Ga naar inhoud

Bushtucker

Lid
 • Aantal items

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  NL
 • Interesses
  Imkerij, tuinieren, bushcraft
 • Beroep
  ICT

Bushtucker's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

18

Community reputatie

 1. Ik had er al eerder over gelezen maar begin het nu duidelijk zélf te merken na vier jaar preppen. Gerommel met de inhoud, kwaliteit en eigenschappen van bepaalde produkten. Bij shag is er behoorlijk wat prijsverhoging. Was een pakje vroeger standaard 50 gram, is dit met stappen van 2,5 gram teruggebracht naar 40 gram. Van de kartonnen rolletjes van WC-papier is de diameter groter geworden zodat er bij gelijke rolgrootte minder papier is. Mr Muscle keukenontvetter met handverstuiver geeft sinds enige tijd een geconcentreerde straal i.p.v. een fijne nevel zodat je meer van het produkt verbruikt. Komt door een wit plastic voorzetstukje in de spuitmond die je overigens makkelijk kunt verwijderen. Aluminium kuipjes theelichtjes worden lager Dunner plastic waardoor minder sterkte. Van plastic zakken tot miele stofzuigers. (goedkope thermo) skisokken van de HEMA worden dunner. Laatst in het nieuws bleek de inhoud van Douwe Egberts koffiepads door Sara Lee uit kostenbesparing teruggebracht van 7,5 gram naar 7 gram. Algemeen advies: Goed opletten als er "vernieuwd" op de verpakking staat.
 2. Nope. Rinse is een productnaam en wil zeggen dat het geen pure appelstroop is: 70% suikerbietenstroop en 30% appelstroop.
 3. Alleen familie en drie goede vrienden weten het. Met de buurt moet ik erg oppassen. Dit voorjaar was mijn werkgever failliet gegaan. Tankpas onmiddellijk geblokkeerd maar de leaseauto werd pas drie weken later opgeëist. In de tussentijd, pal voor mijn huis, in meerdere etappes mijn hele dieselvoorraad in de vorm van 5-liter jerrycans in de tank gegooid om naar mijn sollicitatiegesprekken te kunnen gaan. Dit is, gezien het commentaar van mijn buren, behoorlijk opgevallen. Net als mijn boodschappen die regelmatig niet overeenkomen met een alleenstaande volwassene. Les geleerd, als ik prepboodschappen bij de super haal dan rij ik vanaf nu naar een supermarkt iets verder weg van huis. Kwam ik ook daar een vage bekende tegen die in mijn kar onder andere 10 verpakkingen beef jerky, 2 pakken pleepapier en drie pakken rijst zag liggen. "Zo, ben je soms aan het doomsday preppen?", vroeg hij. "Nee, ik help mee een scoutingkamp te organiseren.", was mijn antwoord.
 4. Euroshopper is voor een groot stuk private label. Zeker voor basisproducten een goedkoop alternatief zonder noemenswaardig smaakverschil. Voor een heel ander gedeelte heb ik heel sterk de indruk dat men restpartijen van diverse leveranciers opkoopt om deze te herverpakken. Dit kan ik zien aan kleur, textuur, grootte en kwaliteit. Door schade en schande heb ik (niet alleen bij ES overigens) mijzelf aangewend om doorlopend op de hiervoor genoemde kenmerken te letten. Los van welk merk dan ook, de kwaliteit van verschillende batches *) van hetzelfde product kan sterk verschillen. En ja, bij ES zijn er grotere variabelen. *) batch = hoeveelheid van een product die in één keer geproduceerd wordt
 5. Altijd zeer tevreden over de Albert Heijn theelichtjes geweest. Brandtijd 4 uur, 100 stuks, flinke voorraad aangelegd. Maar wat schetst gisteren mijn verbazing? Bij een ongewijzigde verpakking blijken de aluminium kuipjes 2 à 3 mm lager te zijn geworden...
 6. Er zijn twee soorten mayanisten. Gewoon serieuze wetenschappers en pseudowetenschappers die van 2012 een verdienmodel hebben gemaakt door boeken te verkopen en lezingen te geven.
 7. Particuliere rechtspraak / bemiddeling. Als jij een overeenkomst sluit dan neem je daarin op wie er gaat bemiddelen in geschillen. Strafrecht bestaat niet meer, enkel en alleen nog schadeloosstelling. Alleen staten voeren verafgelegen oorlogen zoals in Afghanistan. Tolheffing is de juiste manier om wegen te onderhouden. Bescherming van goederen en personen ligt bij particuliere beveiligers of verzekeraars die op hun beurt particuliere beveiligers inhuren. Hun mandaat ligt vast in contracten / onderling afgesproken regels. Afgifte identiteits- en rijbewijzen gebeurt door certificerende instanties die gecontroleerd worden door belanghebbenden als beveiligingsbedrijven, wegbeheerders en reizigersverenigingen.
 8. @Keyzer Suze: Het zou je helpen wat minder emotioneel te reageren, op de man te spelen en de tegenstelling op te zoeken. Je kunt ook genuanceerd en rationeel je punt maken. Zonder daarbij je gevoel, temperament of ethiek ondergeschikt te hoeven maken.
 9. Bartje, Ik hoef niet te beslissen over leven en dood. maar je laatste oude gebrekkige levensjaren rekken vind ik zinloos, om nog maar te zwijgen over de inhumane behandeling van onze bejaarden in verpleeghuizen die wij nog "zorg" durven noemen waar iedere handeling tot op de seconde in draaiboeken is vastgelegd en voor werkelijk persoonlijk contact en aandacht geen tijd en geld meer is. Ik wil niet voor jou gaan bepalen of jouw laatste medisch levensrekken zinvol is. Voor mijzelf vind ik dat niet. Als jij dat wel vindt dan mag je jezelf daar particulier tegen verzekeren. Ik hoef dat niet zonodig. Ik kies graag voor mijn pil van Drion als het zover is. Dan nu junks en andere mensen aan de zelfkant van de maatschappij. Ik werkte ooit bij een tankstation en ergerde mij wild aan al het eten wat OP de THT weggegooid moest worden. Het was een kleine moeite voor mij dit op weg naar huis mee te nemen en uit te delen aan wie dan ook die hier bij gebaat was. Dacht mijn baas net zo over maar mocht dit niet wegens concurrentie met leger des heils en consorten die afhankelijk zijn van subsidies, niet op concurrentie zaten te wachten en onder één hoedje spelen met criminelen. Waarom wordt in beslag genomen drugs vernietigd en niet gratis aan junks verstrekt zodat ze niet meer hoeven te stelen en de maatschappij als geheel ontlast wordt? Waarom niet meteen drugs legaliseren? Behalve je eigen lichaam en geest kapotmaken doe je met drugsgebruik in principe niemand kwaad. En de meerderheid laat het wel uit zijn hoofd om aan drugs te beginnen. Om nog te zwijgen over de hele supply chain van de drugsbusiness. Meegekregen wat voor drugsoorlog er in Mexico uitgevochten wordt? Als dat spul legaal was dan is deze markt helemaal niet lucratief voor criminelen. Junks zijn inderdaad ziek zoals Keuzer Suze schrijft. Dus moet je ze ook niet criminaliseren. Maar thans maken ze ondertussen wel slachtoffers. En inderdaad, "ons" systeem is nu eenmaal niet perfect. Daaruit voortvloeiend is het zinloos overal wettelijke oplossingen voor te verzinnen.
 10. Beste KS, Ik gun iedereen alle geluk in de hele wereld en zal iedereen die ik op weg tegen kom die hulp nodig heeft een eindje op weg helpen maar voel niet de verantwoordelijkheid alle ellende op mijn schouders te nemen, noch voor alle mogelijke ellende wetten of andere regelingen te bedenken Als je zo emotioneel heftig reageert is het voor mij zinloos hier met je op een evenwichtige manier van gedachten te wisselen. Daarom leg ik je - begrijpelijke - reactie dan ook naast mij neer.
 11. Het probleem wat ik met politiek heb is dat we heel veel zaken ook met ad-hoc overlegstructuren zouden kunnen oplossen. Als ondernemers en reizigers constateren dat er van A naar B onvoldoende transportcapaciteit is dan is het prima mogelijk om alle stakeholders in één ad-hoc overlegorgaan te betrekken om die capaciteit uit te breiden of een nieuw infrastructuurproject op te starten: De ondernemers, reizigers/transporteurs, te compenseren grondbezitters, investeerderes, enz, enz. zullen naar rato een bepaald percentage aandelen krijgen in de op te richten aanleg- en exploitatiemaatschappij waarin ook schadeloosstelling voor benadeelden en de natuur in de kosten/batenanalyse meegenomen kunnen worden, met uiteindelijke exploitatiedekking door het heffen van tol. Wordt die analyse niet sluitend dan komt er geen weg of spoorlijn. Dekking van de kosten komt uit tolheffing of andere tariefsystemen. Zo ook in de zorg. Naast een abonnement/verzekering voor de spoedeisende hulp en huisarts dicht in mijn buurt wil ik zelf bepalen hoeveel en waarvoor ik mij laat verzekeren. De grootste kostenpost vloeit naar mensen in hun laatste levensfase. Prima dat slachtoffers na een ongeval opgelapt en gerevalideerd worden en verder kunnen met hun leven. Maar waarom hoogbejaarde mensen tegen hoge kosten hun leven drie jaartjes rekken als ze toch geen leven meer te leven hebben? Of mensen met hun ongezonde levensstijl? Als ze daarvoor kiezen dan moeten ze ook de consequentie dragen. Accepteer nou eens dat je oud en gebrekkig wordt en uiteindelijk dood gaat. Als er marktwerking zou zijn in de zorg, waarom mag ik dan niet kiezen voor andere vormen van zorg en financiering hiervan? Next verzorgingsstaat. Het mag egoïstisch klinken, maar ik ben niet solidair met mensen die ik niet ken of waarvan ik weet dat ze door eigen toedoen in een ellendige toestand terecht komen. Liever help ik als vrijwilliger op lokaal niveau mensen waarin ik wél potentie zie. Ik heb capabele mensen gecoached die door hele "vriendelijke" hulpverleners met een labeltje als ADHD of autisme opgezadeld werden omdat ze door omstandigheden overkomelijke problemen hadden zich staande te houden. Zijn ze in de Wajong voor de rest van hun leven als volwaardig lid van de maatschappij uitgerangeerd en vangt die hulpverlener subsidie en onkostenvergoedingen. Deze mensen zijn prima in staat met een beetje hulp een zelfstandig en volwaardig leven te lijden. De overheid probeert in alle facetten ons leven te reguleren wat ons onvrij maakt en hele mooie levensvatbare initiatieven de nek omdraait. Diezelfde overheid heeft verdragen gesloten, onze soevereiniteit te grabbel gegooid zonder dat wij daarover geraadpleegd zijn. Kijk naar de Euro. Kijk naar het verdrag van Lissabon. Kijk naar de huidige crisis waarin krankzinnige bedragen gegeven worden aan landen die overduidelijk hun huishouden niet in orde hebben. Ga jij zomaar geld geven aan een verslaafde heroïnejunk? Ik denk dat je dat liever geeft aan je gewaardeerde buurman die door pech aan lager wal is geraakt maar de potentie heeft om met steun zijn leven weer op te bouwen. We moeten zelf weer de verantwoordelijkheid voor ons leven nemen en samen er iets van maken. Solidariteit heet dat. Socialisten en sociaaldemocraten: Jullie solidariteit is onvrijwillig en afgedwongen. Dat is geen werkelijke solidariteit. Ik heb nooit willen stemmen op partijen die de huidige status quo in stand willen houden. Daarom heb ik voorzichtig en terughoudend mijn steun gegeven aan de Libertarische partij. Die gaan voor een kleine overheid zonder verstikkende regulering. Mijn stem krijgen ze op 12 september. En daarom prep ik ook. Als de pleuris werkelijk uitbarst, denk je dan dat de overheid hier zelf voor geprept heeft? Op wat rampenhulpverlening na niet. Diezelfde overheid heeft allerlei noodwetten achter de hand om ons van ons laatste geld en spullen te ontdoen om zichzelf in stand te houden.
 12. Volgens politiekeurmerk zijn er de volgende categoriën woningovervallen: Babbeltruck Met geweld als de deur wordt geopend Via geopend raam Meestal met geweld, soms met dreiging van een wapen. http://www.politiekeurmerk.nl/doc/downloads/Presentatie%20woningovervallen%20-%20juni%202010.pdf: Hieruit trek ik de conclusie dat de verrassing de beste tactiek is van een geslaagde woningoverval. Dus preventie is de uitkomst denk ik. Na schemering of een bepaald tijdstip gewoon niet meer open doen. Laat bezoek zich van te voren aankondigen. Installeer een kierstandhouder op de voordeur. En een spionnetje, + spiegeltje om daders die om de hoek wachten te kunnen zien, of nog beter een camera. Zorg voor een safe room met alarm (al is dat maar de WC-ruimte) waarnaar je toe kunt vluchten. (Dat woningen voordeuren hebben die meestal naar binnen toe openen snap ik niet met het ook op overvallers en een snellere vluchtmogelijkheid, is voor openbare gelegenheden juist een verplichting). En let in de zomer vooral goed op geopende ramen en deuren. Zorg ervoor dat je niet verrast wordt als je tot in de late uurtjes in je achtertuin zit. Het grootste gevaar voor een woningval is wanneer je thuiskomt, wanneer je opgewacht wordt of bent gevolgd. Niet wanneer je goed voorbereid al binnen bent. En nee, ik ben niet gauw geneigd om mijn hebben en houden zonder slag of stoot op te geven.
 13. Praktisch het enige positieve van "The Venus Project" is de resource based economy, oftewel een sturend managementsysteem die uitgaat van de (toekomstige) beschikbaarheid van grondstoffen en energie, in plaats van het huidige kapitaal. Normaal gesproken wordt een resource based economy enkel toegepast in tijden van oorlog. Voor wat betreft de rest vind ik het magalomaan en collectivistisch. Er wordt een nog grotere afhankelijkheid van technologie gecreëerd, zo wil men een boel zaken aansturen door kunstmatig intelligente computeralgoritmen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...