Ga naar inhoud

jacobus

Lid
 • Aantal items

  58
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

jacobus's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

38

Community reputatie

 1. misschien half off topic maar ik heb in het verleden 10 vingerafdrukken moeten afgeven voor aanvraag van mijn id kaart. deze zijn natuurlijk opgeslagen maar nu niet meer verplicht. zou het mogelijk zijn via een aanvraag er achter te komen of die nog zijn opgeslagen en zo ja via de rechter proberen te laten vernietigen? want het is dus niet meer wettelijk verplicht.
 2. misschien wel handig want je weet nooit wie je tegenkomt met preppen: een preppers woordenboek en daarmee bedoel ik een klein woordenboekje dat waterbestendig is en dan het liefst met meerdere talen in 1 boekje. en misschien ook wat preppers/survival begrippen er in.
 3. klinkt als een mooie tijdsbesteding! en het leer koop je in een speciale winkel of je kent iemand die je aan reststukken kan helpen? (want voor een riem heb je toch slechts een smal stuk nodig?)
 4. wij hebben hier soms weken dat we een paar muizen per dag vangen gelukkig hebben we ze niet meer in huis (op het moment). onze kat die vangt er soms een paar op de dag. hoe wij ze vaak vangen is met die simpele tomcat muizen vallen en een klein beetje eendenkorrel (komen ze heel erg op af) en als we een hol vinden in een hok of in het gras etc, zetten we er met klinkers een omheining omheen, slaan er een paar pennen in de grond, zetten de klemmen en die maken we met een ijzerdraadje aan de pennen vast. voor in een veld/open ruimte een goede manier naar mijn mening. ratten vingen wij vaak met een coil spring trap. http://www.mainemilitary.com/ProductCart/pc/catalog/duke1.75.jpg (foto via google) ooit bij een ongediertebestrijding/jachtwinkel gekocht en werkten geweldig. en @Roel wat een mooie katten maar eten ze het bij jou niet op? bij mij eet de kat alles wat hij vangt op (muizen, duiven, kauwen, merels etc en zelfs heel soms een zwaluw)
 5. @deimos wauw! wat een mooie riemen, hoelang bent u nou gemiddeld bezig en hoeveel stappen zijn er nodig?
 6. hallo, ik had niet gezien dat het een oude post was. ik reageerde puur op jou bewering van hormoonvlees en ab in vlees in Nederlands voedsel. hierbij wees ik er op dat in nl hier strikt wordt gecontroleerd op gebruik. ook wees ik er op dat het in Nederland idd in supermarkt vlees kan zitten want verre van al het vlees in Nederlandse supermarkten is Nederlands. ik heb 1) niks gezegd over hoe dieren worden gehouden 2) niks gezegd over dieren puur als product 3) melk koeien puur binnen houden uit de open lucht is economisch minder rendabel want: 3.1) een koe in de tocht eet meer voeding en produceert meer melk. 3.2) als er niks geen lucht makkelijk de stal in en uit kan zullen de dieren dood gaan door gassen uit hun eigen uitwerpselen. 3.3) dat melk een standaard hoeveelheid vet en eiwit krijgt is niks mis mee? stabiele voedingswaarde is ook wel makkelijk. en ik ben het ook wel met je eens dat dieren niet slecht een product zijn en ook meer moeten worden gewaardeerd, mede daarom hebben wij hier onze eigen eieren, zoveel mogelijk eigen vlees (kip/kwartel/konijn) eten het liefst vlees waarvan wij de herkomst kennen want vaak is het betere kwaliteit omdat het van de boer naar de slacht gaat naar ons en dus minder stappen er tussen en betere zicht op hoe ze gehouden zijn. ondanks dat eten wij niet alleen biologisch vlees etc omdat dit financieel niet haalbaar voor ons is.
 7. zouden ze dan niet over 15 jaar moeten worden gekeurd? ik weet dat het in nl met duikflessen elke 5 jaar moet, industrie flessen lucht/co2 etc elke 10 jaar. en dat ze na een keur weer 15 jaar mogen?
 8. misschien een ouder topic maar ik ga hem als nog omhoog halen, is er toevallig iemand die er een aantal wilt verkopen? of heeft @Mr. Gold er nog stiekem een aantal liggen?
 9. @Stuudje ben het met dat vlees helemaal eens, wij hebben een week geleden een half varken gekocht zo van de boer (wel verwerkt door een professionele slager) in prijs weinig verschil met de supermarkt maar wel betere kwaliteit, beter voor de boer, herkomst is geheel bekend bij ons en we hebben de organen van 18 varkens gehad (onze fretten krijgen dit oa gevoerd)
 10. @Range dan houden we een referendum over het verkoop van de dienstauto's
 11. @Range of we zetten de dienstauto's van de ministers en staatssecretarissen te koop op het internet! en dan mogen ze voortaan zelf naar hun ''werk'' met fiets, ov of lopend. leren ze misschien nog wat van
 12. mag ik je er op wijzen dat meer als de helft van het vlees in nederlandse supermarkten uit het buitenland komt. in nederland wordt een boer die een dier levert die ab heeft gehad vaak gestraft met een boeten van zijn afnemer. bij het leveren van melk waar ab in zit is het nog erger omdat die melk vaak wordt gemixt met duizenden andere liters voordat de resultaten van een labonderzoek binnen zijn (bijna alle tankwagens melk worden gecontroleerd) omdat door ab ze van melk geen kaas of boter meer kunnen maken. ook is het gebruiken van hormonen in heel de eu verboden en wordt er strikt op gecontroleerd. met het vrij handels verdrag met de vs/europa zou er in principe wel in de vs gekweekt hormoonvlees/genetisch gemanipuleerde groenten de eu in kunnen komen 2 hele kleine bronnen wat online is natuurlijk weinig te kijken maar als je rondkijkt in de winkel, vragen stelt aan medewerkers en toe leveranciers kent kom je wel meer te weten http://www.overvarkens.nl/de-boer-op/op-zoek-naar-het-verhaal-achter-het-vlees-in-de-supermarkt http://www.omroepbrabant.nl/?news/193933972/Etiketfoutje+bij+de+Jumbo+Iers+rundvlees+komt+uit+Polen.aspx
 13. bij dienstplicht denk ik ook niet aan het soldaat moeten worden en bv 3 jaar dienen (ik weet niet hoe de dienstplicht vroeger in nederland in elkaar zat dus daar kan ik niks over zeggen) maar meer basis militaire training zo als de conditie trainingen en dan ondersteunende taken in de logistiek, onderhoud, kantoor functies en de vecht posities voor de militaire die de keuze er voor hebben gemaakt (behalve bij echte nood bv oorlog). er zijn altijd mensen die dat willen doen als baan en ik denk dat het niet veel verschil voor ze zou zijn als ze dit doen in militaire omgeving of ergens in een standaard kantoor. en dit voor 1 jaar en bij bewust slecht presteren 3 of 6 maanden langer moeten. ook zou het mij niet verbazen als dit wonderen doet voor de ''dwaaljongeren'' die niet weten wat ze willen doen of gewoon nergens zin in hebben. soms moet de motivatie niet vanuit je zelf komen maar een externe bron zijn. en het is natuurlijk op doen van werkervaring en sociaal contact met bevolkingsgroepen die je anders nooit zou spreken/mee omgaan. natuurlijk is dit slecht mijn mening en visie over de dienstplicht.
 14. veel jongeren die ik ken hebben totaal geen ritme en zijn gewoon lui, komen pas tegen de middag uit bed en doen amper iets. ik denk dat dienstplicht en het moeten zijn op een plek op een tijd goed voor ze kan zijn vooral als er consequenties zijn als je er niet bent. ook heb ik genoeg ouders gezien die hun kinderen geen regels op legden en dus idd gewoon hebben zitten slapen tijdens die 18 jaar. en natuurlijk het principe van wakker worden met een reden en een doel voor ogen hebben doet ook wonderen, of dit een verplicht of vrijwillig doel is maakt natuurlijk wel deels uit. ik hoop dat dit genoeg uitleg is voor u en anders vertel ik graag meer over mijn visie over dienstplicht en naar mijn mening het sociale nut daarvan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...