Ga naar inhoud

jacobus

Lid
 • Items

  58
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

jacobus's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

38

Reputatie

 1. misschien wel handig want je weet nooit wie je tegenkomt met preppen: een preppers woordenboek en daarmee bedoel ik een klein woordenboekje dat waterbestendig is en dan het liefst met meerdere talen in 1 boekje. en misschien ook wat preppers/survival begrippen er in.
 2. klinkt als een mooie tijdsbesteding! en het leer koop je in een speciale winkel of je kent iemand die je aan reststukken kan helpen? (want voor een riem heb je toch slechts een smal stuk nodig?)
 3. wij hebben hier soms weken dat we een paar muizen per dag vangen gelukkig hebben we ze niet meer in huis (op het moment). onze kat die vangt er soms een paar op de dag. hoe wij ze vaak vangen is met die simpele tomcat muizen vallen en een klein beetje eendenkorrel (komen ze heel erg op af) en als we een hol vinden in een hok of in het gras etc, zetten we er met klinkers een omheining omheen, slaan er een paar pennen in de grond, zetten de klemmen en die maken we met een ijzerdraadje aan de pennen vast. voor in een veld/open ruimte een goede manier naar mijn mening. ratten vingen wij vaak met een coil spring trap. http://www.mainemilitary.com/ProductCart/pc/catalog/duke1.75.jpg (foto via google) ooit bij een ongediertebestrijding/jachtwinkel gekocht en werkten geweldig. en @Roel wat een mooie katten maar eten ze het bij jou niet op? bij mij eet de kat alles wat hij vangt op (muizen, duiven, kauwen, merels etc en zelfs heel soms een zwaluw)
 4. @deimos wauw! wat een mooie riemen, hoelang bent u nou gemiddeld bezig en hoeveel stappen zijn er nodig?
 5. hallo, ik had niet gezien dat het een oude post was. ik reageerde puur op jou bewering van hormoonvlees en ab in vlees in Nederlands voedsel. hierbij wees ik er op dat in nl hier strikt wordt gecontroleerd op gebruik. ook wees ik er op dat het in Nederland idd in supermarkt vlees kan zitten want verre van al het vlees in Nederlandse supermarkten is Nederlands. ik heb 1) niks gezegd over hoe dieren worden gehouden 2) niks gezegd over dieren puur als product 3) melk koeien puur binnen houden uit de open lucht is economisch minder rendabel want: 3.1) een koe in de tocht eet meer voeding en produceert meer melk. 3.2) als er niks geen lucht makkelijk de stal in en uit kan zullen de dieren dood gaan door gassen uit hun eigen uitwerpselen. 3.3) dat melk een standaard hoeveelheid vet en eiwit krijgt is niks mis mee? stabiele voedingswaarde is ook wel makkelijk. en ik ben het ook wel met je eens dat dieren niet slecht een product zijn en ook meer moeten worden gewaardeerd, mede daarom hebben wij hier onze eigen eieren, zoveel mogelijk eigen vlees (kip/kwartel/konijn) eten het liefst vlees waarvan wij de herkomst kennen want vaak is het betere kwaliteit omdat het van de boer naar de slacht gaat naar ons en dus minder stappen er tussen en betere zicht op hoe ze gehouden zijn. ondanks dat eten wij niet alleen biologisch vlees etc omdat dit financieel niet haalbaar voor ons is.
 6. zouden ze dan niet over 15 jaar moeten worden gekeurd? ik weet dat het in nl met duikflessen elke 5 jaar moet, industrie flessen lucht/co2 etc elke 10 jaar. en dat ze na een keur weer 15 jaar mogen?
 7. misschien een ouder topic maar ik ga hem als nog omhoog halen, is er toevallig iemand die er een aantal wilt verkopen? of heeft @Mr. Gold er nog stiekem een aantal liggen?
 8. @Stuudje ben het met dat vlees helemaal eens, wij hebben een week geleden een half varken gekocht zo van de boer (wel verwerkt door een professionele slager) in prijs weinig verschil met de supermarkt maar wel betere kwaliteit, beter voor de boer, herkomst is geheel bekend bij ons en we hebben de organen van 18 varkens gehad (onze fretten krijgen dit oa gevoerd)
 9. mag ik je er op wijzen dat meer als de helft van het vlees in nederlandse supermarkten uit het buitenland komt. in nederland wordt een boer die een dier levert die ab heeft gehad vaak gestraft met een boeten van zijn afnemer. bij het leveren van melk waar ab in zit is het nog erger omdat die melk vaak wordt gemixt met duizenden andere liters voordat de resultaten van een labonderzoek binnen zijn (bijna alle tankwagens melk worden gecontroleerd) omdat door ab ze van melk geen kaas of boter meer kunnen maken. ook is het gebruiken van hormonen in heel de eu verboden en wordt er strikt op gecontroleerd. met het vrij handels verdrag met de vs/europa zou er in principe wel in de vs gekweekt hormoonvlees/genetisch gemanipuleerde groenten de eu in kunnen komen 2 hele kleine bronnen wat online is natuurlijk weinig te kijken maar als je rondkijkt in de winkel, vragen stelt aan medewerkers en toe leveranciers kent kom je wel meer te weten http://www.overvarkens.nl/de-boer-op/op-zoek-naar-het-verhaal-achter-het-vlees-in-de-supermarkt http://www.omroepbrabant.nl/?news/193933972/Etiketfoutje+bij+de+Jumbo+Iers+rundvlees+komt+uit+Polen.aspx
 10. in dat geval moet ik van het voorjaar maar een kuubje houtsnippers op me oude werk ophalen en een broed regelen.
 11. bij mijn oude werk bij een hovenier/planten kweker zeiden wij altijd, snoeien is groeien. waar een plant gesnoeid is groeit hij vaak beter, sterker of breder terug
 12. wauw, wat een goed idee. zou dit ook werken op een compost hoop? (vlas, beetje zaagsel, konijnen en vogel uitwerpselen, snoei afval, veel moestuin afval en kruidachtige planten) en zou ik in het voorjaar een beetje broed kunnen overnemen? lijkt me een heerlijke paddenstoel voor bij een gerecht met wild.
 13. @Bla Bla wat doen jullie met de vacht van de konijnen?
 14. dus het is een plaatselijke verordening? zeker een aantal grote commerciƫle konijnen kwekers in de buurt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...