Ga naar inhoud

Gerhard

Lid
 • Aantal items

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Gerhard's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

10

Community reputatie

 1. Wat een gek. Olie is 1 van de belangrijkste grondstoffen van de moderne maatschappij. Maar goed, vanuit preppersperspectief wel interessant.
 2. GroningerPrepper: op een gegeven moment zul je er toch uit moeten. Misschien niet omdat je een grote etensvoorraad hebt, maar de maatschappij zal toch een nieuwe vorm moeten krijgen. Nu kun je natuurlijk hopen en wachten totdat veel andere mensen elkaar "uitgeschakeld" hebben (hongerdood of dood door watertekort, zelfmoord, geweldadige dood) maar er zullen zeker andere mensen overblijven die slim zijn en de juiste voorraden weten aan te spreken. En ook die personen kunnen door gaan draaien, wat je vaak ziet bij mensen die langere tijd in een abnormale situatie zitten of in een situatie zonder andere mensen. De belangrijkste vraag is denk ik: hoe ga je daar mee om?
 3. Mooie kelder! Kan daar best jaloers op worden. Ik zie veel eten van de Lidl; die hebben vaak inderdaad prima spul voor weinig geld. De soepen en vlees in blik heb ik altijd graag in mijn voorraad. En zie ik daar nu ook een grote waterzak staan op de tweede foto?
 4. Ik merk dat we als groep veel waardevolle kennis hebben! Verstuurd van mijn GT-N7000 met Tapatalk
 5. Mooie docu, zeker aan te raden. Verstuurd van mijn GT-N7000 met Tapatalk
 6. Die kende ik nog niet. Bedankt! Verstuurd van mijn GT-N7000 met Tapatalk
 7. Bij welke dumpstores winkelen jullie regelmatig? Zijn er dumpstores die b.v. een goede webwinkel hebben? Misschien lastig om te plaatsen aangezien sommigen hun locatie niet willen prijsgeven. Aan de andere kant misschien handig om op meerdere plekken te winkelen om het risico te verminderen dat je gezicht te "bekend" wordt in deze winkels met het risico op eventuele reputatieschade of beroving als SHTF. Om zelf de aftrap te nemen: - Hilversum Joppie's Dump. In het midden van de stad. Vriendelijk personeel. Op de 1e verdieping veel aanbod van messen, zwaarden en luchtbuksen. Ook aan militaire kleding geen gebrek. Wel mis ik een ruime hoeveelheid tassen; het aanbod hier is slechts beperkt. Ik zie nu trouwens ook op hun website dat ze een webwinkel hebben. http://www.airguns.nl/
 8. Benchmade 10402 is mijn favoriet tot nu toe. Goed locksysteem, mooi uiterlijk en erg belangrijk: een kartelblad in het midden. Dat scheelt een hoop moeite bij sommige materialen en kan ook als zaag gebruikt worden. Mijn angst is altijd om in een auto te water te raken en met zo'n mes weet je zeker dat je je uit je gordel kan snijden. Verder erg tevreden over mijn Buck mes (type weet ik nu even niet); erg mooi RVS mes met een superscherp blad. Alleen jammer dat hij een beetje begint te "waggelen" in het handvat.
 9. Hi vheeswijk, interessante link die eerste, zo op het eerste gezicht ook redelijk gedocumenteerd.
 10. Ja, ik ben ook benieuwd wat die mensen zullen denken als er echt een keer iets aan de hand is. Een paar jaar geleden bijvoorbeeld hadden we dat geval dat een legerhelikopter een stroomkabel had weggetrokken en dat de omwonenden 4 dagen geen stroom hadden. Dan ga je wel merken dat een beetje voorbereiding handig is. Maar goed, laten we ook blij zijn dat alles goed loopt als dat zo is. De luxe die we met de moderne maatschappij hebben opgebouwd mag ook wel gekoesterd worden.
 11. En supergoedkoop! Voor een tientje heb je een duurzaam en goed mes. Handig om je reservevoorraad mee te vullen. Nadeel is alleen dat het lang duurt voordat je hem uitgeklapt hebt, waardoor het geen goed zelfverdedigingmes is. Verstuurd van mijn GT-N7000 met Tapatalk
 12. Bedankt Kans. Waar kan ik dat topic vinden? Verstuurd van mijn GT-N7000 met Tapatalk
 13. Bedankt! Verstuurd van mijn GT-N7000 met Tapatalk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...