excellen m5 dit in mindere mate. waarom havens? goede ervaringen mee en geen last van diarree ook betaal ik slechts 10 euro voor 20kg. ook heb ik ooit een konijn gehad dat in een ren zat van 15m² met holen gras etc. dit konijn at geen brok en minimale hoeveelheden graan en heeft meerdere malen succesvol een nest jongen groot gebracht. wel kreeg ze natuurlijk veel soorten groen planten takken etc bij gevoerd. meer foto's komen later, ook heb ik op dit moment 2 jongen van 3 weken, later als ik ze ik ze opkweek volgt er wel een grafiek van hun gewicht
  21. dit weet ik geert, wisselend per ras maar vaak kunnen ze rond 4-5 maanden al wel voortplanten, vaak gaat zo jong een nest niet goed maar het is mogelijk. ook heeft niemand het over geslachtsrijp gehad maar over slachtrijp en welke leeftijd ik slacht.
  22. misschien kan je wel een oproepje op het forum doen voor een paar stekjes? of heeft iemand die dit leest wel een paar stekjes.
  23. hallo geert. bedankt voor het plaatsen van het topic en wat een slim en simpel ontwerp! de variante die ik op internet hadden gevonden hadden 2 tegen elkaar indraaiende gekartelde assen en veel moeilijker om zelf op budget te maken. ik ga misschien wel proberen je ontwerp na te maken, indien je dit goed vindt. en je motor is gewoon 220?
  24. dan heb je zeker wel even tijd voor foto's te delen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...