Ga naar inhoud

Renard

Lid
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Limburg
 • Nieuwsbrief
  Ja

Renard's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

41

Community reputatie

 1. Niet om moeilijk te doen, maar in jouw eerste bericht staat nergens stuur me een privé bericht. Om nu 4 studenten meteen zo af te zeiken bij een fout die ze maken (en dat geld voor meerdere preppers hier) vraag ik me af of jullie op school nooit fouten hebben gemaakt, nooit moeite hebben gehad met sollicitaties en of benadering bij in deze vreemde personen. Dan vervolgens met een afbeelding komen met zo een tekst 1 dag nadat er in Parijs mensen als zombies zijn neergeschoten krijg ik af en toe inderdaad het gevoel dat we hier met een parallelle wereld te maken hebben met mensen die meteen op hun tenen zijn getrapt. Ook deze studenten moeten leren. Je mag van mij alles zeggen maar laten we elkaar wel een beetje in ere houden dan blijft het nog een beetje menselijk.
 2. Renard

  Asbestalarmen!

  Klopt wat je zegt over de sirenes op BHV wordt je ook aangeleerd dat als er alarm af gaat dat niemand wat doet omdat iedereen denkt dat het weer vals alarm zal zijn. Echter als er in de noodverordening wordt gesproken van ernstig levensbedreigende situatie denk ik dat zoiets meer paniek teweeg kan dan gewoon een sirene. Heb al van veel vrienden gehoord dat ze ten tijde van de brand en nog uren daarna door de stad konden lopen zonder dat iets bekend was. Toen zij in de ochtend naar hun werk wilden werden ze pas aangesproken als ze al iemand tegenkwamen. Ikzelf mocht gistermiddag de straat niet meer inrijden terwijl 's morgens iedereen uit de binnenstad juist door deze straat werd gestuurd. Ik denk dat dit helaas bij de meeste rampen gebeurt en nog gaat gebeuren. Degene die mee beslissen over de grootte en de duur van een noodgebied zijn mede de mensen die het meeste geld verliezen als het dicht blijft.
 3. Renard

  Asbestalarmen!

  Het gebied dat getroffen is blijkt veel grote te zijn waardoor het nog minstens tot morgen duurt eer het is opgeruimd. Blijft raar dat op het station geen trein mag stoppen totdat het grondig gereinigd is terwijl in de straat parallel aan het station flats liggen waar niks aan de hand is?
 4. Renard

  Asbestalarmen!

  Wat ik ervan weet is dat de vezels schadelijk zijn. Deze komen ook vrij bij nu dus een brand. Het leuke van de overheid is dat ze in mijn ogen veel te weinig doen. Op de site van de gemeente staat deze vraag met antwoord: Waarom ben ik niet geïnformeerd? Het gebied is te groot om iedereen persoonlijk te informeren. De informatie is via NL-alert, lokale en online media verspreid. Wordt echter wel geadviseerd om ramen deuren te sluiten, zoveel mogelijk binnen blijven. Waar is dan een luchtalarm voor of de auto die rondrijd met een omroepinstallatie of is dit allemaal wat ouderwets? Als je niet al je gegevens wilt achterlaten voor een NL-alert en niet opstaat met de tv aan wordt je helemaal nergens over geïnformeerd.
 5. Renard

  Asbestalarmen!

  Hoop dat het lukt met de afbeelding wind komt uit Zuid Westen dus België komt er goed vanaf en als het goed is dwarrelt het ook niet Duitsland in alleen in Roermond zelf
 6. Renard

  Asbestalarmen!

  Aanwezig Niks gehoord tot vanmorgen op het werk. Blijkt dat ik wel in het gebied woon (ze hebben het gebied onderschat) maar niemand gehoord of gezien laat staan ontsmettingspoortjes. Nu vind ik persoonlijk dat hele gedoe met asbest een beetje overdreven. Vroeger deden we er alles mee, het zal minder schadelijk zijn als roken.
 7. Zo zijn er wel meer zaken gevonden. Wat ik bedoel te zeggen is dat zo een site wel interessant zijn om iets in een ander daglicht te bekijken maar volgens de meeste van dat soort websites zouden we al minstens 3 keer dood moeten zijn gegaan. Dat er poolshifts zijn geweest geloof ik best maar een kaart als die van Piri Reis is altijd maar de vraag hoeveel er nu echt van klopt. in 500 jaar 1.5 kilometer ijs erbij. En staan meerdere fouten op (2 amazone's) wat ook niet anders kan als je een kaart maakt gebaseerd op bevindingen van anderen. Nogmaals allemaal heel interessant als je maar logisch verstand erbij gebruikt.
 8. Wel spannend om alle zaken ook in een ander perspectief te bekijken maar als prepper wil je natuurlijk voornamelijk overleven. Als ik al die theorieën lees over pool verschuivingen vraag ik me af waar dit allemaal op gebaseerd wordt. Als ik die van Charles Hapgood goed heb mogen bestuderen is het nergens op gebaseerd en allemaal achterhaald. Misschien is de wereld toch plat en houden ze ons al jaren voor de gek met satellietbeelden. Je moet wel de kans hebben om te kunnen overleven anders is het ook niet leuk meer om te preppen
 9. Ik denk hierbij meer aan hooikoorts een van de meest voorkomende allergieën. Dus voor de meeste mensen wel handig om in een BOB mee te nemen.
 10. Wat een mooie discussie om te zien hoe sommige mensen duidelijk niet beter zijn dan de multinationals en politiek die de zaken regelen in Afrika. Om te beginnen al erg knap om heel Afrika als een land te benoemen. Iedereen moet natuurlijk zelf weten waar al dan wel of geen geld aan uit te geven. Ik persoonlijk denk dat geld naar de grote stichtingen niet veel hulp en oplossingen zullen bieden, echter mijn oom doet al jaren schoolspullen en knuffels, gereedschappen etc. inzamelen en opsturen naar in dit geval Malawi. Hier helpt hij ook met scholen opbouwen en waterpompen na de gezichten van de lokale bevolking daar te hebben gezien kan ik mij niet voorstellen dat dit geen doel heeft. Natuurlijk heb je in verschillende delen van Afrika een hoge criminaliteit en zijn de grote steden niet veilig. Maar als ik op dit forum lees wat sommige preppers van plan zijn als de shtf of als zij zelf of naasten het moeilijk hebben vraag ik mij af of er veel verschil is in de handelingswijze. Als ik hier in de stad rondloop op sommige plaatsen waan ik mij ook net in West Afrika en als je de moeite neemt om ook eens naar hun te luisteren kom je er wel achter waar et probleem ligt. Om het hier al over survival of the fittest te hebben gaat in mijn ogen een beetje ver. Ik vraag me af of je dan wel weet wat dat überhaupt inhoudt want als de meeste mensen in Afrika een fatsoenlijke kans om op te groeien krijgen zijn ze sterker dan de meeste uit de Westerse wereld waarbij een grote groep nog niet eens zonder hulp geboren kan worden. Begrijp mij niet verkeerd als ik een kind zou krijgen die problemen had bij de geboorte deed ik er ook alles aan om het te redden, maar ik begin dan ook niet over survival of the fittest. Help de mens en je naasten waar je ze helpen kan, wil je dat niet ben dan eerlijk en vraag zelf ook nooit om hulp.
 11. Ben nu sinds paar weken voorraad cup a soup op aan et drinken in de pauze. Zijn half jaar tot 9 maanden over datum. Smaken erg goed ik denk dat ze nog wel vele maanden langer houdbaar blijven. De tijd lijkt na de pauze alleen stuk langzamer te gaan tot 5 uur
 12. Toch slim van IS. Ik zou ze niet graag de kost willen geven die nog altijd denken dat hun papiertje wat waard is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...